Ултра компактна форма, която разгръща нови възможности – това е Galaxy Z Flip4

Първото, което изключително много ми хареса, е че мога да карам мотор или колело с телефон в джоба. Също — да работя седнал с телефон в джоба. И още – да отида да обядвам с телефон в джоба. И какво ли още не. Защото този сгъваем телефон на Samsung е изключително удобен, където и да попадне — в джоба на джинсите ви или във вътрешния джоб на сакото.

Второто, което изключително много ми хареса, са пастелните тонове и блестящата метална рамка на корпуса. Някои биха казали, че телефонът е дамски. Да, вероятно е така за емблематичния за Samsung цвят Bora лилаво или пък за елегантния вариант в розово златно, но и съвсем не за другите нюанси. Графитеният цвят е изключителен, стои адекватно и характерно. Така е и с небесносиньото.

Малък, когато е сгънат, този смартфон е мощен и пълноразмерен, когато е разгънат. И пак повтарям, точно Flip4 от серията Galaxy Z се побира навсякъде и стои идеално, каквото и да облечеш. На всичкото отгоре е издръжлив, както на намокряне, така и на изпускане.

Разбира се, основна тема на разговор при сгъваемите телефони продължава да бъде сгъването и разгъването.

И тук вече може да поговорим за истинска издръжливост, защото тестовете недвусмислено показват едно — този Samsung издържа впечатляващите 200 хиляди сгъвания. Да, точно така, става дума за 200 хиляди сгъвания, което е колосално много. Да не говорим, че точно този смартфон е сред най-здравите смартфони на компанията, защото разполага с ексклузивното стъкло Corning Gorilla Glass Victus+, а пантата му е защитена от възможно най-здравата алуминиева рамка.

Извън външните качества и характеристики, които са повече от впечатляващи, този смартфон се характеризира с повишена производителност и всички мои безумни тестове като безброй обаждания, отваряне на приложения, фотографии и какво ли не, го доказаха. Съзнавайки радикално иновативните възможности, произтичащи от формата на Galaxy Z Flip4, се опитах да правя всичко, което съм свикнал със стандартните смартфони и трябва да призная, че Z Flip4 се справя повече от отлично, дава съвсем ново усещане при ползване и неслучайно сгъваемите телефони вече се превърщат в мейнстрийм категория. При ръст от над 300 процента на продажбите през изминалата година, няма защо да ви убеждавам в това, фактите говорят сами.

По-големият капацитет на батерията е много важен, тъй като подобреното изживяване с камерата и другите разширени възможности, произтичащи от гъвкавия корпус, те предизвикват да ползваш повече телефона си.

Samsung Galaxy Z Flip4 е насочен към креативните натури и дава множество възможности за персонализация. Като стана дума за камерата, тук е мястото да разкажа за любимата ми опция да правя фотографии буквално от всеки ъгъл с една важна особеност и тя е, че ръцете ви остават свободни. Как става това ли? С помощта на FlexCam. Поставяте телефона си, където е най-подходящо, например на масата или дори на земята, и започвате с десетки възможности от общи кадри, страхотни селфита, при които активирате камерата с жест на ръката, както и супер яки видеоклипове с разнообразни гледни точки и реалистични детайли, при които държите телефона като видео камера. Нещо повече, мигновено всичко може да бъде качено или стриймвано в приложенията на основните социални мрежи, които ползвате. Благодарение на партньорствата на Samsung с други водещи технологични компании, всички най-често използвани приложения за работа и забавление, както и приложенията на най-популярните стрийминг платформи са оптимизирани за работа със сгъваемата форма на Galaxy Z Flip4, а това носи допълнително удобство. Тук е мястото да напомня, че телефонът е компактен, но не и малък, защото веднъж разгънат, той разполага с впечатляващо добър 6,7-инчов основен екран, благодарение на който можете да управлявате още повече приложения и функционалности. В допълнение към селфи изживяването, когато бързате да уловите момента и нямате време дори да разгънете телефона, на ваше разположение е оптимизираната функция Quick Shot, която позволява да снимате наистина висококачествени селфита директно през външния екран, използвайки основната камера. Това е идеална възможност за влогърите, защото може да записват видео с високо качество с Quick Shot и лесно да превключат към споменатия по-горе Flex режим, без да прекъсват записа.

Връщам се към дизайна, защото не мога да се нагледам на красотата на сгънатия Galaxy Z Flip4. Пантата е тънка и това прави впечатление. Ръбовете са симетрични, а блестящите рамки са ултимативно допълнение. Матовото покритие на стъклото стои прекрасно, а жестоките Galaxy Themes дават отлични възможности за персонализация. Те са приложими и на основния, и на външния екран. Като редактор, аз често си играя с шрифтовете, защото те правят употребата на смартфона още по-лична и това ми харесва.

За аксесоарите сме говорили неведнъж, затова ще се фокусирам само върху един. Когато излизам на обяд, не взимам абсолютно нищо освен този смартфон и Galaxy Buds2 Pro. Обичам да се разхождам по време на обедната почивка. Мога да послушам музика. Мога да платя всичко, без да нося портфейл. А този смартфон съдържа точно това, от което имам нужда. Да не говорим, че освен изключително удобни и пасващи в ухото без да се разместват при движение, тези нови слушалки на Samsung са с 15% по-малки. Не и за сметка на качеството на звука – то е на отлично ниво и всичко, което чувате е кристално ясно. Технологията на активно шумопотискане помага да чувате само това, което звучи в ушите ви, като заглушава околния шум, а вие имате пълен контрол над този процес. И така всичко е наред. По-малкото е по-хубаво. И още по-устойчиво и с по-голяма производителност. Перфектна комбинация.