Креативни, мощни и силни: супер възможностите на Galaxy S22 и Galaxy S22+


Признавам, че онова, което ме впечатлява в новите Galaxy S22 и Galaxy S22+ е фокусът върху креативността и себеизразяването.


Да, S сeрията се отличава и с много други неща.

Да, няма как да не забележите изключителната издръжливост, тъй като Samsung използва за екраните, но и за гърбовете на смартфоните си, възможно най-устойчивото и най-ново стъкло Corning Gorilla Glass Victus+, ексклузивно за серията. То не само звучи здраво и новаторско, наистина е такова. Добавете към това и още две неща — смартфоните от серията притежават ертификат за устойчивост срещу вода и прах IP68 и освен това са изградени от Armor Aluminum – най-здравият алуминий в индустрията.

Да, това са мощни смартфони. Те изненадват като бърза стрела в небето. Когато работиш с тях си мислиш за скоростта на светлината. Или за онези анимационни филмчета, в които героят — пфуууу — изчезва за секунда. Причината: в Galaxy S22 и Galaxy S22+ откриваме първия 4nm процесор на смартфон Galaxy. Какво предлага той ли? Лесно е — забележете, това е най-модерната AI и ML обработка, която гарантира ненадмината производителност. А когато използвате смартфона си за стрийминг и или друга ефективност, ще се убедите сами.

Да, дисплеите са феноменални. Galaxy S22 е оборудван с 6,1-инчов, а Galaxy S22+ с 6,6-инчов Dynamic AMOLED 2X адаптивен 120Hz дисплей, проектиран за най-доброто изживяване при гейминг и гледане на видео съдържание. И преди съм казвал, че нищо не разбирам от гейминг, но винаги тествам някоя игра за анимационно-графично-илюстративните изненади, които всеки път крие. Дисплеят взривява с картина, повярвайте. Като добавите към това и Vision booster – интелигентната технология за оптимизиране, която автоматично настройва дисплея към осветлението наоколо и подобрява цветовия контраст, ще се насладите на възможно най-добро визуализиране на съдържанието, без значение дали е игра, филм, комикс, или каквото ви хрумне.

Да, денят и нощта се сливат в едно. Знаете ли защо? Защото и двата смартфона гарантират революционно изживяване, що се касае до камерата. И през деня. И през нощта. Изкуственият интелект вече е толкова съвършен, че чак плаши — но в добрия смисъл, разбира се. „Камерите на смартфоните промениха начина, по който създаваме, споделяме съдържание и комуникираме. Чрез снимки и видеоклипове ние изразяваме себе си и се свързваме с хората, на които държим. Ето защо при проектирането на нашите най-нови устройства от серията S, целта ни бе да създадем камери с революционни възможности, които да могат да работят и през деня, и през нощта, благодарение на най-добрата ефективност, предлагана досега“, коментира TM Roh, президент на Samsung Electronics и ръководител на MX (Mobile eXperience) бизнес.

Да, да изразяваш себе си е важно.

И точно за това ми се иска да поговорим. Извън производителността, извън техническите характеристики, извън другите предимства и иновации, тези два телефона някак отключват креативното. Идейният вулкан. Вземете точно камерите — те са от следващо поколение, когато се разхождаш с такъв смартфон по улицата, по която минаваш всеки ден, очите ти страстно шарят навсякъде. Искаш да видиш детайли, да намериш онзи лъч светлина, който се удря във фасадата и се отразява в стъклото отсреща, а когато насочиш смартфона, създаваш изключителен кадър. Когато се стъмни, кадрите стават още по-епични. Светлините на града, неоните, фаровете на автомобилите, капчиците дъжд, всичко се слива в една изключителна реалност. С революционните нови Nightography функции (говорим за въпросната нощна фотография, която винаги е провокация, дори и за най-добрите фотографи) на серията Galaxy S22 – става дума за 23% по-голям сензор (това е много, наистина, една четвърт повече) и технологията Adaptive Pixel – камерата е проектирана да пропуска повече светлина, да извлича детайли и да улавя цветове, благодарение на които обектите на снимката са ясни, дори и на тъмно. Пропускът на светлина, предполагам знаете, е онова, което създава снимката. Добавете към това и мощна 50MP основна камера, 10MP телеобектив и 12MP ултраширок обектив, за да разберете защо тези два смартфона са толкова добри във фотографията.

Когато технологиите отключват и помагат на креативността, това създава време да бъдем наистина пълни с идеи. И най-важното – да ги реализираме. Когато ги държите в ръка, усещането е за премиум смартфони със силно изразен дизайн. Още преди да се появят, знаехме че Samsung проектира и двете устройства с отличителния плосък дисплей, допълнен от луксозно стъкло и матово покритие. Резултатът е феноменален. Веднага прави впечатление характерната тънка и симетрична метална рамка, а за по-голям ефект корпусът на камерата от Galaxy S22 серията съответства на цвета на корпуса на устройството. Какво се получава? Смартфон, който е тема за разговор, както казваме, още в момента, в който го поставите на масата — защото впечатлява с изработката си, но и с характерния адекватен, модерен, шик, но и балансиран, унифициран дизайн. Цветовете, в които може да го изберете, са мистично черно, мистично бяло, розово златно и зелено.

Креативността е свързана и с определена персоналност, отлика от останалите. Серията Galaxy S22 е интересна и с това, че позволява на потребителите да персонализират телефоните си. Това става чрез интуитивен потребителски интерфейс на One UI, който позволява да персонализирате външния вид и начина на работа с началния екран и уиджетите. Това наистина променя отношението към устройството, прави го някак близко до вас, отразява вашите идеи, виждания и лично отношение. Може да промените цветовете на иконите, уиджетите, цветовата палитра и други елементи спрямо своите лични предпочитания. Това не е малко, защото непрекъснато ще работите с този смартфон и колкото по-персонално е вашето мобилно изживяване, толкова повече то ще отговаря на начина ви на живот. А като добавите и свързаността към екосистемата на Galaxy, ще се убедите, че освен технологична част от живота ви, тези смартфони се превръщат и наистина в средство, чрез което ще реализирате по-лесно и по-ефективно идеите си.