Samsung с двойно повече доставки на Galaxy Z Fold4 и Z Flip4 в Европа спрямо предходните модели от серията през миналата година

На IFA 2022 компанията обяви първи резултати от продажбите на новите модели от Galaxy Z серията и представи своята визия за по-„умен“ начин на живот

Samsung Electronics представи своята визия за по-„умен“ начин на живот и устойчиво бъдеще и обяви първи резултати от продажбите на новите модели от Galaxy Z серията. По време на пресконференцията за IFA 2022 компанията сложи акцент върху новия облик на SmartThings с още по-голям потенциал за свързаност, възможност за адаптация към нуждите на потребителите и устойчивост във всички продуктови категории на Samsung. По повод представените през август тази година Galaxy Z Fold4 и Z Flip4 компанията коментира, че сгъваемите смартфони на Samsung вече са мейнстрийм – Galaxy Z Fold4 и Z Flip4, доставени до 31 август 2022 г. в Европа, са двойно повече спрямо Z Fold3 и Z Flip3, доставени до 31 август 2021 г. Samsung обяви и, че скоро One UI 4.1.1 и One UI Watch 4.5 – иновациите от новите Galaxy Z Fold4 и Z Flip4, и серията Galaxy Watch5, ще бъдат достъпни и за предходни модели смартфони.

В рамките на представянето Samsung демонстрира своите най-нови технологични решения в сферата на домакинските уреди, телевизионните и екранни устройства, мобилните телефони и смарт аксесоарите: екосистема от продукти, интелигентно свързани с цел опазване на околната среда, подпомагане на по-здравословен начин на живот, повече удоволствие и забавление в делника.

Нова визия за свързаност в ежедневието благодарение на SmartThings

Samsung интегрира SmartThings във всички свои продуктови категори, създавайки ексклузивна екосистема и невиждано досега потребителско изживяване, в което са включени множество устройства. Тази екосистема дава възможност на потребителите да управляват и променят своето ежедневие според собствените си желания. SmartThings им помага да оползотворят максимално потенциала на Samsung устройствата си, както и продукти на други производители, които те вече притежават.

 

Този подход опростява и разгръща възможностите на свързаността. Той създава повече опции потребителите да адаптират към своето ежедневие работата с устройствата и ги насърчава да намерят нови начини да се наслаждават на продуктите. За да може всеки ден да е ефективно оползотворен, за да се осигури производителност и комфорт, SmartThings ти осигурява повече време да се фокусираш върху онова, което е най-важно за теб.

 

„Чрез последните ни иновации Samsung предлага още по-отворени, по-свързани и по-умни потребителски изживявания за всеки. Ние продължаваме да следваме мисията да предоставяме революционни решения, за да помогнем на потребителите да водят по-добър начин на живот, да им предложим нови възможности за забавление. И всичко това, докато се справяме с предизвикателството да опазим нашата планета“, коментира Benjamin Braun, директор „Маркетинг“ в Samsung Европа.

В помощ на потребителите за по-устойчив начин на живот

За да създаде невероятни и в същото време устойчиви потребителски изживявания у дома и за да се превърна в бранд номер 1 по отношение на енергийната ефективност, Samsung комбинира свързаност, базирана на SmartThings с енергийна ефективност, интегрирана в домакински уреди. Потребителите получават възможност да вземат екосъобразни решения с помощта на SmartThings Energy, който проследява потребителските навици и проследява в реално време данните, като помага на потребителите да разбират какви са нивата на енергията, които консумират.

До 2023 г. 100% от основните домакински уреди в портфолиото на Samsung ще бъдат годни за свързаност с Wi-Fi и ще бъдат снабдени с услугата SmartThings Energy още с покупката, и ще позволяват на потребителите лесно да намалят разхода на енергия. Нещо повече, уреди на Samsung ще надхвърлят представите за енергийна ефективност по смисъла на актуалните най-високи енергийни рейтинги, за да осигурят още повече спестена енергия на ниво от допълнителни 10%.

Използвайки устойчиви решения, препоръчвани от SmartThings Energy, и внедрявайки ги в устройствата, компанията предалата лесни за използване функционалности като AI Energy Mode – потребителите могат да направят стъпка напред в намаляването на консумацията на енергия вкъщи, като включват пригодените за това устройства в режим за пестене на енергия.

Пералнята The Bespoke AI™ Washer е снабдена с технологията AI Ecobubble™, която трансформира препарата в мехурчета, които бързо се абсорбират от прането. Тази технология предоставя същото ниво на чистота и намалява разхода на енергия с до 70%. Потребителите могат да редуцират използването на енергия чрез AI Wash Cycle, която калкулира оптималното количество вода и препарат, а след това адаптира накисването, изплакване и броя на оборите.

Дигиталният инверторен мотор в пералните и сушилните, както и дигиталният инверторен компресор в хладилниците разполагат с гаранция 20 години с най-всеобхватната гаранция, която Samsung някога са предлагали. Целта е потребителите да са спокойни, че домакинските им уреди скоро няма да имат нужда от подмяна.

