Mastercard и Verizon обявяват партньорство за безконтактни 5G плащания

Сътрудничеството има за цел да даде възможност на бизнеса да използва нововъзникващите платежни технологии.

На 13 юли 2021 г., Mastercard и Verizon обявиха партньорство, съсредоточено върху безконтактни 5G плащания за потребители, както и за малки и средни бизнеси.

Те се надяват от партньорството да се разработят някои иновации до 2023 г.

Сътрудничеството има за цел да даде възможност на бизнеса да използва нововъзникващите платежни технологии, за да превърне смартфоните в касови апарати, да превърне носимите устройства като часовници като платежни устройства и да улесни безконтактната търговия на дребно, подобна на магазините на Amazon Go.

“5G ще даде възможност на малкия и средния бизнес да обработва транзакциите по-бързо и да се съсредоточи върху това, което наистина предоставя на своите клиенти”, казва Ханс Вестберг, главен изпълнителен директор на Verizon. “Излизайки от COVID пандемията, мисля че ще видим много повече безконтактни транзакции, тъй като това е вече утвърдена част от днешното ни общество.”

Verizon mastercard partnership
Източник: CNBC

Партньорството между Mastercard и Verizon има за цел допълнително да дигитализира и наруши глобалните потребителски разходи при търговци на дребно и други търговци, които според оценките на платежния гигант възлизат на около 50 трилиона долара годишно. Екипите от Mastercard и Verizon ще бъдат установени в New York City Tech Hub на Mastercard, работещи по допълнителни приложения за 5G алианса.

Използването на Internet of Things и Mobile Edge Computing в търговията на дребно са две от допълнителните приложения, които ще бъдат изследвани от екипи в Tech Hub на Mastercard. За тях може да прочетете тук: 

“Приближаваме компютърните услуги и съхранението на данни до вас като потребители, което означава, че можете да получите услуга по-бързо и по-сигурно. Някои данни трябва да са много близо, други могат да бъдат много далеч”, каза Вестберг. “Това може да бъде във всяка индустрия, но много добър пример е финансовата индустрия, защото транзакциите трябва да бъдат много сигурни.”

Главният изпълнителен директор на Mastercard Майкъл Миебах вярва, че малкият и средният бизнес ще бъдат най-голямата област на растеж на безконтактните 5G плащания и увеличената изчислителна мощност ще има потенциал за разрастване на бизнеса им.

“Като собственик на малък бизнес трябва да се конкурирате по по-дигитален начин от всякога.”, казва Мибах. “В крайна сметка, както гледам от гледна точка на нашия бизнес, ние изграждаме дългосрочен пазар, на който да се развиваме.”