Серията смарт часовници Galaxy Watch4 с нова софтуерна актуализация

Сред оптимизациите са разпознаване при падане, управление с жестове и още повече опции за персонализиране

Създадена за изживяване от следващо поколение, серията смарт часовници Galaxy Watch4 разполага с набор от усъвършенствани функции, създадени да паснат на всеки потребител. От разнообразието каишки и персонализирани циферблати до множеството функции и приложения, от които потребителите да избират – серията Galaxy Watch4 може да бъде индивидуална, така че всеки потребител да се чувства уникален посвоему. А сега, след нова актуализация на софтуера, която вече е налична за България, притежателите на смарт часовниците от серията имат достъп до още повече функционалности. 

Ето и някои от новите функции на серията Galaxy Watch4, които идват с актуализацията на софтуера. 

Персонализиран циферблат според стила на всеки потребител

Най-новата актуализация позволява на потребителите да създадат перфектния циферблат, който да отговаря на техния вкус и да се вписва в начина им на живот.

С актуализацията идват четири нови варианта циферблат, от които потребителите да избират – така притежателите на смарт часовници могат да селектират коя информация им е необходимо да виждат само с един поглед към китката си. Ако са се ангажирали да постигнат фитнес целите си или просто искат да следят здравните си показатели, могат да персонализират новия циферблат на часовника Info Brick със статистическите данни, от които се интересуват най-много (от сърдечен ритъм и стрес до ниво на ежедневна активност). Или могат да избират циферблат, който показва детайлна прогноза за времето, селекция с основни функционалности или динамични тапети, вдъхновени от Galaxy Z Fold3 и Galaxy Z Flip3 – всички те също могат да бъдат персонализирани.

Различните циферблати са чудесен начин за бърз достъп до важна информация на една ръка разстояние и стартиране на приложенията, които потребителите използват най-често. Сега могат да се комбинират и адаптират до четири информационни панела, които да се показват във вариациите с животни например – от заряд на батерията до напомняния, съобщения, брой стъпки и много други. Потребителите могат да изберат движещ се GIF за циферблата си от My Photo+, а не просто статична снимка, за да създават по-вълнуващи и живи фонове  – уникални за всеки.

Циферблатът Steps Challenge сега предлага още по-живи анимации – потребителите могат да следят как се справят в своето предизвикателство за изминаване на повече стъпки – а това означава още повече мотивация. Анимирано мече ще ги следва на всяка стъпка от тяхната цел – от разтягане, преди да започнат предизвикателство, до аплодисменти, когато постигнат целта.

Повече удобство с допълнителен контрол с жестове

Обновеният контрол с жестове позволява да се задействат още повече функции с прости движения на ръцете. В допълнение към жеста с движението на предмишницата нагоре и надолу два пъти с цел приемане на обаждания и завъртане на китката два пъти с цел  отхвърляне на повикванията или спиране на алармите, сега актуализацията включва ново движение на ръката – бърз начин за активиране на избрано приложение или функция. С прост жест с китката, наподобяващо двойно почукване, потребителите могат да стартират предварително избрано приложение, да отворят списъка с тренировки, да включат светлина или дори да създават ново напомняне. Притежателите на часовниците могат да получават достъп до приложение или функция – любими или най-често използвани – всичко това без дори да си помръднат пръста или да натискат бутон.

Оптимизирано разпознаване в случай на падане

Функцията „Fall Detection“* е в състояние да разпознае дали потребителят е паднал по време на тренировка, например. Притежателите на Galaxy Watch4 могат да регулират чувствителността, така че дори да се регистрира падане, когато не се движат. Освен това Galaxy Watch4 може да изпрати SOS известие до четири предварително зададени контакта с цел грижа за самите потребителите и за техните близки. 

Потребителите могат да се наслаждават на 60-дневен безплатен абонамент за Strava – само за притежатели на Galaxy Watch.  С това приложение потребителите могат да тренират по-лесно и да се мотивират допълнително благодарение на подобрен анализ на тренировките, планове за обучение, функции за безопасност и др.