А-отборът на Samsung е тук: вижте най-новите устройства от Galaxy A серията


Трябва да призная, че дизайнът на Galaxy A серията е впечатляващо добър. Изключително тънката рамка на панела създава определено усещане, смартфонът се разпознава отдалеч. Дизайнът е нов, нарича се Ambient Edge и камерата на корпуса прелива в корпуса на телефона. Разбира се, дизайнът не е самоцел — той отговаря не само на всички актуални стандарти за външен вид, но и за качество — и двата модела от серията, Galaxy A53 5G и Galaxy A33 5G, са оборудвани със здравото стъкло Corning Gorilla Glass 5 и притежават сертификат IP67 за устойчивост на вода. Добавете към това и страхотната палитра от цветове, в които са налични смартфоните, достъпната им цена, и ще се убедите, че е време да станете част от А-отбора.

А-отборът на Samsung може да бъде вашият билет за вход в екосистемата от устройства на Samsung, които работят отлично заедно. Всички устройства работят без никакви проблеми и с лекота едно с друго, за да осигурят пълноценно изживяване за всеки потребител. Свързването е мигновено. Какво се случва, ако имате Galaxy Buds? Просто ги добавяте и те работят. Ако работите в движение, може лесно да копирате, добавяте и прехвърляте файлове от смартфона на компютъра чрез Link to Windows.

Първото, което реших да тествам в Galaxy A53 5G, e камерата. Привлечен съм от четворната камера с VDIS технология, която има една-единствена цел — да направи фотографиите прецизни. При това — да бъдат прецизни всеки път. Реших да проверя.

Въпросната четворна камера разполага с 64MP OIS камера, която е оборудвана с нов за сегмента 5nm процесор, позволяващ използването на изкуствен интелект. Така независимо дали навън вали сняг — както е тези дни през април, независимо дали се стъмва рано, независимо дали слънцето е по-изгарящо сутрин, кадрите наистина изглеждат страхотно. Прецизни са и както стана ясно по-рано, прецизни са всеки път. Знам, че нощният режим е често използван, затова направихме тест и резултатът е ясен. Прецизен. Всеки път. Нощният режим е подобрен значително, автоматично синтезира до 12 изображения едновременно, което позволява всеки кадър да изглежда така, както трябва — ярък, отличителен, контрастен, без шум. Наличен е значително подобрен портретен режим и мощен изкуствен интелект, за да могат дълбочината и очертанията на обекта да се улавят по-точно. А когато заснемете някого и дълбочината е налична, това е прекрасно, повярвайте.

Интересно е, не бях се замислял, че понякога подценяваме или надценяваме заснетите кадри, заради начинa, по който те се изобразяват на дисплея на телефона. Когато пряката слънчева светлина влияе на екрана, то понякога може да не видим коректно току-що заснетия кадър. В новата Galaxy A серия обаче нещата са решени безапелационно. Смартфоните от серията са снабдени с интелигентен алгоритъм, който позволява дори при пряка слънчева светлина да бъдат видими в достатъчно ярки детайли. Тук е мястото да свалим шапка за отличната работа на 6.5-инчовия Super AMOLED дисплей, който разполага с до 120Hz честота на опресняване.

Голям дисплей и впечатляваща яркост често навеждат на мисълта, че ще трябва да зареждате батерията всеки ден. Не, напротив. След изтощителна фотография и преглед на кадрите, установихме, че зареждането е на всеки два дни, а 25W супер бързо зареждане е удобно и функционално.

Тук идва мястото и на забавните неща, които — признаваме — доста ни занимаваха в офиса. Едно от тях е Photo Remaster, което наистина позволява да преработите старите си или нискокачествени снимки до качествено ново такива. А пък Object eraser е онази така усмихваща функционалност, благодарение на която премахвате нежеланите обекти от снимките. Както се казва — освен с много висока оценка за работна функционалност, този смартфон има и изключителен fun-фактор, което е важно в днешните технологични времена. За всички забавления е осигурено и достатъчно работно пространство — със 128 GB вградена памет плюс поддръжка на microSD карта до 1TB, не бива да се съмнявате, че имате достатъчно място, за да съхраните, преработите, раздвижите и усмихнете всички ценни мигове.

Не казахме нищо за звука, но мисля, че това е очевидно за всички нови продукти от екосистемата на Samsung. Така и тук — очаквайте богат и пространствен звук. Очаквайте плътност и яснота с технологията Dolby Atmos. Очаквайте качество от първа лига на достъпна цена.

Добре дошли в А-отбора на Samsung. Ние вече сме там и се наслаждаваме на всеки миг.