Ясна видимост: новият OLED телевизор на Samsung 4K Smart TV S90C променя правилата


Точно, когато си мислите, че едва ли може да бъде създаден нещо по-добро в областта на телевизионното забавление. Дали наистина е възможна по-ярка картина? По-добър контраст? Цялостно по-завършен образ? Или балансиран и по-плътен звук? Иновативен и елегантен дизайн?

Оказва се, че това е възможно и новият 4K Smart TV S90C е точно това, като има и едно допълнение. Смарт телевизорът е изключително разумна покупка в ценово отношение. 

Важно е да подчертаем, че Samsung разработва и инвестира целенасочено в цялата си OLED гама за 2023 г. с иновации и подобрения, които променят правилата на играта. Това е така по няколко причини, но най-вече — въпросната наистина иновативна технология, която Samsung представя в OLED гамата си, осигурява невиждано досега нюансиране на черното, бялото, както и цялата гама от живи и ярки цветове. Всичко това се постига чрез самосветещи диоди, разработени чрез технологията Quantum Dot. Може много да говорим за нови технологии и иновации, но истината е, че често те идват на неподозирано и недостъпно висока цена. А сладката среда е там, където производителността на един технологичен продукт, цената и функционалността му се срещат.

Да изберем 65-инчовият модел. Както вече стана ясно, той предлага наситено черно, благодарение на технологията Quantum Dot. Яркостта и качеството на картината са гарантирани от Neural Quantum Processor 4K. Дизайнът? По дяволите, толкова е добър! Погледнат от страни, той е като съвършеното листо — LaserSlim дизайн, тънък и елегантен корпус. Как да го опиша най-добре? Виждали сте лазерен лъч, прорязващ тъмнината с твоята елегантност, нали? Добавете към това възприятие и елегантната метална стойка, за да си представите цялостната завършена визия, несравнима с нищо друго на пазара. В допълнение към всичко това, моделите на Samsung са и екосъобразни. Мониторите, дигиталните дисплеи и дистанционните управления съдържат рециклирани материали. Също така, с помощта на вашия телефон, може да следите и управлявате потреблението на енергия от устройствата с режима AI Energy Mode.

Да изберем филм с бързи сцени, преследвания с коли, чести смени на кадрите. Тук забавлението става още по-осезаемо. Подобренията на движението с 4K 144Hz са изключителни. За Motion Xcelerator Turbo Pro може много да говорим. Навън все още не е достатъчно тъмно, когато тествам телевизора, а брилянтното 4K качество на телевизора, превръща дневната стая в истински модерен киносалон. Двадесет невронни мрежи гарантират мощта на изживяването, която ме обгръща. Нещо повече, когато бързо сменям през различни тематики — от въпросния филм с надбягвания, до спортно предаване — зрителното изживяване е феноменално адаптируемо, усещането е, че си част от съдържанието, което гледаш на екрана. Можете само да си представите колко плавен ще бъде и геймингът, ако използвате телевизора за електронни игри.

Яркостта и дълбокият контраст са ненадминати и OLED технологията е моят категоричен избор. Картината е чиста и ярка, а самосветещите диоди несъмнено вършат отлична работа. В такива ситуации е много важно яркостта и контрастът да не пречат на коректното възпроизвеждане на цветовете, а тук категорично няма такава опасност, тъй като всичко е съобразено, одобрено и верифицирано от PANTON – водещият световен авторитет в областта на цветовете, който с партньорството си със Samsung предоставя възможност за по-качествено и реалистично зрително изживяване. Голямата изненада, която тествах специално, е възпроизвеждането на цветовете на кожата. Тук от Samsung са направили революция и са се постарали да добавят 110 нюанса на цвета на кожата за по-точно възпроизвеждане.

Разбира се, относно смарт възможностите на този телевизор, може да се говори много. Както добре знаете, ако следите сайта ни, всички телевизори на Samsung са част от една екосистема. Те са свързани с платформата SmartThings, за да бъде гарантирано абсолютно безпроблемното свързване на всички устройства, които притежавате. Важно е да се отбележи, че това е отворена екосистема, която позволява добавяне на продукти и от партньори на Samsung. Тук говорим за богатство от технологични марки, които могат да станат част от екосистемата, благодарение на Home Connectivity Alliance. Всичко е съобразено и със сигурността — неоторизиран достъп до вашата система е абсолютно невъзможен.

Вече няколко часа гледам телевизора и установявам, че за разлика от съзерцаване на лаптоп или друг екран, този път умора на очите не се забелязва. И това при положение, че съм в тест-режим и възможно най-често променям различни канали, различни източници, темата на моя тест се движи от африкански животни до баскетболни кошове. Оказва се, че това не е случайно, а плод на цялостна разработка на Samsung — става дума за интелигентна картина, оптимизирана за очите чрез режима EyeComfort. Казах ви преди малко, че в началото на теста навън беше все още светло, а се оказа, че впечатляващо иновативният режим EyeComfort запомня, представете си, локалните часове на залез и изгрев слънце, за да ги използва като коригира яркостта на екрана. Добавете към това и функцията Real Depth Enhancer, за да се убедите, че не само яркостта, но и дълбочината на изображението са важни за получаване на цялостна и завършена феноменална картина. Благодарение на тази иновация изображението на преден план се показва с увеличен контраст, но не самоцелна, а на база знанията, придобити за това как едно човешко око възприема и обработва дълбочината на изображенията.

А сега ви оставям, тъй като пускам състезание с мотори, където динамичният и реалистичен звук, който следва движението по екрана, буквално ме отвежда на пистата. Вградените високоговорители са толкова жизнени и адекватни на случващото се, че наистина ме потапят в изживяването. Приятно гледане и на вас.