Разтваряте Galaxy Z Flip3 и откривате море от възможности

Знаете – когато отмине известно време, човек най-добре оценява това, което притежава. Или е притежавал. В моя случай е второто. Известно време тествах и работих ежедневно с Galaxy Z Flip3 и Galaxy Z Fold3. Когато се върнах на традиционния смартфон след това, първото, което ми липсваше, беше усещането да отвориш нещо и пред теб да се разкрие свят от възможности. Странно е. Чувстваш все едно сутрин виждаш през прозореца, че времето е хубаво, отварят го и пред теб блесва една амалгама от вълнуващи неща – свеж въздух, енергията на утрото, неограничените възможности. Нещо подобно се случва на подсъзнателно ниво, когато държиш в ръцете си някое от устройствата на Samsung, които се отличават със сгъваемия си екран.

Нещо повече. Сгъваемите смартфони на Samsung създават едно незабравимо усещане за работа с телефон, който – въпреки изключителните предизвикателства – се отличава с наистина ненадмината професионална изработка. Когато държите един от сгъваемите смартфони в ръцете си и работите продължително с него, се убеждавете, че всеки елемент, всеки детайл, всяка част, абсолютно всичко е не само прецизно измислено, но и отличаващо добре създадено, изключително, винаги с премиум-материали и не само усещане за съвършеност, но и реално отлично изпълнение. В допълнение към това, тези смартфони не „страдат“ от дизайн-характеристиките и функционалностите на класическите смартфони и дори ги надграждат. И двата смартфона са оборудвани със сертификат за водоустойчивост IPX8. Най-здравият алуминий, използван някога в изработка на Galaxy смартфон, е използван в изработката на тези смартфони и това е Armor Aluminium.

Едно от първите неща, които виждате, докосвайки се до корпуса на Galaxy Z Flip3 или Galaxy Z Fold3, е това, че предният и западният капак на устройствата са изработени от изключително стъкло– Corning Gorilla Glass Victus. Разбира се, че това е важно – само така имам пълното спокойствие и увереност, телефонът ми е напълно защитен срещу драскотини на екрана, които неминуемо могат да се случат. Или срещу случайни падания на земята. Под капака на устройството има безкраен набор от приложения и възможности, с които ежедневието с такъв смартфон става наистина различно.

Поради тези и ред други причини, взех отново един от смартфоните, конкретно Galaxy Z Flip3. Тъй като в името има вплетено числото „3“, реших да определя за себе си кои са трите Google приложения, които ми помагат ежедневно в работата и свободното време. Макар възможностите да са много, фокусирах се конкретно върху три. Нещо като моят топ три.

Тъй като в момента съм в Нюшател, Швейцария, където роумингът е скъп, а бързам от място за място и трябва да съм перфектен с навигацията. Естествено, Google Maps има опция за offline maps, тъй че първото, което правя е да определя местата, които ще посетя и после да ги сваля за ползване без достъп до Интернет. Забавлението тепърва предстои, ще ви разкажа защо. Докато ходя към първото място, телефонът ми е затворен. Навигарането е лесно и интуитивно, но когато се озова, около място, което ми е интересно и искам да видя какво има наоколо, с едно движение разтварям телефона и съответно цялата карта се явява на екрана. Визуално това изглежда впечатляващо добре.

Като стана дума за роуминг, трябваше да проведа един телефонен разговор, спешен. Разбира се, най-приятното нещо (поне за мен) в чужбина е да правиш пит-стоп паузи в приятни лоби-барове на хотели. Там се усеща цялата върволица от пристигащи и отиващи, работещи хора. В ситуация на скъп роуминг, един лоби бар позволява освен да работиш в хубава среда, да изпиеш хубаво кафе, но и да проведеш онлайн-разговор, използвайки Интернет. Samsung си партнира с Google, за да осигури full high definition (FHD) качество на видеоразговорите. За целта се отбих в един лоби-бар, свалих приложението Google Duo. Когато се намирате на място, което разполага с много добър интернет, Google Duo позволява да направите видеоконференция с до 32 участника. Само си представете, където и да сте по света, дори да се забавлявате и да сте по бански само с един Galaxy Z Flip3 в ръка, ако ви се наложи да имате конферентна връзка, това се случва с лекота.

А после, тъй като говорим за Топ 3, няма как да пропусна истинската наслада в това да се отдадеш на заслужена почивка в средата на работния ден с премиум-версията на YouTube. В никакъв случай не изтъквам безсмислено наличието на премиум версия – тя е важна най-малко по две причини. Първо, няма реклами, а второ – може да я ползвате и при заключен екран на телефона, тъй като тя не спира излъчване. Към момента е налично специално актуално предложение, осигуряващо безплатен достъп до YouTube премиум за 4 месеца при покупка на Galaxy Z Flip3.

Сега, YouTube не е всичко. Премиум-версията дава възможност за достъп до канала YouTube Originals, също и възможност за теглене на видеа и офлайн достъп до тях. А когато стане дума за Швейцария, където съм в момента, офлайн-достъпът е много важен.

В рамките на актуална кампания на Samsung България до 22.06.2022 г. можете да закупите Galaxy Z Flip3 и да вземете часовник от серията Galaxy Watch4 на половин цена.