Ericsson и Verizon сключиха историческа 5G сделка за 8.3 млрд. долара

  • Многогодишно споразумение на стойност 8.3 милиарда долара разширява дългогодишното партньорство
  • Ericsson ще предостави революционните си 5G решения, включително Massive MIMO, Ericsson Cloud RAN и софтуери, за да усъвършенства мащабната 5G мрежа на най-големия мобилен оператор в САЩ Verizon.
Ericsson HQ

Днес Ericsson обяви историческо дългогодишно споразумение с Verizon, за предоставяне на своите водещи 5G решения за ускоряване на внедряването на 5G мрежата на Verizon в САЩ.

Никлас Хойвелдоп, президент на Ericsson за Северна Америка, казва: “Това е важно стратегическо партньорство и за двете компании. Изключително сме развълнувани да предоставим предимствата на 5G на американските потребители и бизнеси, както и на публичния сектор, чрез нашите решения като Cloud RAN и Street Macro*, като добавим дълбочина и гъвкавост към внедряването на 5G мрежите в САЩ.”

Съгласно това споразумение на стойност 8.3 млрд. долара, Verizon ще внедри решенията на Ericsson за 5G Massive MIMO в C-обхвата, ниско-обхватните и милиметровите (mmWave) вълни, за да подобри и разшири 5G Ultra Wideband покритието, производителността на мрежата и потребителското изживяване.

Технологичните решения на Ericsson, включително Massive MIMO, Ericsson Spectrum Sharing и Ericsson Cloud RAN, са част от високопроизводителното портфолио на Ericsson Radio System за поддръжка на 5G услуги. Водещата в индустрията софтуерна функционалност на Ericsson осигурява на крайните потребители скоростта и производителността, които те очакват от 5G мрежите.

През 2020 г. Verizon беше първият телеком, който получи търговска базова станция 5G mmWave Street Macro от най-модерната американска фабрика за интелигентни устройства на Ericsson в Люисвил, Тексас. Ericsson се стреми да изгради и ускори изграждането на 5G в цялата страна.

* Street Macro – новата търговска базова станция на Ericsson