Samsung Galaxy S24 Ultra: винаги готов за игра и нови победи

Зимата, колкото и да беше символична, свърши, а вместо нея вече имаме все повече дни с по-топло и приятно време. А това означава повече движение навън, разходки, пътувания с близки и приятели.

Но тези прекрасни моменти имат и своята друга страна – периоди на чакане на автобуси, самолети. Дълги пътувания, през, които няма какво много да се прави. Особено ако са с обществен транспорт, в който не може просто да си пуснем силно любимата музика или да разговаряме свободно с близките.

Най-добрата занимавка в тези момент са видеоигрите. С тях времето минава много по-бързо и по-приятно. А и някои игри помагат за развиване на логическото мислене, рефлексите и креативността. Игрите (с мярка) са полезни за всички възрасти. Стига да работят както трябва. Никой не иска играта да „сече“, да блокира или пък да не изглежда добре.

Това обаче не са проблеми, които ще срещат притежателите на Samsung Galaxy S24 Ultra, които обичат игрите. Този флагман може много неща и едно от тях е да се справя дори и с най-новите и „тежки“ игри с лекота.

Голям екран и здраво тяло

Едно от най-важните неща за смартфон, който ще се използва за игри е… здравината. Първо, защото ще се използва навсякъде и второ, защото много от геймърите са… емоционални хора и понякога може да се ядосват малко повечко, ако играта не върви по план. Samsung Galaxy S24 Ultra е готов за това.

Корпусът му е от титан, така че се усеща масивно и удобно. Стъклото на дисплея пък е подсилено и е Corning Gorilla Armor. То е много по-здраво и устойчиво на надрасквания. Освен това Galaxy S24 Ultra е и с рейтинг IP68 за водо- и прахоустойчивост – ще може да играе навсякъде и по всяко време.

Galaxy S24 Ultra осигурява добра защита за своя 6.8-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей. Той е със адаптивно опресняване на картината до 120Hz, което осигурява плавно движение на обектите дори и при динамични екшън сцени.

Освен това е с яркост 2600 нита, което означава ясни изображения дори и при силна слънчева светлина. Galaxy S24 Ultra има и ново поколение на технологията Vision Booster, която подобрява контраста и цветовете. Резултатът е ясно виждане и на най-малките детайли във всеки един момент – много важен фактор за успешното печелене на виртуалните битки.

Необуздана мощ

Друг компонент от голямо значение е процесорът. На него се полага важната задача да осигурява бързите изчисления, за да може играта да върви плавно. А графичният процесор се грижи за красивите изображения и „потапящата“ среда.

Samsung Galaxy S24 Ultra има процесор Snapdragon 8 Gen 8, който е допълнително оптимизиран за смартфона. Той се възползва максимално от наличния хардуер, за да извлече пълния му потенциал при сериозни натоварвания, каквито могат да са някои видеоигри. Резултатът е 20% по-бързи изчисления и намалена консумация на енергия, спрямо миналото поколение.

Освен това графичният процесор поддържа и ray-tracing технология за динамично и реалистично пресъздаване на светлините и сенките. Така виртуалните светове изглеждат още по-красиво и атрактивно. Резултатът е запомнящ се и веднъж играли игра с ray-tracing (трябва и самата тя да поддържа технологията), след това винаги ще ви прави впечатление, когато тя липсва в други заглавия или устройства.

И още нещо особено важно. Galaxy S24 Ultra има подобрено охлаждане. Охладителната камера е почти двойно по-голяма, което означава, че може да отвежда повече топлина и по-бързо. Това позволява на хардуера да работи пълноценно по-дълго време и съответно няма да има забавяния в играта или пък да се налага понижаване на качеството на графиката.

Издръжлив и практичен

Цялата тази мощ ще е безполезна, ако може да се използва само, когато има контакт наблизо. За щастие Galaxy S24 Ultra е готов за сериозни натоварвания навсякъде. Мощната му батерия е с капацитет 5000mAh и осигурява до 30 часа непрекъснато гледане на видео. Освен това поддържа бързо презареждане, така че няма да е нужно много време, за да се зареди на терминала и да е готова за още часове забавления.

Galaxy S24 Ultra има и някои други дребни, но важни функции. Една от тях е запис на екрана в реално време. Все пак някой гейминг моменти и постижения си заслужава да бъдат увековечени. И нещо повече, може да записва и с едновременно видео от селфи камерата, така че да имаме готов клип за споделяне в гейминг канала.

Накрая, всеки, закупил модел от новата Galaxy S24 серия до 30 юни 2024 г., ще получи безплатно MS One-Drive 100 GB в продължение на 6 месеца. И не на последно място, всички, които вече притежават своя модел от серията Galaxy S24, могат да се възползват от 3 месеца безплатно ползване на YouTube Premium.

Related Posts