Samsung и Google: един безспорно отличен дует

Неведнъж сме говорили за екосистемата Galaxy, която позволява пълноценна интеграция между различни устройства Samsung, което е от ключово значение в днешния свързан свят. Да притежаваш смартфон и таблет например от един и същ производител означава, че не само ще работят добре свързани, а и ще се допълват взаимно. Това е част от концепцията на Samsung, която не само, че работи безупречно, но има милиони почитатели по света.

Добавете към всичко това и Google, за да получите пълна картина на усилията на Samsung за подобряване на потребителското преживяване.

Наскоро имах възможност да тествам последното поколение смарт часовник на компанията, а именно Galaxy Watch4. Моделите от тази серия са първите, които са снабдени с новата операционна система Wear OS Powered by Samsung. Истината е една — онова, което е възможно за крайния потребител, благодарение на тази операционна система, е стъпка в бъдещето. Интуитивна и изключително продуктивна, операционната система позволява без усилия притежателите на Galaxy Watch4 да бъдат част от екосистемата, за която говорихме по-горе. Когато две амбициозни компании работят заедно и интегрират продуктите и услугите си, то крайният потребител попада в море от възможности, но въпреки това в него ориентацията е лесна и се плува с наслада.

Сигурен съм, че ползвате популярните приложения на Google като Google Maps, Google Pay, Google Voice Assistant, Google Chrome почти ежедневно. Удоволствието да ги ползваш от китката на ръката си като се наслаждаваш на техните функционалности е несравнимо. Да обобщим каквo повече дават съвместните усилия на Samsung и Google:

•             Play Store – нов ексклузивен UX интерфейс и функции за автоматично инсталиране на приложенията

•             Google Maps – за комфортно и надеждно придвижване и навигация директно от твоята китка

•             Google Pay – достъп до куп възможности за безконтактно разплащане само с часовника ти

•             Google Voice Assistant – още повече гласови команди за улесняване на ежедневието ти

•             YouTube Music – слушай музика от YouTube без да имаш нужда от твоя телефон

Ще кажете — какво пък, това са популярни приложения, защо да не работят и на един смарт часовник или смартфон. За да бъдат наистина в услуга на потребителите и да работят отлично, е необходима сериозна оптимизация и пълно сътрудничество между двете компании. Да припомня — до един момент през тази година Samsung интегрира успешно Android OS на Google във всички Galaxy смартфони. Но когато тествах двата нови сгъваеми смартфона на Samsung установих, че това не е просто интеграция на операционна система, а мащабно сътрудничество, което превръща работата с приложения на Google през телефони на Samsung във феноменално потребителско изживяване.

Какво имам предвид? Започнах с YouTube, защото тествах и двата сгъваеми телефона първо с това приложение, за да се убедя в качествата на екраните. Оптимизацията на YouTube за екрана на Galaxy Z Fold3 5G не само, че впечатлява очите, първоначално не може да повярвате на качеството. Визуалното преживяване е тотално ново, оформлението е различно, възможността да виждате повече препоръчани видеа освен основното, е много полезна. Така откривате както нови видеа, така и подходящо сходно съдържание. 

Същото важи и за музикалната част, представена през YouTube Music — интеграцията на Google по първокласен начин дава възможност на почитателите да гледат и слушат безброй заглавия в приложението, което е предназначено за откриване на музика. Когато попаднах на два нови албума — особено на бразилската изпълнителка Ceu например — бързо проверих всичко за нея през браузъра Google Chrome. Всъщност дори класическото сърфиране в мрежата е изцяло ново изживяване, несравнимо с това при други смартфони. А когато улисан в тестване на устройства, установих, че съм забравил ключовете и партфейла си, Google Pay беше наличен, за да ме впечатли с възможността бързо и безконтактно да платя сметката си. Има и още открития, които всеки от вас ще направи, ползвайки Google приложения през новите смартфоните със сгъваеми дисплеи Galaxy Z Fold3 5G и Galaxy Z Flip3 5G. Оставям другите приятни изненади за вас.