С цел по-екосъобразна среда Samsung представи SolarCell Remote – дистанционното управление, което се зарежда чрез излагане на светлина и радио вълни от устройства като Wi-Fi рутери например. Компанията прогнозира, че в рамките на седем години, ще бъде предотвратено изхвърлянето на повече от 200 млн. батерии. Тази година Samsung разширява възможностите за ползване на технологията на дистанционното, така че и други производители могат да създават екосъобразен продукт.

Samsung допринася за по-чиста околна среда чрез трансформиране на материали от изхвърлени в океаните и моретата пластмаси. Компанията преработва изоставени рибарски мрежи и ги ползва за създаване на нови материали, които се ползват в мобилните продукти и  аксесоари като Galaxy Z Flip4, Z Fold4 и Buds2 Pro. ДО края на 2022 г. Samsung може да попречи на над 50 тона пластмаса да попаднат в Световния океан.

Благодарение на различни партньорства Samsung цели да създаде в Европа домове по концепцията „Net Zero“. Чрез Q CELLS компанията проучва нови начини за оползотворяване на слънчевата енергия. Съвместно със SMA, водещ производител в сферата на соларната енергия, Samsung ще свърже повече соларни панели към SmartThings Energy. Samsung си партнира и с глобални компании в сферата на строителството, автоматизацията и производители на станции за електрозареждане като например ABB.

В подкрепа на твоето добро здраве навсякъде

Ангажиментът на Samsung към здравословния начин на живот личи в широкия набор от свързани устройства в подкрепа на твоето благосъстояние. От контрол на качеството на въздуха до по-здравословно готвене и дори грижа за домашните любимци, приложението SmartThings предлага много начини да следиш здравословното състояние на всеки у дома.

Платформата SmartThings Home Life обединява всички съществуващи SmartThings услуги, включително SmartThings Cooking, Clothing Care, Pet Care, Air Care и Energy и ги организира в достъпен хъб на твоя смартфон. Това позволява на потребителите да имат поглед над разнообразни показатели докато са извън дома си. Платформата SmartThings обхваща много повече от домакинските уреди. Тя включва и Galaxy устройства като най-новите смарт часовници от серията Galaxy Watch5.

С революционния BioActive сензор на Samsung, Galaxy аксесоарите следят много аспекти на тялото, за да дадат цялостна представа за състоянието му, независимо дали работиш или тренираш. Потребителите могат да проследяват и качеството на съня си и да получават персонализирани съвети как да го подобрят. Със SmartThings те могат автоматично да настроят устройството за индивидуално изживяване, за да си осигурят по-добри условия на сън, или през деня за оптимални условия на мониторинг.

Персонализирано забавление и гейминг за всички

Платформата SmartThings прави ежедневието по-забавно. Samsung дава възможности за гледане на съдържание и гейминг на всички, като разкрива нови начини за забавление. Потребителите имат широк набор от опции за гледане, включително огромния с размери на цяла стена MICRO LED широкоекраннен телевизор Neo QLED 8K и преносимия проектор The Freestyle.

Новост през 2022 г. е телевизорът Samsung The Frame с матов дисплей, който подобрява зрителното изживяване като намалява отблясъците и предлага реалистично качество на картината, независимо от условията на осветеност. С услугата Samsung TV Plus, потребителите могат лесно да превключват от гледане на голям екран у дома към гледане в движение.

Геймърите също имат доста избор. Odyssey Ark предлага несравнимо изживяване, благодарение на 1000R извивката на екрана, която обхваща зрителното поле на играчите за максимално потапяне в игрите. Odyssey Neo G8 е изключително подходящ за сериозните геймъри, докато Smart мониторите предлагат гъвкавост на всеки, който иска да използва един и същи дисплей за работа и забавление.

По-вълнуващи изживявания чрез открита съвместна работа

Откритостта и партньорството са ключови елементи от философията на Samsung, затова компанията си сътрудничи с някои от водещите имена в технологиите и развлекателната индустрия, за да даде на потребителите неповторимо изживяване.

През 2022 г. Samsung представи Gaming Hub – платформа, която дава достъп до игри в облака, включително тези на Xbox Game Pass, NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia, Utomik и Amazon Luna (налични само в САЩ). Това прави гейминга достъпен до цяла нова общност от потенциални геймъри, които не разполагат с гейминг конзоли и така на практика разширява гейминг обществото, а любимото на мнозина хоби става още по-широкодостъпно.

Samsung също си партнира с Philips Hue, за да предложи завладяващо музикално изживяване на Galaxy смартфони и таблети. Когато потребителите слушат музика на тези устройства, техните Hue светлини могат автоматично да си сменят цвета или да се затъмняват със  SmartThings музикална синхронизация.

Когато става дума за филми, игри и музика, Samsung осъзнава, че забавлението е най-вълнуващо, когато се усъвършенства. Samsung намери нов партньор в лицето на TikTok, мястото с най-динамични създатели на дигитално съдържание в момента. Заедно Samsung и  TikTok ще открият някои от най-вълнуващите създатели на актуална музика и ще им предложат несравними шансове да направят кариера в индустрията.

Със SmartThings Samsung не цели само да подобри свързаността на продуктите. Компанията вече създава изцяло нови изживявания, подпомага по-здравословното ежедневие, по-доброто забавление и по-устойчивия начин на живот. И това е само началото – заедно с продукти от още 300 други брандове и 230 милиона регистрирани SmartThings