Конференцията Digital Sofia събира експерти за ускоряване на дигиталната трансформация на София

Първото издание на „Digital Sofia – Отговорни и устойчиви решения за интелигентен растеж“ ще се проведе на 12 април 2022 г., вторник, в Интер експо център (зала „Витоша“) от 09:00 до 16:00 ч. Организатори на конференцията са Столична община и Комисията за регулиране на съобщенията, в партньорство с фондация „Дигитална България“.

Сред официалните гости на събитието ще бъдат г-н Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа, Александър Йоловски – заместник-министър на електронното управление, както и г-н Дилян Берковски, заместник-министър на транспорта и съобщенията.

Домакин на събитието ще бъде г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община (СО), заедно с г-н Иван Димитров, председател на Комисия за регулиране на съобщенията (КРС). Бъдещето на ключови за столицата теми, като адаптирането на нови технологии и осигуряването на естествена връзка между публичния и частния сектор, ще бъдат представени от г-н Георги Георгиев, председател на Столичен общински съвет, а г-н Генчо Керезов, зам.-кмет на Столичната община в направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“, ще разкаже повече за възможностите, които “Стратегия за дигитална трансформация на София“ (СДТС) дава на всички жители и гости на столицата.

Конференцията ще бъде разделена на 4 части, като начало на отворената дискусия ще даде панел „Говори: Общината“, с модератор г-н Генчо Керезов. Г-н Мартин Захариев, координатор на Digital Sofia и член на УС на фондация „Дигитална България“ ще модерира панелите „Говорят: Регулаторът, телекомите, МТС, и МРРБ“, както и „Говори: Бизнесът“. Четвъртият панел, „Финансиране на концепцията“, ще бъде воден от г-н Левон Хампарцумян,  президент на Български форум на бизнес лидерите (BBFL).

Участие в събитието ще вземат още арх. Здравко Здравков, главен архитект на град София, г-н Теодор Радонов, ръководител на представителството на Европейска инвестиционна банка в София, г-жа Мария Христова, главен изпълнителен директор на Столична общинска агенция за инвестиции, г-н Дончо Барбалов, зам.-кмет по направления финанси и здравеопазване към Столична община и др.

Как бизнесът вижда бъдещето на София като „умен град“, ще разкажат г-н Николай Недялков, председател на „Българска асоциация за информационна сигурност“ (ISECA) и основател на фокусираната върху предоставянето на иновативни решения в сферата на мобилността и развитието на „умни градове“  компания Tixi, г-н Марко Ху, вицепрезидент на Huawei, Централен, Източноевропейски и Скандинавски регион, г-н Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom, представители на инвестиционен фонд New vision 3 (NV3) и др.

Достъпът до „Digital Sofia – Отговорни и устойчиви решения за интелигентен растеж“ е свободен, след предварителна регистрация на: https://digitalsofia.bg/page/registracionna-forma

Related Posts