По-добър сън, по-добро здраве: новият софтуер One UI 5 Watch повдига завесата към предстоящ модел Galaxy Watch

Samsung Electronics Co., Ltd. представи днес One UI 5 Watch, който ще бъде наличен за устройства Galaxy Watch по-късно тази година. Новият софтуер е проектиран така, че да предоставя още по-персонализирано и интуитивно изживяване при проследяване на здравословни показатели, и включва подобрения, които подпомагат по-добрия сън – често пренебрегвана, но съществена част от цялостното ни благосъстояние – както и различни функции за фитнес и безопасност.

“Samsung е компания, отдадена на това да предоставя цялостно изживяване за проследяване на индивидуалното здравословно състояние и да дава възможност на потребителите да постигат своите цели за лично благосъстояние. Сега повече от всякога вярваме, че това започва с добрия сън през нощта”, каза Хон Пак, вицепрезидент и ръководител на екипа за дигитално здраве и MX Business в Samsung Electronics. “Новият софтуер One UI 5 Watch продължава нашия непрекъснат ангажимент да помагаме на хората да подобряват качеството на съня си, за да могат да започват всеки ден напълно заредени и и в готовност за ежедневните предизвикателства.”

По-добрият сън е от изключително значение за по-доброто здраве

Samsung съсредоточава усилията си върху три ключови елемента за по-добър сън: разбиране на личните модели на сън, изграждане на здравословни навици и създаване на благоприятна за съня среда. One UI 5 Watch идва с всички тези елементи за още по-пълноценно изживяване по време на сън.

Новият потребителски интерфейс Sleep Insights ясно показва резултатите от съня на потребителя за по-точна представа за почивката през изминалата нощ, последвана от други показатели като фазите на съня, моменти на хъркане и нивата на кислорода в кръвта. Освен това функцията Sleep Coaching – съобразена с осем различни типа сън – също става напълно достъпна директно на Galaxy Watch, както и на сдвоен телефон, което е по-удобен и мотивиращ начин за потребителите да следят навиците си по всяко време и навсякъде.

Създаването на комфортна среда може да има решаващо значение за качеството на съня, а дори и малките разсейващи фактори могат да окажат огромно въздействие. Ето защо Samsung улеснява свързването на Galaxy Watch с широк спектър от устройства. След като Galaxy Watch установи, че потребителят е заспал, SmartThings позволява изключване на свързаните устройства, за да създаде по-благоприятна среда за почивка. Режимът Сън (Sleep Mode) бързо изключва известията и затъмнява екраните на телефона и часовника на потребителя, а One UI 5 Watch надгражда тази функция, като вече използва инфрачервен сензор, а не зелена LED светлина, за да сведе до минимум разсейването.

По-интелигентен фитнес партньор

Персонализираната зона на сърдечния ритъм е добавена към различните свързани инструменти при бягане на Galaxy Watch – включително анализ на бягането в реално време и специално адаптирана програма за интервални тренировки. Тази нова функция анализира индивидуалните физически възможности и задава пет оптимални нива на интензивност на тренировката (загрявка, изгаряне на мазнини, кардио, интензивни тренировки и максимално усилие). Това позволява на потребителите да поставят свои собствени цели в зависимост от възможностите си – от изгаряне на мазнини до кардио с високо натоварване.

Любителите на дейностите на открито с Galaxy Watch Pro могат да очакват допълнителни ползи, като се започне с разширената функция за трениране по маршрути (Route Workout), която вече поддържа бягане и ходене наред с наличните преди това опции за маршрути за пешеходен туризъм и колоездене. Потребителите на Galaxy Watch Pro могат също така да търсят и да имат достъп до базата данни с файлове в GPX формат директно чрез приложението Samsung Health и да получават препоръки за нови маршрути въз основа на данни като местоположение, време, рейтинг или популярност.

Безопасността на първо място, винаги включена

Безопасността е задължителна, когато става въпрос за здраве и благосъстояние, а One UI 5 Watch предлага и подобрени инструменти за по-голямо спокойствие. Актуализациите на функцията SOS позволяват директна комуникация със спешен телефонен номер за предаване на информация за местоположението на потребителя, както и незабавен достъп до информация относно здравословното състояние на потребителя след активиране на SOS. В допълнение, за потребители в по-напреднала възраст вече е активирана по подразбиране функцията за откриване при падане (Fall Detection), за да се намали рискът от спешни случаи. Това са само някои примери за непрекъснатите усилия на Samsung за подобряване на безопасността на потребителите.

Related Posts