Galaxy Tab S8 Ultra е наистина ултра – от работа до развлечения, без почивка

Навярно помните, че таблетите имаха своя първоначален възход, когато бяха представени за първи път, след това потребителите се върнаха отново към комбинацията смартфон-преносим компютър, но напоследък това се променя. Една от основните причини се нарича Samsung Galaxy Tab S8 Ultra. Причините са няколко и мога да ви разказвам с часове за тях, но да започнем от онази, която спечели мен за каузата “таблети преди всичко останало”.

Нарича се “Multi Window”. Да, представете си, че живеете в къща с няколко прозореца – отваряш първия, бум, говориш с приятеля от съседната къща; отваряш втори прозорец – пред теб е триножник с бяло платно за скициране на следващата вдъхновяваща графика; отваряш трети прозорец – натъкваш се на лятно кино отсреща. “Multi Window” дава възможност да ползвате таблета за няколко неща едновременно, а тази функция доскоро не беше налична и превръщаше устройството просто в един голям смартфон. Сега е много повече. Удобен, бърз, с практически неизчерпаема батерия, феноменален дизайн, безброй възможности. Добавете към това и Armor Aluminum, любимото ми чудо на дизайн-мисълта, защото това е най-здравият алуминий, използван от Samsung. Когато погледнете тънкия корпус на таблетите от серията Galaxy Tab S8, гарантирам мигновено влюбване. В серията Galaxy Tab S8 са включени Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ и Galaxy Tab S8 Ultra.

Последният е любимият ми. Вероятно защото е най-големият и така пълноценно измества (а не просто замества) всеки лаптоп. Но със сигурност не само заради това. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra е най-тънкият, най-издръжливият и най-мощният. Със своите 14,6 инча той позволява не просто мултитаскинг, но и много друго неща, дали едновременно или поединично, но със сигурност бързо и сигурно. Добавете към това супер мощна производителност, благодарение на светкавично бързия процесор, както и другото ми любимо допълнение – стилуса S Pen, който е истинска магия за работа, особено на изключително чувствителния екран на таблета. Ясно е, че този стилус е брилянтен подарък за онези, които обичат да рисуват. Но за всички останали – като мен – той е много повече. Възможност да водите бележки, да маркирате документи, да оставяте бележки, да коригирате, какво ли още не.

Много често, когато правя видеоконференции чрез лаптоп, хората се оплакват, че видеовръзката не е добра. При Galaxy Tab S8 Ultra това няма как да се случи -- таблетът е снабден с двойна предна камера.

Двойна, защото включва широкоъгълен и ултраширокоъгълен обектив. Какво ще рече това ли? При този таблет зрителното поле е чувствително разширено, което е предпоставка за заснемане на качествени видеа в 4K. С функцията за автоматичното кадриране, воденето на видео конферентни разговори е по-лесно от всякога. И изведнъж те не уморяват, пък и вие изглеждате отлично.

Свързаността към екосистемата на Samsung добавя още възможности към този таблет, а възможността допълнително да закупите калъф-клавиатура, го превръща в незаменим работен помощник. Накратко – тази ултра премиум, внушитилно добре изработена джаджа, не само ще повиши вашата креативност, но ще е сигурен и ефективен помощник във всичко, което правите. Като стана дума за видеоконферентни разговори, да не забравя – освен картината, важно е да се отбележи, че таблетът изненадва със система от три микрофона. Не само ще се виждате, но и ще се чувате отлично.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra изненадва с най-тънката рамка досега – 6.3 мм. На външен вид тялото изглежда наистина изключително тънко, но както стана ясно то е създадено от възможно най-здравия алуминий, за да осигури 30 процента по-висока устойчивост срещу надраскване и 40 процента по-ниска податливост на огъване.

Знам, че повечето от вас свързват таблета със стрийминг услуги, видеоконферентни разговори, игри и графична работа, но всъщност това наистина е пълноценно устройство, което може да се ползва както за работа, така и за забавление. За всичко казано дотук, от изключително значение е 4nm чип, който предлага производителност от неочаквано ниво. Това е най-бързият процесор, използван досега в изработката на Galaxy таблет.

Колкото до батерията, винаги оценявам първо бързото зареждане, после и самата издръжливост. Смарт батерията наистина издържа един пълен ден сериозно натоварване, а 45W бързо зареждане е важно в днешния забързан свят. Само за малко повече от час възстановявате заряда напълно, до 100%.

За да завърша, връщам се от мястото, от което започнах. Или по-скоро от местата, защото говорим за Multi-Active Window – тук е много важно да обърнем внимание на големината на дисплея, защото – внимание, щях да забравя, размерът на отделните малки прозорци може да се променя, както и тяхното разположение. Не е ли хубаво? Хубаво е.