Асоциацията за потребителските технологии (CTA) удостоява Samsung с 43 награди за иновации на CES 2022 за отличителен дизайн и изработка

Спечелените награди затвърждават фокуса на Samsung върху устойчивото развитие, персонализираните и свързани изживявания и ориентираните към човека иновации

Samsung Electronics Co., Ltd., световен лидер в технологиите, обяви, че 43 нови продукта получиха признание за иновативни технологии на изложението за потребителска електроника CES 2022, като четири от тях спечелиха награда за най-добри иновации от Асоциацията на потребителските технологии (CTA)™. Тазгодишната програма на събитието акцентира върху изключителния дизайн и изработка в множество продуктови категории. 

Силното присъствие на Samsung в голяма част от категориите илюстрира дълбоката традиция, заемаща ключова роля в достигането на технологични върхове. В следствие на този еволюционен прогрес на иновациите, наблюдаваме как всичко това дава своето положително отражение върху обществото ни. Тази година CTA отличи Samsung в редица категории, включително „Компютърни периферни устройства и аксесоари“, „Компютърен хардуер и компоненти“, „Цифрови изображения/фотография“, „Интегрирани технологии“, „Гейминг“, „Слушалки и носими устройства“, „Здраве и уелнес“, „Домакински уреди“, Домашна кино техника и аксесоари“, „Мобилни устройства и аксесоари“, „Умен“ дом“, „Софтуер и мобилни приложения“, „Политика за устойчивост“, „Технологии в сферата на носимите устройства“ и „Видео дисплеи“.

Наградите за иновации на CES се спонсорират от CTA, собственик и организатор на CES – най-голямото и влиятелно технологично събитие в света. CES 2022 се завръща с физическо събитие в Лас Вегас в началото на следващата година, след като през 2021 г. се проведе изцяло онлайн. Jong-Hee (JH) Han, президент и ръководител на дивизия „Визуални дисплеи“ в Samsung Electronics, ще стартира подобаващо ивента на 4 януари 2022 г. в балната зала на Venetian’s Palazzo в Лас Вегас, Невада.

Сред продуктите на Samsung, които получиха признания, са:

Носител на наградата „Най-добра иновация“:

Samsung Galaxy Z Flip3 Bespoke Edition – Galaxy Z Flip3 Bespoke Edition е възможност потребителите да изразят себе си, моделирайки смартфона си изцяло по свой вкус. Това, което трябва да направят, е да изберат модел на рамка от черно или сребристо и цветове за предната и задната част на телефона – синьо, жълто, розово, бяло или черно. По този начин Bespoke серията на Galaxy Z Flip3 се превръща в съвсем реално отражение на твоя стил с над 49 възможности за персонализиране. А благодарение на революционните подобрения в издръжливостта, можеш да отидеш навсякъде без да се притесняваш за устройството си. Galaxy Z Flip3 е носител на сертификата IPX8, който е най-високият стандарт за водоустойчивост сред сгъваемите телефони, а корпусът му е изграден с алуминиева рамка Armor Aluminum – най-здравия алуминий, използван в смартфон Galaxy досега.  

Освен това впечатляващо отличие в една от най-престижните категории, Galaxy Z Flip3 5G получи награда в категориите „Цифрови изображения/фотография“ и „Мобилни устройства и аксесоари“.

Признания получиха още:

Samsung Galaxy Z Fold3 5G – Galaxy Z Fold3 съчетава водещата технология на камерите на Samsung в революционния сгъваем форм-фактор. За тази иновативна комбинация получава признание както в категорията „Цифрови изображения/фотография“, така и в „Мобилни устройства и аксесоари“. Galaxy Z Fold3 продължава да бъде пионер при сгъваемите смартфони, обединявайки иновации като водоустойчивост IPX8, интеграция на основния дисплей със S Pen и първата по рода си „скрита“ предна камера. Със своята безупречна изработка и иновативен форм-фактор, Galaxy Z Fold3 създава потребителско изживяване на следващо ниво с идеалната комбинация от производителност, мощност и ергономичност.

Samsung Galaxy Watch4 – Отличена в категориите „Здраве и фитнес“ и „Технологии в сферата на носимите устройства“, серията Galaxy Watch4 е върховото постижение на Samsung, що се отнася до смартчасовници. Новите „умни часовници“ са с нов софтуер, UX, стилен дизайн и авангардни функции за здраве, уелнес и фитнес. Иновативният 3 в 1 BioActive сензор измерва акуратно няколко стойности, релевантни за здравословното състояние – оптично измерване на сърдечния ритъм, изчисляване на нивото на кислород в кръвта, отчитане на електрическата активност на сърцето и биоелектрически импедансов анализ. За около 15 секунди сензорът на часовника обхваща 2400 точки, от които да набави необходимата информация за ключови стойности като скелетна мускулна маса, активност на метаболизма, нивото на вода в организма и процента телесни мазнини. Оптимизирана до още по-висока хардуерна производителност, серията Galaxy Watch4 гарантира най-доброто потребителско изживяване, предлагано досега.

Samsung Galaxy A Series – Galaxy А серията също е отличена в категория „Мобилни устройства и аксесоари“. В портфолиото са включени 5 нови смартфона с впечатляващи функции на достъпна цена. Притежателите на устройства от Galaxy A серията се радват на професионално качество на камерите, силна яркост на екрана и 120Hz честота на опресняване, мощна батерия с издръжливост до 2 дни и водо и прахоустойчивост IP67. Без значение какво търсиш, серията Galaxy A прави някои от най-популярните иновации на Galaxy достъпни за всички.

Samsung Galaxy Buds2 – В категорията „Слушалки и носими устройства“, Galaxy Buds2 са признати за това, че продължават да надгражат аудио наследството на Samsung със завладяващ звук, още по-добре прилягаща форма и ергономичен дизайн. Те са най-малките и леки слушалки, създавани от Samsung досега. Освен за комфорт през целия ден, те са и гаранция за звук с активно шумопотискане, динамични двупосочни високоговорители и подобрен режим на пространствен звук. Galaxy Buds2 са първокласни, но достъпни слушалки, които осигуряват страхотно звуково изживяване, където и да си.

Samsung SmartTag+ – Друг победител в категорията „Мобилни устройства и аксесоари“ е SmartTag+, който помага да проследиш ценните си вещи в ежедневието. Оборудван с ултра-широколентова (UWB) технология, SmartTag+ определя точното местоположение на твоите изгубени предмети с най-прецизна точност и обхват в своя клас. Може да закачиш SmartTag+ към ключовете, портфейла, домашния си любимец, за да знаеш винаги къде се намират. Без значение дали изгубената вещ е в непосредствена близост, или на по-далечно разстояние, при сдвояване със смартфон от семейството на Galaxy приложението на камерата се превръща в пътеводител с добавена реалност, който ще те заведе до точното място със SmartThings Find.