Търсенето на информация със смартфон никога не е било по-лесно

Живеем в най-динамичната ера на човешката история, в която всеки ден сме затрупани от огромно количество събития, информация и ситуации, които изискват бързо вземане на решения. Същевременно сме и постоянно в движение, което също генерира още повече казуси, за които са ни нужни допълнителни данни.

За щастие, разполагаме и с най-мощните инструменти в човешката история за създаване, организиране, анализиране и намиране на информация. И всички те са обединени в едно малко устройство, което е в джоба на няколко милиарда души по целия свят. Да, това е любимият ни смартфон.

Модерните смартфони изобилстват от технологии и възможности и постоянно стават все по-добри. Те са неразделни асистенти в ежедневието ни, като ни помагат за много дейности – от снимането на спомени, през цялата ни цифрова комуникация, до забавления, помощници в работата и т.н. А с помощта на Google са и много добри в намирането на всякаква информация, която може да ни потрябва във всеки един момент.

Нашият як приятел. Много як.

Имахме възможност да използваме Galaxy S24 Ultra за няколко дни, за да ни покаже възможностите си, включително и на Circle to Search with Google. Най-много проличават предимствата на тази функция в най-обикновените моменти на ежедневието.

Използвахме гостуването на Galaxy S24 Ultra за повод да се поразходим малко. В работно време. Все пак и тестването на смартфони си е (приятна) работа, която някой трябва да свърши. Въпросната разходка ни даде доста ситуации, които да ни покажат способностите не само на смартфона, но и конкретно на Circle to Search with Google, в реални условия.

Потегляме за центъра с напълно заредена батерия на смартфона, която е с капацитет 5000mAh. Не се притесняваме и за самото устройство, защото Galaxy S24 Ultra е с титаниева рамка на корпуса и стъкло Corning Gorilla Armor. Смартфонът е с рейтинг IP68 за водо- и прахоустойчивост, като е разработен да служи вярно с години.

Новият начин за търсене на информация със смартфон

Често казваме, че започва нова ера в някаква сфера. Този път обаче това наистина е така. Google са разработили нова функция, която наричат Circle to Search. Тя е особено атрактивна и наистина можем да кажем, че е от новостите, с които много бързо се свиква и човек осъзнава колко по-различно е било преди тя да се появи. Функцията направи дебют със серията смартфони Samsung Galaxy S24, в която са още Galaxy S24+ и Galaxy S24.

Circle to Search with Google е точно това, което казва и името ѝ. Просто трябва да оградим съдържанието на екрана, за да може да потърсим повече информация за него в Google. И това е възможно във всеки един момент от използването на смартфона, без значение от приложението или съдържанието на екрана.

Активирането на функцията става с натискане и задържане на Home бутона. След това просто трябва да оградим, щрихираме или натиснем обекта, за който искаме да научим повече. Това може да стане както с пръст, така и с помощта на S Pen, който е включен в комплекта на Galaxy S24 Ultra.

Разхождайки се, разбира се, получаваме множество съобщения и имейли. Все пак е работен ден. В един от тях колега е решил да блесне с остроумието си и ни споделя нова фраза от младежкия жаргон. За да не се излагаме пред младежта, активираме Circle to Search with Google, маркираме фразата със S Pen и след секунда получаваме отговор какво значи.

В този момент получаваме чат съобщение. Приятелка от другия край на света е изпратила снимка на ястието, което е сготвила, с въпрос можем ли да познаем какво е то. Ние не, но Circle to Search with Google може. Адобо по филипински.

А, да, бяхме тръгнали на разходка… В парка вниманието привлече непозната порода куче. Бърза снимка с мощната камера на Galaxy S24 Ultra и  с помощта на Circle to Search with Google разбираме, че става дума за алапахски булдог. Камерата пък е и с ProVisual Engine, който обработва кадрите и ги прави още по-красиви и изпълнени с детайли и цветове. Той се възползва и от изкуствен интелект за подбора на настройките, както и от Quad Tele System камерата на Galaxy S24 Ultra с подобрено оптично и цифрово увеличение.

Разходката продължавакато придружаващите гости задават съвсем обикновен въпрос, който обаче ни хваща леко неподготвени. А именно на кого е този паметник? Знаем, че е на Джузепе Гарибалди, но какво още да допълним? Circle to Search with Google отново е важният асистент, който веднага ни помага при това с конкретна информация за паметника в София. А именно, че е дар за града от италианското посолство и е открит на 13 юни 2010 г., като е изработен от Георги Чапкънов.

Работа и забавления в едно

Продължавайки разходката, използваме моментите да прегледаме и социалните мрежи. Най-вече за някоя новина или новост, която може да е важна за работата. Разбира се, през погледа ни минават и всякакви други публикации и клипове. Включително Reels видео, на което една от дамите в компанията спонтанно възкликва: „Страхотни ботуши!“ Оп, идеален момент за Circle to Search with Google да блесне отново. След няколко секунди вече знаем марката, цената и дори няколко магазина, в които могат да се намерят.

Ето точно така Circle to Search with Google неусетно се вписа в ежедневието ни и няколко души бързо свиквахме да разчитаме на функцията да ни помага и да подхранва любопитството ни. Особено, когато е в комбинация с Galaxy S24 Ultra, който има още много какво да ни предложи.

Включително и целия пакет Galaxy AI. Той ни предлага още множество функции, които са полезни в работното ежедневие. Call Assist например превежда двупосочно и в реално време телефонни разговори с хора на чужди езици. Идеален помощник за правене на резервации и цялата обработка и превод се извършва в рамките на смартфона, като остава защитена от трети лица. Същото важи и за Interpreter, който е предвиден да влезе в ролята на преводач, когато другият участник в разговора е физически с нас.

А Transcript Assist може да транскрибира и превежда гласови записи, например от някоя работна среща. И може дори да прави резюмета с най-важните акцент. Chat Assist е друга функция от Galaxy AI, която помага както в превеждането на съобщения и имейли, така и в подбора на правилните изразни средства, за да отговаряме с подходящ тон и да не оставим погрешно впечатление.

Galaxy AI ни предлага още и Photo Assist. Снимките с Galaxy S24 Ultra винаги са чудесни, но има някои реалности, които дори и страхотната камера не може да реши. Например табела, която загрозява иначе красив кадър. С Photo Assist можем да направим така, че табелата сякаш никога не е съществувала. Или пък да преместим обект в кадъра на друго място. Възможностите са много.

Мощният процесор Snapdragon 8 Gen 3 за Galaxy осигурява нужната изчислителна мощ, така че Galaxy S24 Ultra работи без проблеми и всичките функции работят бързо и гладко. Това важи и за двата по-малки събратя Galaxy S24 и S24+, които също предлагат мощен процесор и всички функционалности на Galaxy AI и Circle to Search with Google. Освен това и трите модела получават 7 години пълни актуализации на операционната система. А това е чудесно, защото ще можем да използваме и трите смартфона пълноценно много дълго време.

И не на последно място, всички, закупили своя модел от серията Galaxy S24, могат да се възползват от 3 месеца безплатно ползване на YouTube Premium.

Related Posts