Нови ТРИ премиум телефона от Samsung

Galaxy S22, Galaxy S22+ и Galaxy S22 Ultra e нова стъпка в премиум сегмента и гарантира лидерството на Samsung

Когато разбереш, че новата серия премиум смартфони на Samsung “насърчава креативността и себеизразяването”, веднага ти става интересно. Причините са няколко — вероятно в момента ползвате смартфон, който не бързате да смените; възможно е да имате допълнително устройство към смартфона (таблет или лаптоп), които да носите винаги със себе си, за да успявате да реализирате всяка идея, която ви осени.

Този месец Samsung представи три смартфона Galaxy S22 — Galaxy S22, Galaxy S22+ и Galaxy S22 Ultra; още от първите изображения става ясно, че те са снабдени с ултимативни камери. Става дума за динамични камери с възможност за усъвършенствана интелигентна обработка на изображения, които позволяват наистина епична фотография и кинематография. Когато видим премиера на три премиум телефона, изработени със свръхкачествени материали, вече започваме да се питаме и как са добити възможните материали, какво ще бъде екологичният им отпечатък. Тук Samsung създава наистина нова зелена реалност — смартфоните изглеждат феноменално добре, но в същото време са екосъобразни. Да, бидейки част от новата концепция на бранда Galaxy for the Planet, тези смартфони са създадени от устойчиви материали и съответно е сведен до минимум отпечатъкът върху околната среда. Всичко това е част от едни постоянни и целенасочени усилия на Samsung за премахване на пластмасите за еднократна употреба и разширяване използването на други екологично съобразени материали като рециклирани след потребление материали (PCM) и рециклирана хартия. 

Вероятно добре знаете, че е абсолютно невъзможно в един материал да бъдат обхванати всички иновации и нововъведения, които съдържат въпросните три смартфона. Серията Galaxy S22, провокираща с иновативни технологии, фокусирана върху креативността на потребителите, все пак залага на някои основни параметри. Разбира се, вече сте свидетели на големия хайп около един от моделите, флагманът Galaxy S22 Ultra, който е първият смартфон от Galaxy S серията, който се предлага с вграден S Pen.

Онова, което ни направи впечатление при детайлния преглед на всеки един от смартфоните е:

— както винаги, Samsung е една стъпка преди останалите със своите Dynamic AMOLED 2X Infinity-O дисплеи: няма как да не отчетем, че всичко на премиум смартфоните Samsung изглежда по друг начин. Светът е по-хубав и това е факт.

— обновеният дизайн също прави впечатление, а предното и задно подсилено стъкло Gorilla Glass Victus+ , вдига още по-високо летвата. Също така, Galaxy S22 и Galaxy S22+ разполагат с емблематичния за S серията Contour-Cut дизайн, който предлага наистина съвършена интеграция на камерата в корпуса на телефона. Тънката и обновена симетрична метална рамка е естествено допълнение към балансирания и унифициран дизайн. Както Samsung Galaxy S22, така и S22+ се предлагат в мистично черно, мистично бяло, розово златно и зелено.

— когато говорим за издръжливост, важно е да споменем, че Galaxy S22, S22+ и S22 Ultra са първите модели от серия S, конструирани с Armor Aluminum – най-здравият алуминий в индустрията, така че потребителите да могат да носят телефона си навсякъде спокойно.

— извън хардуера, много важно е да се отбележи продължителната поддръжка на операционната система Android: цялата серия Galaxy S22 ще се поддържа от до четири поколения ъпгрейди на операционната система Android. Защо това е важно? По този начин увеличавате живота на своя смартфон още повече, без да се лишавате от нито едно ново решение за сигурност, функционалност, производителност. Така се гарантира цялостна поддръжка на екосистемата Samsung.

— като говорим за екосистемата, важно е да отбележим, че е достигната още по-лесна и в същото време пълноценна комуникация между устройствата Samsung. Заедно с новата серия S22, Samsung представи и нова линия таблети и пакет от актуализирани функции за Galaxy Watch4. В резултат на това всеки от нас, потребителите на Galaxy, може да остане свързан във всеки момент от ежедневието си.

Но тъй като започнахме с креативност и идеи, нека ви разкажа. Когато имаш в ръцете си премиум смартфон с мощен процесор и особено опцията за работа със S Pen, нещата придобиват друг характер. Фотография? Подобреният портретен режим наистина е впечатляващ, както и автоматичното кадриране. Филми? Дисплеят с регулиране на опреснителната честота според визуалното съдържание няма равен. Кинематография? Може да представяте идеите си с феноменални нощно заснети видеоклипове, благодарение на усъвършенствания Super Clear Glass обектив. Ако си мислите, че се изхвърлям с определението “кинематография”, съвсем не, защото всеки клип се кадрира автоматично и това гарантира, че камерата винаги заснема точно този, когото искате. Да, независимо дали искате да заснемете двамата свои приятели, които тичат или другите трима, които стоят на пейката. Никога не съм си представял, че може да е толкова вълнуващо да заснемаш видео. А съвсем не съм очаквал, че крайният резултат може да бъде като късометражен филм. Впечатляващо е. Опитайте и вие.

Но.

Тъй като фотографията е истинската ми страст, там ситуацията е наистина PRO. Благодарение на ексклузивния достъп до приложението Expert RAW, имате възможност да направите това — заснемате кадър, отваряте набор от инструменти на самия телефон и редактирате от по време на заснемане с камерата. Все едно, че държите DSLR в ръцете си. Нещо повече — запазвате снимките в RAW формат до 16 бита. Уверявам ви — това е фотография от ново поколение. Точното като въпросният ТРИумвират от ТРИ нови смартфона, които може да предизвикат ТРИумф на въображението и производителността ви.