Новите Samsung Galaxy A55 и A35 ни предлагат готини технологии на достъпна цена

Модерните технологии при смартфоните са много готини. Камерите правят все по-красиви снимки, процесорите са мощни и се справят с лекота с всичко. Дисплеите ни радват с хубави и ясни изображения и богати цветове.

Да, но всички тези готини неща са все „резервирани“ за смартфоните от най-висок клас, нали? Напротив. Серията Galaxy A- на Samsung винаги е била пример, че това не е така и готините технологии могат да идват и на достъпна цена.

Тази година компанията има два модела в тази серия – Galaxy A55 5G и Galaxy A35 5G. И двата споделят една и съща философия – да са готини във всяко едно отношение. И съответно да спечелят всеки човек, който обича цветовете, хубавите моменти и се нуждае от устройство, на което да разчита да е с него през цялото време.

Готините си личат от пръв поглед

Двата смартфона изглежда обичат едновременно да доказват, но и да разчупват и променят традиционни поговорки. Например една класическа сентенция казва, че по дрехите посрещат, а друга – че външният вид често лъже. Какво общо има това с двата смартфона?

Те определено привличат вниманието с външния си вид. Страничната им рамка е с нова, плоска форма, а гърбът – стъклен. Цветовете на корпуса са ярки и наситени. Изглеждат готино и ще си подхождат с всеки аутфит на деня. А освен това са и доста здрави. Те са защитени със стъклото Corning Gorilla Glass Victus+, което е още по-устойчиво на ежедневните почуквания, одрасквания и т.н. И още нещо. И двата модела са с рейтинг IP67 за издръжливост на прах и вода. Иначе казано, готови са за младежкото ежедневие с готини, динамични моменти, които понякога изискват и повече здравина.

Често обаче тези, които изглеждат по-ярко и привличащо вниманието, биват укорявани, че са такива, защото нямат „субстанция“ и не могат да предложат друго, освен атрактивен външен вид. При Galaxy A55 и Galaxy A35 тази част от поговорката не важи.

Готин хардуер, който е готов да забавлява

И двата смартфона имат 6,6-инчов Super AMOLED Инфинити-O дисплей с резолюция 1080х2340 и 120Hz опресняване на картината. Пиковата яркост е 1000 нита, а системата Vision Booster помага за ясна видимост на съдържанието дори и при ярка слънчева светлина. Това означава, че телефоните могат да се използват на воля навсякъде и винаги ще пресъздават съвсем точно всички снимки, клипове, анимации и игри.

Процесорът и на двата модела е осемядрен, като поддържа и 5G връзка за най-новите мобилни мрежи с високи скорости. Готов е да се справи с лекота с интензивно и едновременно сърфиране в социалните мрежи, стрийминг на видео, игри, забавления и все такива готини неща. А, да. И вградената памет е 128GB или 256GB, като може да се увеличи до 1TB с помощта на microSD карта. Така че има и предостатъчно място за всички селфита, клипове от партита и пътувания. И като стана дума за партита…

Готини камери за готини хора

Според данни на PhotoAiD, притежателите на смартфони имат средно по 2795 снимки в паметта на телефона си. Разбира се, при по-младите и активни потребители, броят е значително по-голям. И следователно искат смартфон, който да прави готини снимки във всякакви ситуации.

Имат го в лицето на Galaxy A55 и Galaxy A35. Основната камера и на двата модела е 50MP с ултраширокоъгълен обектив, имат и 5МР камера за макроснимки, както и една с широкоъгълен обекти, която е 12МР при по-големия модел и 8МР при втория. И двата предлагатNightography – набор от функционалности за красиви нощи кадри, които се обработват с помощта на невронен процесор и подобрен сензор.

Иначе казано, ще снимат добри кадри, както на следващото северно сияние по време на някоя следваща мощна геомагнитна буря, или пък по време на готините нощни партита и летни къмпинги. И докато за следващото сияние може и да се наложи и да почакаме, нещо ни подсказва, че партитата ще са в изобилие.

Двата смартфона могат да правят и много красиви видеоклипове, като поддържат Super HDR технология за наситени цветове и балансирана светлина. Има и две технологии за стабилизация на изображението – оптична и дигитална, така че клиповете ще изглеждат професионално. Да напомним пак, че в случая атрактивният външен вид не лъже и смартфоните имат солидни възможности.

Разбира се, не забравяме и селфитата. Galaxy A55 има 32МР предна камера за селфита, а тази на Galaxy A35 е 13МР. И двата предлагат специален портретен режим за селфита с натурални тонове. Смартфоните имат и функцията Edit Suggestion, която предлага допълнителни редакции на снимките, така че да ги направи още по-красиви и атрактивни. А Image Clipper помага бързо и лесно да правим готини колажи с елементи от различни кадри, които да споделим с приятелите.

И батерията е готина

Няма да е готино, ако всички тези технологии не са налични, тъй като батерията се изтощава бързо. За щастие и при двата смартфона тя е с капацитет 5000mAh, така че ще се справят без особени трудности с ежедневните задачи и натоварвания. Поддържат и бързо презареждане с 25W, така че и кратки дозареждания през деня ще дават още часове допълнителна работа, когато това се наложи.

Samsung Galaxy A55 и Galaxy A35 успяват да направят и иначе сериозни и скучновати неща готини. Нека си признаем, че теми като киберсигурност и системни актуализации не са интересни на повечето хора, още повече на по-младите. Но пък са важни. И могат и да са готини.

Личните данни се пазят от Samsung Knox Vault, който се грижи да криптира и защити паролите, ПИН кодовете, шаблоните, финансовите данни и останалата информация, която потребителят желае. Освен това и двата смартфона ще получат 4 поколения ъпгрейди на операционната система и 5 години актуализации за сигурност. Така че ще случат дълго и вярно и ще са с нас във всички готини моменти.

До 30.06.2024 г. всеки собственик на един от двата модела от серията Galaxy A ще получи и свободен достъп до MS One-Drive 100GB в продължение на 6 месеца.  Двата модела идват и с 2 месеца безплатен YouTube Premium.

Related Posts