Волна кино програма с The Freestyle

Помня, че моите родители използваха често прожекционен апарат за забавление. Това бяха едни от онези безбрежни и безгрижни вечери, когато се събирахме около него, опъвахме чаршаф вместо екран и “филмът” започваше. Въпросният “филм” беше съчетание от диапозитиви и фотографии, но винаги беше страхотно. По-късно се запалих на свой ред по прожекциите и събирах приятелите, за да гледаме филми. Това не е спряло и днес. Познати си спомнят за паметни вечери, когато в разни къщи или летни вили прожектираме стари класики като “Топ гън.” Повярвайте, струва си всяко усилие.

Защо казвам усилие? Защото е свързано с носене на проектор, разклонители, лаптоп, колонка за звук, допълнители кабели. Ако забравиш една съставна част, забавлението не се получава. Ако пък някоя сдаде багажа, също.

Удивително е какъв уют в нощта създава един такъв проектор. Светлината разцепва тъмнината, на екрана се появява картина, има и звук, приятелите са заедно и забавлението е в пълен ход. Още по-удивително беше, като открих, че всичко това може да се случва без една торба с кабели и джаджи, благодарение на чудото The Freestyle, което Samsung представи в навечерието на CES 2022. Това е преносимо устройство за аудиовизуални изживявания, което превръща описаното по-горе забавление в нещо изключително.

The Freestylе е комбинация от всичко онова, което ви описах. Чудото, както го наричам, съдържа проектор, интелигентен високоговорител и ambient осветление. Да, точно така – всичко това е събрано в едно преносимо устройство, което на всичкото отгоре е леко и удобно за носене. Няма и кило, ще кажете – това е точно така, цялото чудо тежи 830 грама. Може да бъде навсякъде с вас, в раницата или колата, а когато се стъмни или попаднете на подходящо място, мигновено да го превърнете във ваш личен киносалон. Знам, тук идва още нещо, на което не обърнахме внимание – мястото, където този проектор стои. Нали помните онези големи проектори, които трябва да бъдат повдигнати с две или три книги, за да „целят“ точно екрана или да бъдат придържани по един или друг начин. При The Freestyle този казус е решен, защото многофункционалната стойка позволява въртене до 180 градуса. И по този начин наистина всяка част от стаята, гърба на къщата, на палатката, опънатия чаршаф или какво ли още не, може да се превърне в екран. Дори таванът, защото The Freestylе се завърта по ваша команда навсякъде.

Накратко – това е изключително компактен и мощен проект, който изобилства от интелигентни функции. Проекторът може да „покрие“ до 100-инчов екран с ясна картина и идеално прав екран. На всичко отгоре е с вграден мощен високоговорител за 360-градусов звук. Изключително важно е да се отбележи, че The Freestyle коригира напълно автоматично изкривяванията на картината и не е необходимо непрекъснато да нагласяте хоризонталната и вертикална рамка на екрана, както със сигурност сте правили преди години със стария си проектор. Фокусът също е автоматичен, за да получите ясни и ярки изображения. Любимата ми функция е автоматичното нивелиране. Сега със смях си припомням старите опити да поставя книга, лист или нещо друго под проекторите, които съм ползвал, за да получа хоризонтално равна картина. А сега функцията на автоматично нивелиране на The Freestyle наистина гарантира, че екранът е равен, независимо дали е поставен на крива маса, неравна повърхност или на тревата на двора.

За да получите 100-инчов екран е необходимо проекторът да бъде поставен на 2.7 метра разстояние, което е възможно при почти всякакви условия. Също така, мащабирането е възможно от всяка позиция – така може да настроите екрана си без да местите проектора, за да намерите идеалната позиция. Нещо повече – ако по някаква причина нямате идеално бяла стена или нещо, което да ползвате като екран, чудото The Freestyle оптимизира прожекцията като ползва за информция основата за прожектиране и подобрява автоматично изживяването при гледане. Естествено, колкото по-тъмна е средата, в която гледате, толкова по-добре.

Вероятно няма да бъде изненада, но все пак да потвърдя – качеството на картината е брилянтно Full HD с живи цветове. А на всичко отгоре, няма защо да носите допълнителен хард диск или лаптоп, както правих аз преди време със стария си проектор, за да излъчвам от него съдържание. Този проектор позволява стрийм на съдържание директно от телефона или таблета. Докосваш, споделяш и се наслаждаваш. Това са само малка част от чудесата, с които разполага The Freestyle – новата ми любима джаджа. И за финал – като истинска смарт джаджа, The Freestyle  предлага всички приложения, налични в смарт телевизорите на Samsung.