Samsung Galaxy S23+ е изключително балансиран избор за смартфон. Ето защо


Да го кажем директно — този смартфон е за онези, които търсят изключително адекватен на съвремието мобилен телефон, модерен, иновативен, създаден от премиум материали, при това на приемлива цена. Този модел притежава всичко онова, което бихте искали един нов смартфон да има — по-бърз процесор, по-дълъг живот на батерията, съвременен външен вид и прецизен дизайн. Накратко — това е един от най-добрите телефони на пазара в момента, а аз съм тук, за да ви разкажа точно защо.

Неведнъж сме говорили за епичните нощни снимки, които са възможни благодарение на Nightography режима на камерата на новите смартфони на Samsung. Преди говорихме за Samsung Galaxy S23 Ultra, но тези възможности са налични във всички модели от серията — Galaxy S23, Galaxy S23+ и Galaxy S23 Ultra. Усъвършенстваният изкуствен интелект прави така, че снимките и видеоклиповете, заснети в слабо осветена среда, да бъдат ярки и цветни. Как работи той всъщност? Когато сте фокусирани върху обекта на заснемане, с помощта на изкуствения интелект се анализира всеки детайл в кадъра, включително и най-малките подробности, за да се отразят всички динамични характеристики. Това позволява кадрите, заснети в режим Nightgoraphy, да бъдат наистина впечатляващи.

Нощната фотография е много интересна и идеята не е просто да снимате качествено при тъмни условия. Възможностите са неограничени — когато имате неонови светлини, приглушени светлини от свещи например, отразени светлини, автомобилни фарове или други подобни, това създава възможности за изключително качествена фотографска работа. Характеристиките? Galaxy S23+ разполага със 12 MP селфи камера, 12 MP ултраширокоъгълна камера, 50 MP широкоъгълна камера и 10 MP телефотокамера, като оптичното увеличение е 3x, а цифровото увеличение стига до 30x. Лично аз не използвам селфи камера, но знам, че те са важни — в случая от Samsung са се погрижили за най-важното, а именно — бърз автофокус. За мен по-интересно е приложението Expert RAW, което е достъпно изключително за Galaxy и на практика превръща смартфона ви в професионален фотоапарат, тъй като позволява редакция на фотографиите на софтуер, разработен за наистина професионални резултати. Така хем снимате в стил DSRL в RAW и JPEG, хем не носите със себе си обемист фотоапарат. Когато свалите приложението Expert RAW на своя смартфон, може да работите директно на него, а иначе — да използвате RAW фотографиите, като ги обработвате на професионалния си настолен компютър.

Производителността, за да се насладите на всички тези възможности, е впечатляващо добра. Съвършено новата Snapdragon 8 Gen 2 мобилна платформа и най-бързият Snapdragon до момента, създават неограничени възможности за работа, без да се притеснявате. Новите модели на Samsung са с 41% по-бързи, което наистина предоставя кардинално ново мобилно преживяване.

Ако и вие като мен използвате много смартфоните си и не сте от най-предпазливите, то ще оцените подобаващо рамката от Armor Aluminium, както и екрана с покритие от Corning Gorilla Glass Victus 2, създадени за повишена издръжливост при непрекъсната употреба. Нещо повече — ако искате да удължите живота на вашето устройство, Samsung предлага пет години актуализации на сигурността.

Когато говорим за усет и естетика, за хубава фотография, важно е да обърнем внимание и на дизайна. Цветовете тук са точно толкова естетически издържани, колкото очаквате — създадени с естествени багрила, впечатляващи с толкова специфичните си нюанси, стилни и в крак с актуалните тенденции. Може да изберете между мистично черно, естествен памук, горско зелено и нежна лавандула. Традиционалистите биха заложили на мистично черно, но ви уверявам, че горското зелено стои изключително добре. Като добавите и полираната метална рамка, получавате стойностен завършек. 

Добавете към това и факта, че цялата серия е проектирана със средно 22% рециклирано съдържание на материалите и ще разберете, че от Samsung мислят в перспектива за превръщането на устройствата си в напълно екосъобразни. Тук говорим за рециклиран алуминий, рециклирано стъкло и рециклирана пластмаса. От какво са произведени, бихте попитали. Отговорите са много интересни и дават възможност да проследим накъде отива индустрията — тук става дума за изхвърлени риболовни мрежи, варели за вода и бутилки от полиетилен терефталат (PET).

Казаното дотук подсказва, че Galaxy S23+ е наистина изключително балансиран смартфон —той e достъпeн ценово и не отстъпва функционално на флагмана Galaxy S23 Ultra. Това затвърждава мястото на Samsung като технологичен иноватор, който работи в помощ на потребителя, предоставяйки му креативна технологична свобода на разумна цена. А това днес е много важно.