Samsung Electronics представя новитe телевизори за 2021

За 15-та поредна година Samsung e водещ световен бранд при телевизионните технологии, следвайки визията „Екрани навсякъде, екрани за всеки“

В рамките на първото си виртуално събитие за годината First Look, Samsung Electronics Co., Ltd. представи своята гама за 2021 г. –  Neo QLED, MICROLED и Lifestyle телевизори. Новата линия затвърждава политиката на Samsung за достъпност, устойчивост и иновации чрез оптимизации, които предефинират ролята на телевизията в домовете на потребителите.

„През изминалата година видяхме как технологиите ни помагат да продължим живота си и да поддържаме връзка помежду си“, споделя JH Han, президент на дивизия „Дисплеи“ в Samsung Electronics. „Нашият ангажимент към приобщаващо и устойчиво бъдеще върви ръка за ръка с неумолим стремеж към иновации. За да отговорим на постоянно променящите се нужди на потребителите – от намаляване на въглеродния отпечатък на нашите продукти, през предоставяне на набор от функции за достъпност, до предлагане на несравнимо изживяване при гледане, което отговаря на начина на живот на всеки потребител. “

Устойчиво и достъпно бъдеще за всички

През следващите няколко години Samsung ще поеме по нов път под мотото „Going Green“, адаптирайки  бизнес операциите в сферата на телевизионните технологии чрез следните дългосрочни програми за устойчивост:

  • Намаляване на въглеродните емисии и подобряване на енергийната ефективност: Samsung ще се стреми систематично да намалява общия си въглероден отпечатък в производството на телевизори. Компанията ще се стреми да намали консумацията на енергия на потребителите и да използва повече рециклирани материали в цялата си телевизионна гама.
  • Устойчив дизайн на опаковката: Въз основа на ценната обратна връзка от потребителите, Samsung внедрява дизайна на „Еко-опаковка“ при всички телевизори от новата за 2021 г. Lifestyle гама и по-голямата част от линията 2021 Neo QLED. Това решение може да даде нов живот на до 200 000 тона кутии всяка година. Чрез минимизиране на текстови и графични изображения върху еко-опаковката, мастилото на маслена основа от цветния печат, което традиционно се използва на телевизионни кутии, се елиминира, което спомага за допълнително намаляване на отпадъците.
  • Дистанционно управление със Solar Cell: През 2021 г. телевизорите на Samsung ще се предлагат със дистанционно управление, което се захранва със светлина, или USB – първа по рода си иновация за марката. Това ще помогне за предотвратяване на отпадъци от прогнозираните 99 милиона батерии AAA за 7 години.  За конструиране на дистанционното се използва иновационен производствен процес на Samsung, който ползва пластмаси от рециклирани бутилки, като обемът на общото рециклирано съдържание е 24%.

Функциите за достъпност на Samsung през 2021 г. – вече налични за всички модели 2021 QLED и Neo QLED – са олицетворение на  най-новото в технологиите и изкуствения интелект (AI), за да помогнат на повече хора да се насладят комфортно на телевизионното си изживяване. Гамата 2021 добавя нови функции като Caption Moving, Sign Language Zoom и Multi-Output Audio, като предлага на хората с увреден слух и зрение потребителско изживяване според техните нужди и предпочитания. До 2022 г. Samsung се ангажира да разшири функцията си за гласови справочници Voice Guide, която предоставя аудио насоки за хора с увреждания. Samsung ще продължи да разработва нови функции, базирани на AI, за да подобри достъпността на телевизорите си.

Neo QLED предприема „квантов“ скок в технологиите в областта на телевизионни дисплеи

Samsung представя Neo QLED – нова технология при дисплеите, която се внедрява при водещи 8K (QN900A) и 4K (QN90A) модели. Samsung поставя QLED на следващо ниво, благодарение на новата технология за източник на светлина – Quantum Mini LED, прецизно контролиран от Quantum Matrix Technology и Neo Quantum Processor, мощен процесор за изображения, и оптимизиран за Neo QLED гамата.

Quantum Mini LED представлява 1/40 от височината на конвенционален LED. Вместо да използва леща за проектиране на светлината и пакет за фиксиране на светодиода, Quantum Mini LED има невероятно тънки микрослоеве, пълни с много повече светодиоди. Технологията Quantum Matrix позволява изключително фин и прецизен контрол на плътно поставените светодиоди, предотвратявайки ненужно разсейване и позволявайки на зрителите да се насладят на съдържанието, което е предназначено да бъде видяно. Neo QLED увеличава скалата на яркостта до 12 бита с 4096 стъпки. Тъмните области стават  по-наситено тъмни, а светлите – по-ярки, което води до по-прецизно и завладяващо HDR изживяване. Neo QLED се възползва от мощния Neo Quantum процесор на Samsung с подобрени възможности за мащабиране. Използвайки до 16 различни модела на невронна мрежа, всеки обучен в технология за мащабиране на изкуствения интелект и технология за детайлно самообучение. Neo Quantum Processor може да оптимизира качеството на картината до 4K и 8K картина, независимо от качеството на оригиналното съдържание.

Телевизорите от гамата на Samsung за 2021 г. Neo QLED 8K се отличават с новия дизайн Infinity One Design – екран с почти липсваща рамка, който предлага още по-въздействащо потребителско изживяване. Интегрираната в Neo QLED 8K Slim One Connect box – нова система за управление на кабелите, която се прикрепя към гърба на телевизора, прави инсталирането по-лесно и води до по-добър естетически резултат. Телевизорът 2021 Neo QLED 8K включва редица премиум функционалности, вкл. използващи оптимално пространството аудио характеристики. Системата Object Tracking Sound (OTS) Pro проследява движението на обектите на екрана, а SpaceFit Sound анализира физическите особености на помещението и адаптира звука.

