Пет причини да гледаме спортното лято на Samsung AI телевизор

Изкуственият интелект (AI) е най-горещата тема в света на технологиите и това ще бъде така още доста време. И макар AI едва да „прохожда“ и тепърва да разгръща своя потенциал, вече виждаме и първите ползи от него. Една от сферите, в които технологията се развива, са телевизорите.

Тази година Samsung обнови гамата телевизори с няколко нови модела, които компанията нарича AI телевизори. А това ясно ни подсказва какво ще ни предложат тези модели. И то точно навреме за едно от най-горещите спортни лета от години. През следващите дни ще ни радват европейското първенство по футбол и Олимпийските игри в Париж само след седмици. Освен това остават и всички регулярни спортни събития и турнири, така че ще има много какво да се гледа. И за да е пълно удоволствието, трябва да имаме подходящ телевизор. Ето и пет причини защо AI телевизор, като някое от предложенията в обновената гама на Samsung, е правилният избор.

Висок квантов скок

Флагманът Neo QLED 8K QN900D оглавява AI телевизорите на Samsung тази година. Той има подобрения процесор NQ8 AI Gen3, който използва 512 невронни мрежи за оптимизиране на картината. А това е от ключово значение за 8K телевизорите. Процесорът е с 30% по-бърз от предшественика си, има 2 пъти по-бърз невронен модул и 2.2 пъти по-бърз графичен процесор. Иначе казано, ще обработва повече информация за по-кратко време. Това му позволява да пресъздава и оптимизира картината дори и по време на най-динамичните спортни сцени. Например многото пръски при състезанията по плуване ще се виждат ясно, без пикселизиране.

4K моделите Neo QLED 4K QN95D също имат процесор с изкуствен интелект, който е наличен и при гамата OLED модели. Той е NQ4 AI Gen 2, като също ще предложи отлично качество на картината и по-бърз невронен модул.

А с Quantum Matrix технологията, телевизорите могат прецизно да управляват пресъздаването и разположението на светлината. Това означава още по-реалистични изображения, които ще са и много красиви.

Добър във всички дисциплини

AI телевизорите на Samsung имат много способности. 8K моделите използват технологията 8K AI Upscaling Pro, която конвертира качеството до 8K резолюция с помощта на 512 AI невронни мрежи. При 4K моделите също има функция за мащабиране на видеото до 4K резолюция с 20 невронни мрежи.

AI възможностите далеч не се изчерпват само с това. Флагманът QN900D има множество AI функции. Една от тях е AI Motion Enhancer Pro. Тя е идеална за динамични сцени като всеки спорт, тъй като осезаемо намалява и в някои случаи напълно премахва размазването на бързо движещите се обекти. Така ще изглеждат още по-реалистично.

AI Customization Mode пък ще настройва картината спрямо специфичните предпочитания на потребителя. И може да разпознава сцените, за да адаптира настройките според необходимостта.

На стадиона у дома

Object Tracking Sound Pro е друга AI технология, която имат моделите на Samsung. Тя може да синхронизира движението на звука с преместването на обектите по екрана. Така ще сме сякаш на стадиона и звукът ще идва от мястото на всеки играч на екрана.

А чрез Adaptive Sound Pro AI телевизорите на Samsung могат да анализират и опознават акустичните характеристики на помещението, в което са разположени. След това ще адаптират настройките на звука според резултата, за да предложат по-наситен и реалистичен звук, с която да усетим атмосферата на стадиона още по-добре.

А който предпочита да чува коментара по-ясно, ще може да се възползва от технологията AI Voice Amplifier Pro. Тя също използва изкуствен интелект, за да изолира и акцентира гласовете над останалите звуци.

Винаги на най-доброто място

Красива картина, хубав звук, всичко е прекрасно, но… изживяването може да бъде развалено заради силната дневна светлина или пък ярко вътрешно осветление и отражението им върху екрана. С новите AI телевизори на Samsung този проблем е решен. Няма нужда от пускане на щори, местене на лампи или седене в неудобни позиции.

Моделът OLED S95D впечатлява с технологията OLED Glare Free. Тя елиминира светлинните отражения и запазва наситените цветове. В комбинация със системите  OLED HDR+ и Real Depth Enhancer , картината изглежда винаги красива и пленяваща, независимо от околните условия.

За най-запалените фенове

Както споменахме, това лято ще има много спорт. Често ще има повече от едно събитие едновременно, което си струва да проследим. AI телевизорите на Samsung предлагат и функцията Multi View. Чрез нея големият екран на телевизора може да се раздели на сектори и да се гледа едновременно съдържание от различен източник. Например да се сподели видео от телефона и то ще се появи редом до телевизията.

AI вече е тук и ще остане. При телевизорите това определено е добра новина, тъй като веднага ни предлага доста подобрения, които инженерите на Samsung успяха да въведат още тази година, за да ни помогнат да имаме едно незабравимо спортно лято.

Related Posts