Нов пакет топ иновации от Samsung гарантират върхово преживяване

Глобалната онлайн премиера в края на юли, която вдъхнови всички с цял пакет иновации от Samsung, не само беше официалното откриване на лятото, но и на новия технологичен сезон. Несъмнено представените Galaxy Z Fold5 и Galaxy Z Flip5, часовниците Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic, и таблетите от серията Galaxy Tab S9, ще властват глобално поне до края на годината. Цялата екосистема на Samsung впечатли както с върхови технологични постижения, сериозен поглед към потребителското преживяване и ултимативен дизайн.

Това ми напомня за разговор с приятели, с които определихме трите основни критерия за избор на т.нар. нова джаджа. Без да се подредени по важност, но те покриват гореописаните критерии — технологични иновации, хубаво чувство като потребител и жесток външен вид.

Разбира се, все пак по дрехите посрещат, за това да започнем с външния вид. Признавам, че винаги се впечатлявам от сгъваемите телефони на Samsung — те приковават вниманието и са достатъчно секси. Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 изненадват всеки път, когато ги зърнеш, със своя новаторски и елегантен дизайн. Веднъж в ръката ти, новата Flex панта оптимизира всеки миг от потребителското изживяване, оставяйки усещане за много надежден и солиден дизайн, какъвто всъщност е всеки смартфон на Samsung. Добавете към това мощната производителност, подобрената батерия, най-новият процесор и безбройните софтуерни възможности, за да се убедите, че това е върхово постижение в областта.

Ако говорим за работа, мултитаскинг и наистина озадачаващо добри възможности на големия екран, то изборът пада на Galaxy Z Fold5. Признавам, че не съм си и представял, че ежедневната ми продуктивност може така да се промени, благодарение на един смартфон. Ще отбележа само едно нещо, за да не ви отегчавам — точно в този смартфон има изцяло подобрен Taskbar, който ми позволява много лесно да превключвам между често използваните приложения. Колкото и да бях чел за drag and drop функцията, не знаех, че работи толкова добре. Когато трябва да подготвям презентация, поучавам картинка и графика по имейла, бързо ги поставям във файла с презентацията, после изпращам като .pdf имейл и всичко изглежда перфектно. По принцип си водя бележки в тефтер, но все по-често нямам такъв на разположение, а новият и компактен S Pen Fold Edition улеснява толкова много воденето на бележки, особено ефективно върху готови файлове в реално време, за да отбележа грешки и неточности или да акцентирам върху определено съдържание. Споделям веднага с останалите и всичко работи безотказно. Голям екран ли казах? Ами да, когато имам нужда от почивка, отварям го и си пускам някакво видео — екранът е 7.6-инчов, работи феноменално и при ярка слънчева светлина.

Малко съм консервативен в избора на цветове, моят пада на — познайте кой от предлаганите Студено синьо, Мистично черно и Естествен памук. Да, Мистично черно, какво да се прави.

Проблемите ми обаче се увеличават, когато добавим и второто сгъваемо устройство на Samsung. Защо да се увеличават ли? Защо то също ми харесва ужасно много и понякога не мога да реша кой точно смартфон да избера. Говоря сега за Galaxy Z Flip5. Номерът тук е, че точно това устройство е толкова елегантно и впечатляващо, че хич не ми се иска да го скривам в джоба си, а то се побира перфектно във всеки джоб. Веднъж поставено на масата например, то е много функционално, дори само заради новият външен дисплей Flex Window, който е 3,78 пъти по-голям от предишното поколение. Големината на е единственото предимство — дисплеят има и нови възможности. Какво правя аз с външния дисплей, казвам веднага — на първо място слушам музика, добавям и махам уиджети за разнообразие (за новини, за времето, за какво ли не още), проверявам си имейлите набързо, връзвам се към безжична мрежа. И това само при затворен телефон, ясно е, че при отворено устройство всеки попада в неограничените възможности на всяка джаджа от екосистемата на Samsung.

Продължаваме напред. Готови ли сте?

Здравето. Когато говорим за технологии, то се свързва с серията Galaxy Watch6, която наистина предлага върхово изживяване в областта на здравните данни, съвети и начин на живот. Естествено, за да отговори на изискванията на потребителите, тук сме свидетели на  по-мощна производителност в нов дизайн (рамката е по-тънка, дисплеят е по-ярък, а интерфейсът впечатлява всеки път). Помислено е за потребителите по много направления и изненадите не са една и две.

Днес смартчасовниците и смартфоните са непрекъснато с нас, изключително важно е часовниците да са производителни, лесни за употреба и да имат допълнителни сензорни функции, каквито тук наблюдаваме в изобилие. Когато обаче ги добавите към един смартфон, е важно да работят на една честота, грубо казано. Да си “говорят”, да се разбират, да се допълват, да се провокират, да бъдат част от една система. Това е изключително голямо постижение на Samsung. Защото екосистемата на компанията е толкова лесна за работа, толкова безотказно добра, че всъщност повишава вашата производителност и дава едно допълнително удоволствие.

Така за вас остава само онази трудна задача, за която споменах по-рано в статията. Да изберете между двата сгъваеми телефона, а задачата не е лека. От дизайн гледна точка тя е почти невъзможна. Формата, симетрията, концепцията и на двата модела — толкова е иновативна, толкова е стряскащо добра, че хем искаш да имаш и двата, хем знаеш, че трябва да избереш един. Стил, комфорт, бързина, визия, надеждност — все неща, които и двата смартфона притежават. Харесва ми, че Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 са технологично и инженерно създадени не с идеята просто да бъдат напредничави и уникални на пазара, а с една особена мисъл и внимание, с едно старание и поглед към потребителя, за да удовлетворят освен всичко, но и очакванията за издръжливост. А това, повярвайте, е много важно.

С две думи — без компромиси.