Компактен, но мощен – Samsung Galaxy S24 радва с много технологии в практичен корпус

През годините пазарът започна да обръща голямо внимание на смартфоните с големи дисплеи. И има защо. Те са удобни за сърфиране в интернет и гледане на видео. Освен това имат повече място за мощни камери и по-големи батерии.

Това обаче не означава, че няма интерес към компактните смартфони. Напротив, все още има много хора, които предпочитат по-малък и компактен мобилен телефон. И това не означава, че те трябва да правят компромиси с качеството и мощността. Точно обратното, серията Samsung Galaxy S24 има модел специално за тях.

„Стандартният“ Galaxy S24 е по-малък от събратята си Galaxy S24+ и Galaxy S24 Ultra, но това не означава, че им отстъпва. Всъщност, той е практически идентичен с Galaxy S24+, като основните разлики са в по-малкия дисплей и съответно по-малката батерия. Разполага и с всички функции на Galaxy AI, които са част и от по-големия събрат Galaxy S24 Ultra.

Голяма мощ в малки размери

Galaxy S24 идва с 6,2-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей. Той е с FHD+ резолюция и има адаптивно опресняване на картината до 120Hz. Дисплеят е и с технология Vision Booster и с високо ниво на яркост, което е от полза при използване под силна слънчева светлина.

Корпусът е с Armor Aluminium – това е алуминий с високо качество, който се използва в космическата индустрия. Той е по-лек от стоманата, като е и много здрав. Освен това корпусът е с рейтинг IP68 за водо- и прахоустойчивост. Това е смартфон, който е предвиден да се използва дълго време. За целта ще получава и седем години пълни актуализации – както за сигурност, така и новите версии на операционната система. На разположение е и батерия с капацитет 4000mAh, която е с интелигентно управление и може да се адаптира, за да удължи работата според нуждите на потребителя.

Galaxy S24 е с размери от едва 147 х 70,6 х 7,6мм и тегло от 167 гр. Той действително е компактен и лек, но това не означава, че хардуерът му е слаб.

Напротив, Galaxy S24 идва с 10-ядрен процесор, който е и с нова охлаждаща камера. Тя е 1,5-пъти по-голяма от преди и предлага по-добро охлаждане. Съответно телефонът може да се справя с по-големи и дълги натоварвания. Има и 8GB RAM и 256GB вградена памет.

Здравей, Galaxy AI

Да, Galaxy S24 предлага всички функции и възможности на Galaxy AI. Потребителите ще могат да се насладят на Live Translate за превод на разговори по телефона на чужди езици, както и на Interpreter – преводач за разговори очи в очи. И двете функции се обработват изцяло локално, т.е. в рамките на смартфона и данни не се споделят с трети лица, така че разговорите остават поверителни. Дори не е нужна интернет връзка, за да работят.

Chat Assist е друга полезна функция от първата вълна възможности на Galaxy AI. Технологията позволява превод на съобщения и имейли и освен това може да помага на потребителя като му предлага други начини да изрази едно и също послание. А Note Assist позволява лесно да резюмираме документи или пък записки от среща.

И като стана дума за среща, ако тя е записана, Galaxy AI може да изведе транскрипция на казаното, да го преведе или да го резюмира. И Samsung Internet Browser разполага с възможност да резюмира интернет страници – особено полезно за дълги статии.

И като стана дума за интернет, Galaxy S24 ни запознава и с още една революционна новост – Circle to Search with Google. Това е функция, разработена от Google, която дебютира първо със серията Galaxy S24. Често в медиите се използва думата „революционна“ за различни новости и рядко това е наистина така. Но в случая определено думата е подходяща.

Circle to Search with Google прави търсенето на информация в интернет по-лесно и бързо от когато и да е било. Функцията може да се активира във всеки един момент, независимо какво приложение и съдържание има на екрана. Просто натискаме и задържаме Home бутона и ограждаме с пръст обекта, за който искаме да разберем повече информация. Това може да е всичко – снимка на ястие, паметник, фраза в интернет страница или дори просто виждаме интересна сграда в онлайн видео, което е на съвсем друга тема. Няма значение. Просто пускаме клипа, активираме Circle to Search with Google, ограждаме и разбираме повече информация за желания обект. Не знаем кое е тайландското ястие, което изглежда толкова причудливо в чинията ни, или как е името на будисткия храм, покрай който минаваме по време на азиатското си приключение… Насочваме камерата на телефона към него, ограждаме или просто маркираме и телефонът ни вече дава нужните резултати. Толкова е лесно и бързо. И действително работи много добре.

Много камери и още повече Galaxy AI

Galaxy S24 разполага с тройна основна камера в конфигурация 50+10+12МР. Сензорите използват ProVisual Engine технология с изкуствен интелект, за да оптимизират качеството на снимките във всяка ситуация. AI ISP ни позволява да снимаме с високо качество дори и при 3-кратно оптично увеличение, а Adaptive Pixel технология осигурява 2-кратно увеличение. Функцията AI Zoom допълнително подобрява детайлите при снимане с увеличение. Super HDR е друга технология, която е част от Galaxy S24 и също е подобрена с Galaxy AI за максимално качество на кадрите.

Photo Assist и Generative Edit пък са другите големи новости, които идват с Galaxy AI. Чрез тях можем да ретушираме кадрите, да премахваме нежелани обекти от кадрите и да променяме мястото и размера на други обекти. И всичко това става директно на телефона и за секунди. Не е нужен допълнителен софтуер, нито пък специални познания.

Направо си е изненадващо как компактно устройство като Galaxy S24 може да има толкова много функции и технологии. Но това е резултатът от постоянното развитие на технологиите и опитът, който Samsung има.

Накрая има и две чудесни новини – до 30 юни 2024 г. всеки, закупил модел от новата Samsung Galaxy S24 серия, ще получи безплатно MS One-Drive 100 GB в продължение на 6 месеца. А всички фенове на серията Galaxy S24, които закупят своя модел, ще могат да се възползват и от 3 месеца безплатно ползване на YouTube Premium.

Related Posts