На път с Galaxy AI: нашият преводач и екскурзовод

Пътуванията в чужбина могат да са както много приятни и интересни, така и доста стресиращи. Особено, ако човек отива на напълно непознато място и не знае какво да очаква.

Но, когато разполагаме с подобаващ придружител, място за притеснения не трябва да има. Например Samsung Galaxy S24 Ultra и Galaxy AI – това е много мощна комбинация, която превръща смартфона в преводач, екскурзовод и въобще в идеалния спътник за пътуването.

Пътешествието започва още преди да потеглим

Може да звучи малко объркващо, но е точно така. Едно хубаво пътешествие започва още от нашия дом. Това е подготовката. Например да проучим интересни места за посещение, ресторанти, заведения, музеи. Ако пътуването е по работа, трябва да видим къде е мястото за среща или конференцията, да изберем хотел, който да е на подходяща дестинация и т.н.

Можем да свършим цялата тази работа с помощта на Galaxy S24 Ultra. Сърфирайки в интернет, за да проучим споменатите по-горе неща, можем неусетно да се затрупаме с множество сайтове с полезна (или пък не толкова) информация. Ще е трудно да се пресее цялата тази информация и да се извлече най-важното. Особено от дъъългите туристически блогове, които често имат най-полезните съвети, но и авторите им обичат да обясняват надълго и нашироко впечатленията си. В това няма нищо лошо, стига човек да не бърза и да има нужда от най-важното.

Galaxy S24 Ultra лесно може да резюмира подобна дълга публикация и да изведе най-важните аспекти. Това е възможно чрез интернет браузъра на Samsung, който има функция за резюмета. И те могат да са кратки, само с няколко думи или по-описателни с подточки и акценти.

Докато разглеждаме въпросните туристически блогове, ще видим много снимки, а в тях често има интересни неща, които обаче блогърът не е описал в текста. Например някое ястие или пък просто ни харесва някоя сграда. Тук на помощ идва Circle to Search with Google. Няма нужда да се гадае. Просто натискаме и задържаме Home бутона на телефона, след което ограждаме с пръст (или със S Pen) обекта в кадъра. Бум. Той е разпознат и веднага получаваме информация за него – съставките на ястието или кога е построена сградата. Така лесно можем да преценим дали да включим въпросното място или ястие в плановете си или дали храната е по вкуса ни.

Нашият джобен преводач

Вече сме в Париж и всичко е много интересно. Обаче има един мъничък проблем. Никой в групата не знае френски, а пък французите са пословични със своето упорито нежелание да отговарят на английски на туристите дори и да знаят езика. Няма проблем, нашето асо в колодата е Galaxy AI и функцията Interpreter. Тя поддържа 17 езика, сред които е и френски. С нея големият 6,8-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей на Galaxy S24 Ultra се разделя на две и превежда в реално време казаното между участниците в разговора. В случая със сервитьора в кафенето.

Докато отпочиваме в кафенето, телефонът звъни. Единият от организаторите на събитието. Човекът знае английски и е любезен да го използва, но пък решаваме да го предизвикаме и да пробваме друга функция на Galaxy AI – Live Translate. Телефонният разговор вече си има преводач. При това той може да превежда както за нас, така и за отсрещната страна и го прави в реално време. И двете функции за превод не се нуждаят от интернет връзка и се извършват изцяло в рамките на устройството, като така разговорите са защитени и не се споделят с никого.

Разбира се, чатът с приятели и колеги също никога не спира, независимо къде сме. Galaxy AI разполага и с функцията Chat Assist, чрез която можем по-бързо да намираме правилния начин да се изразим, така че да не останем неразбрани. А също така превежда и съобщения. Пести доста време, което можем да прекараме в разглеждане на Париж, вместо във взиране в чат приложението. Особено полезна е възможността да напишем отговор и Chat Assist да предложи различен стил на изразяване на същото послание. Например по-делови. Тоест любезно да кажем на вечно бавещия се колега, че е време да изпрати своя дял от задачата.

Добрият работен асистент

Писането с колегата ни напомня, че и ние сме на работа. Записът на разговори и интервюта е част от тази работа. А Galaxy AI ни спестява най-досадната част – транскрибирането на казаното, а освен това може да го резюмира и преведе. Още един час спестен за почивка и разходки из Париж.

Професионалният фотограф

Париж е град, който е мечта за фотографите. Навсякъде и във всеки момент има нещо интересно за снимане. А Galaxy S24 Ultra има доста мощна четворна камера с толкова много функции, че може да се напише цял разказ само за тях (който пък Galaxy AI да резюмира с Note Assist). Накратко той звучи така: Super HDR, супер 100х хибридно увеличение и ProVisual. Но много Pro.

Изкуствен интелект се грижи за подбора на настройките, за подчертаването на детайлите дори и при голямо увеличение. Но… Париж е и много натоварен град. Затова шансът някой човек или кола да влезе в кадъра в най-неподходящия момент е много голям.

Но пък ние имаме Galaxy AI на разположение. Неговата функция Generative Edit ни позволява да маркираме обектите, които не желаем в кадъра и да ги премахнем. А също така можем да променим мястото и размера на други обекти. Например, ако искаме да си поиграем с перспективата и да направим Айфеловата кула още по-голяма. И тук отново всичко става за секунди. Още спестено време за разходки в Париж, градът на любовта. И, да и този път той отговори на репутацията си, защото влюбването в Galaxy AI е реалност.

Не на последно място, независимо кой от трите модела на серията изберете, до 30 юни 2024 г. всеки, закупил модел от новата Samsung Galaxy S24 серия, ще получи безплатно MS One-Drive 100 GB в продължение на 6 месеца. И още, феновете, които желаят да станат собственици на смартфон от серията Galaxy S24, могат да се възползват и от 3 месеца безплатно ползване на YouTube Premium.

Related Posts