Серия А на смартфоните: новите Galaxy A54 5G и Galaxy A34 5G са вече тук


Когато поставите новия Galaxy A54 5G до друг мобилен телефон от премиум класа, ще бъде почти невъзможно да направите разлика. Новият представител на серията Galaxy A е иновативен, със зашеметяващо добър дизайн и качество на изработка. Добавете към него и втория нов смартфон от серията, Galaxy A34 5G, за да получите уникално съчетание от иновации, достъпност и качествени характеристики.

Интересно е, че когато използвате A54 5G за ежедневни дейности като преглеждане на последните съобщения от пощата си, четене на материали от любимите си сайтове или преглеждане на социалните мрежи, усещането, което получавате е почти идентично с онова на премиум смартфоните. Екранът е просто отличен. Наистина отличен.

Да проверим как и защо. Първото нещо, с което се сблъсквате при покупката или теста на нов смартфон, е именно екрана. И двата флагмана от Серия А, както ги наричам, изненадват с отлични Super AMOLED екрани, 6.4-инчов за Galaxy A54 5G и 6.6-инчов за Galaxy A34 5G. Първият тест, който направих беше при пряка слънчева светлина, защото често се случва да си помагате с ръка, за да имате видимост. По-добрата видимост на открито е изключителен плюс и тук тя е усъвършенствана. Добавете към това и честотата на опресняване, която тук е 120 Hz, за да получите ясна представа колко ясни са екраните.

Телефонът е така създаден, че издържа на прах и вода, животът на батерията е много добър, а на всичко отгоре, получавате и пълен набор от ъпдейти в продължение на пет години. Тънката рамка и изчистеният дизайн на камерата допълват усещането, че в ръката си държите истински флагман. За щастие, това не е само усещане, а факт. Второто нещо след екрана, което често тествам, е качеството на стъкленото покритие. С първокласно такова, новият A54 5G затвърждава още повече положителните първоначални впечатления. Ясно и ярко е всичко и решавам да направя втори подробен Instagram тест — въпросният 6,4-инчовият FHD+ Infinity-O дисплей наистина надминава очакванията. Съдържанието на екрана се възпроизвежда плавно, гладко и без никакво накъсване.

Съвсем естествено, камерата не е от свръхкачеството на флагманите от премиум серията на Samsung, но изненадите са повече от приятни. Изчаках да се стъмни, за да тествам нощния режим при неонови светлини и стълпотворение на образи, отражения и проблясъци. Нощният режим, както и при останалите смартфони на Samsung, позволява креативни резултати, несравними с нищо друго.

Всъщност, много обичам да си играя с вечерни фотографии. Представете си едно място, примерно магазин, осветен отгоре с купчина неонови надписи, скромно улично осветление, както и оживен автомобилен път, където светлините на автомобилите ту се появяват, ту изчезват. Режимът Nightography улавя всички кадри, от които имате нужда с помощта на усъвършенствания сензор за изображения и дава възможност да си играете с възможностите на камерата. Понякога залагам на портрети на една и съща локация, това дава възможност да експериментирам с различни начини на заснемане на изображенията. Възможността за бърза обработка в самия смартфон също е впечатляваща. С помощта на Photo Remaster фотографиите стават още по-интересни с помощта на намаляване на замъгляването и шума. Мощният изкуствен интелект не само подобрява качеството на фотографиите ви по този начин, но и увеличава резолюцията. Ако пък, конкретен обект или прекалено силно проблясваща светлина или отражение ви пречат, с помощта на Object Eraser може да изтриете изображения.

Сигурен съм, че ще останете доволни от резултата и ще искате да си направите селфи с някой от обектите на вашите нощни портрети. Това става без никакви затруднения с помощта на 32-мегапикселовата предна камера, която върши чудеса при заснемането на селфита. Кой би казал, че селфито ще е така хубаво, дори когато изглеждате изморени и полузаспали? Мислите, че работи изкуствен интелект — не, просто, когато създавате креативни изображения, задоволството се изписва на лицето ви. И резултатът е впечатляващ.

Не бих си представял, че ще си почивам от серия портретни фотографии, които изискват повишено внимание и дълга комуникация с различни хора, не като оставя телефона, а напротив, когато го използвам още повече. Това се случва с помощта на функцията Fun Mode, която е толкова забавна, че моментално премахва всички признаци на умора и позволява да превключите в различен режим на забавление. Функцията интегрира AR Lenses на Snapchat в едно уникално приложение, с което разполагате на смартфона си. Така си осигурявате много повече забавление, докато използвате камерата.

Очаквате батерията да алармира за презареждане? Спокойно. Със своите 5000mAh тя продължава да е във форма. Естествено, екранът, за който говорихме, е гладен и използва повече от батерията, но тя се справя отлично. Това, че смартфонът не предлага безжично зареждане, не е кой знае какъв проблем, тъй като — истината е — че много рядко го използвам. Дисплеят може да работи винаги, което не пречи на батерията да издържи един пълен ден.

Процесорът, с който разполагате, за да осигурите безпрепятствена креативна работа е мощен и осемядрен, а повишената производителност и капацитет със сигурност не са просто на думи, а реално работещи и много ефективни. Ако имате необходимост от повече място за съхранение, може да използвате microSD карта до 1TB, но в повечето случаи аз се справям с моите облачни услуги, както и наличното място от 128GB/256GB.

Разбира се, и двата смартфона от Серия А са съвместими с екосистемата Samsung Galaxy, което разкрива допълнителни възможности. Едно от тях е именно пространството, за което говорихме преди малко — потребителите получават 100GB облачно пространство, а съхранението на снимките в OneDrive е интуитивно и лесно.

А сега е време и за малко дневни снимки, с които и двата телефона се справят повече от отлично. Креативността е споделена и забавна, уверявам ви. А резултатите са точно като най-добрите постижения на всичко, което може да бъде обозначено като първа класа — Серия А на мобилните телефони Samsung впечатлява и изненадва повече от приятно.