Цар футбол и цар телевизор – гамата “big inch” телевизори на Samsung превръщат световното в истински спектакъл

“Ако сега бяхме с по-голям телевизор, щяхме да видим дали това е гол или не” – уверявам ви, точно това се случи на един от мачовете на световното.

Големият телевизор (моделите над 75 инча) доста дълго време бяха купувани преди всичко с мисълта за пространството, където ще бъдат поставяни. Ако холът не е достатъчно голям, все се притеснявахме, че един голям телевизор няма да стои адекватно. Седемдесет и пет инча? Казвахме си – това е толкова много, как ще го гледаме в този хол. Оказа се, че нищо не е такова, каквото изглежда.

Един телевизор от серията “big inch” – всички онези, които са над 75 инча, са възможно най-доброто допълнение за всяка стая. Футболът настрана, но удоволствието от качествения голям екран е незаменимо.

Да започнем поред с номерата. Ултимативното телевизионно изживяване идва със суперголемите телевизори на Samsung от сериите Neo QLED, Crystal UHD и The Frame 2022. Няма да ви занимавам с технически характеристики, но ако все пак трябва да ви убедя, ето няколко важни (поне за мен) неща.

На първо място, големият екран създава всички предпоставки за внушително, за епично изживяване пред екрана. Качеството на картината е толкова добро, че чак спира дъха. Тогава наистина разбирате, че големият екран е гаранция за реалистично действие. Тъй като сме на вълна футбол и уютни филми за студените вечери, онова, което големият екран гарантира, е реалистично действие. Защото усещането да наблюдаваш любимия си футболен отбор или любимия си филм на голям екран, с кристално качество на картината, донася несравнимо въодушевление. Знам, че тестовите филми са много жизнени, пълни с ефекти и действие, но аз обичам да тествам такива телевизори на приглушени заглавия, често го правя с мафиотски филми, където има много тишина и разговори, близки кадри. Тогава, гарантирам, изживяването на екрана е спиращо дъха. Действието те сграбчва за гушата и не те пуска.

Тук чувам приятели, които казват — ако знаеш колко е ефектно да играеш електронни игри на такъв суперголям екран, но тъй като аз нищо не разбирам от такива игри, затова се ограничавам с футбол и кино. И това ми е достатъчно.

За да се случи обаче суперголямото качествено телевизионно изживяване, са необходими иновации, каквито Samsung направи. В сериите Neo QLED 8K например ще се сблъскате с реална 8K резолюция, която пренася в друг свят. Ама ей така, с едно щракване на пръстите и сте там. Защото става дума за абсолютно недостижими 33 милиона пиксела, които така приближават картината до вас, че вие ставате част от нея. Нещо повече, когато изключите телевизора, той преминава в режим Ambient Mode, а това е много важно, защото екранът е голям и когато е изключен, той има възможността да преобразява пространството, да се превърне в част от декорацията, да показва декоративно изкуство, семейни снимки или – внимание – да е вашият информационен източник, тъй като на него може да върви полезна информация.

Тук е мястото да обърнем специално внимание на новите 8К Neo QLED 2022 модели за България – QN900B / QN800B / QN700B. Да се спрем на един от моделите — QN800B. С изключителния Infinity One дизайн, звукова система Dolby Atmos и процесор Neural Quantum Processor 8K, той представя на потребителите невероятни цветове и контраст в умопомрачително 8K качество. Важно е да отбележим още нещо – за да се стигне до тези революционни постижения на качеството на телевизорите от серията Neo QLED изключителна заслуга има технологията Quantum Matrix, която управлява хирургически точно ексклузивния Quantum Mini LED светодиод. Как става това? – Благодарение на прецизния контрол на светлината, излъчвана от подсветката на телевизора, всеки един потребител вижда с очите си въпросните вдъхновяващи детайли, както в най-тъмните, така и в най-светлите сцени. Нещо повече – вместо една невронна мрежа, тук става дума за анализ на данни от цели 20 невронни мрежи, които подсилват всеки визуален детайл на 8K съдържанието, за което говорим.

Мисля, че обърнах прекалено малко внимание на т.нар. Infinity One дизайн, като просто го споменах. Но тук става дума за много повече. Въпросният дизайн е наистина невероятен. Има тънък профил, който е несравним с нищо, което сте виждали.

Така, когато имате налична цялата тази информация, идва време за истинското забавление, което според мен преобръща представите на всички от нас, а е просто част от работещата безотказно екосистема на Samsung. Какво имам предвид? Ние често ви разказваме тук за смартфоните на Samsung. Ако сте един от притежателите на телефони от сериите Samsung Galaxy S20, S21, S22, не пропускайте факта, че заснетото от вас съдържание в 8К режим на телефона може да бъде стриймвано в същото качество на телевизора. При това с толкова динамичен и реалистичен звук, а не само такава картина, че всички ваши сетива ще настръхнат.

А сега ви оставям, тъй като започва нов мач, а после и нов филм. Които гледам на суперголям екран за супер изживяване.