Моделите Neo QLED 8K и 4К предлагат „умни“ функционалности, които предефинират ролята на телевизора и удовлетворяват потребностите на потребителите по отношение на поддържането на добра физическа форма, развлечение и работа от вкъщи.

  • Samsung Health трансформира дома ти в персонално фитнес студио, а новият Smart Trainer проследява и анализира данните за физическата подготовка в реално време – точно като личен фитнес треньор. По време на тренировката, както и след нея, Smart Trainer дава обратна връзка относно резултатите, помага ти да броиш повторенията и калкулира изгорените калории. Чрез видео и други форми на интерактивни упражнения, контролирани чрез гласовия асистент Bixby, Samsung Health Smart Trainer оптимизира и персонализира начина, по който правиш ежедневните си тренировки вкъщи.
  • Чрез две нови ексклузивни характеристики Samsung предлага гейминг изживяване от ново поколение. Super Ultrawide GameView дава на геймърите възможност да играят не само на екран със съотношение 21:9, но и на такъв с ултрашироки размери – 32:9. По-широкото визуално поле не разрешава на геймърите да пропуснат нито един момент. Системата Game Bar помага да анализираш критичните аспекти по време на игра и съответно да се адаптираш – независимо дали става въпрос за промяна в съотношението в размерите на визуалното поле, забавяне в опресняването на екрана или свързване на слушалки. FreeSync Premium Pro минимизира засичането с цел още по-високо качеството на изживяването.
  • Google Duo позволява на потребителите да използват телефона си за още по-висококачествени видео разговори с до 32 участници – независимо от операционна система, която използват. С приложението Google Duo можеш да провеждаш разговори и директно чрез свързана чрез USB камера. А благодарение на умните технологии, тя може да следва движенията ти – чрез автоматично приближаване и отдалечаване ти винаги ще бъдеш на правилното място в картината и на фокус.
  • PC on TV предлага на потребителите възможността да свържат персоналния си компютър с телевизора, така че да работят и да учат от вкъщи, директно през телевизионния екран, чрез мишката и клавиатурата. Потребителите получават достъп до MS Office 365 през браузъра на телевизора и така могат да създават и редактират файлове. Просто инсталирай приложението Easy Connection на компютъра си и влез в своя Samsung Account – и телевизорът автоматично ще се свърже с компютъра.

MICRO LED – начало на нова ера за качеството на картината и дизайна

През 2021 г. обещаният Micro LED идва у дома. С новата гама MICRO LED Samsung предлага за първи път Micro LED технологията с традиционния за телевизор форм фактор – потребителите могат да се насладят на спиращо дъха визуално изживяване на ултра голям екран от ново поколение.

В месеците до края на година телевизорите ще излязат на пазара в размери 110’’, 99’’ и по-малки. Новата гама MICRO LED използва LED технология с размери в мащабите на микрометри, за да елиниминира влиянието на околна смущаваща образа светлина, както и цветови филтри, доказали ефективността си при конвенционалните дисплеи. Екранът използва self-illuminating  технология, която предлага спиращи дъха реалистични цветове и яркост – и всичко това благодарение на 24 милиона индивидуално контролирани LED диоди. Monolith Design се отличава със съотношение от над 99% – всичко, което виждаш, е завладяващата картина.

Samsung въведе иновации по отношение на смарт TV функциите, които сега на свой ред интегрира в гамата MICRO LED. Благодарение на 4Vue (Quad View), потребителите могат да гледат до четири различни образа едновременно на един екран. Телевизорът се свързва с широк набор от външни устройства – така можеш паралелно да следиш плейофите, да стриймваш и да играеш на игра. И всичко това с високо качество и в идеалния размер.

И не на последно място – MICRO LED  предлага динамично аудио изживяване – пленяващо, също като картината. Majestic Sound разполага със зашеметяващите 5.1-канална звукова система без външни източници, която трансформира всяко помещение в луксозно домашно кино.

Награждаваната категория Lifestyle TV е с обновено портфолио

Samsung разширява и гамата лайфстайл телевизори с нов дизайн и форм-фактори, за да отговри на предпочитанията и интересите на потребителите. От пускането на пазара на The Frame през 2017 г. компанията променя дефиницията за телевизори, превръщайки ги в произведения на изкуството. А продажбите надминават един милиони бройки.

През 2021 г.The Frame надгражда върху иновациите, представяни досега, предлагайки персонализирано потребителско изживяване с още по-тънък профил. The Frame е почти два пъти по-тънък в сравнение предходни модели и още по-успешно наподобява чувството, че пред себе си виждаш картина в рамка. Новите сменяеми рамки се предлагат в пет цвята и две различни стилови разновидности – Modern и Beveled, и пасват на всеки интериор.

С абонамент за обновения Art Store на The Frame потребителите ще могат да се насладят на повече от 1400 внимателно подбрани творби. Новата технология за селектиране на арт-творбите, чрез изкуствен интелект анализира по-добре индивидуалните предпочитания на потребителите, за да препоръча конкретни картини или фотографии.

С почти безкрайни опции за персонализиране, портфолиото от телевизорите на Samsung, включващо The Frame, The Serif, The Sero, The Terrace и The Premiere придава съвсем нов облик на интериора на всеки дом.

За повече информация за телевизионните гами на Samsung за 2021 г., моля посетете:  https://www.samsung.com/bg