Samsung представя ново изживяване за потребителите на смарт часовници с One UI Watch: MWC 2021

Samsung Electronics Co., Ltd. представи днес в рамките на Mobile World Congress (MWC) новия One UI Watch. Новият интерфейс ще направи работата между Galaxy Watch и смартфона по-лесна и удобна. Samsung потвърди, че One UI Watch за Galaxy Watch ще се предлага в новата унифицирана платформа, създадена съвместно с Google. Сред предимствата са подобрения в производителността, оптимизиране на потребителските изживявания с устройствата и достъп до още по-голям брой приложения. Освен това Samsung разкри, че предстоящият Galaxy Watch ще бъде първият, снабден с новата унифицирана платформа. One UI Watch ще дебютира на Unpacked събитието по-късно това лято.

„За да развием и демонстрираме пълния потенциал на смарт устройства, използваме дългогодишната си експертиза в областта на мобилните иновации и партньорствата с компании-лидери. Лидери, които израснаха заедно с нас в нашата отворена екосистема“, коментира Патрик Чомет, вицепрезидент и ръководител на дивизия „Потребителски изживявания“, „Мобилни комуникации“ в Samsung Electronics. „Чрез тези усилия обогатяваме опита си в областта на „умните“ часовници с цел още повече удобства за нашите потребители в рамките на екосистемата Galaxy“, допълва той.

One UI Watch заедно с новата унифицирана платформа ще създадат изцяло ново потребителско изживяване за притежателите на Galaxy Watch. Благодарение на тях приложенията, които си инсталирал на смартфона, автоматично ще се изтеглят на смарт часовника. Ако потребителите са персонализирали приложението с часовник на телефона да показва часа в различни градове по света, това автоматично ще се отрази и на часовника. А ако блокират обаждания и съобщения от часовника си, те вече ще бъдат блокирани и на смартфона.

Новата унифицирана платформа ще предлага нови функции и интеграции с популярни приложения на трети страни, директно на Galaxy Watch. Тя е подходяща за всеки потребител: за тези, които харесват спорта и фитнеса, и искат да извлекат по-голяма полза от приложения като Adidas Running, GOLFBUDDY Smart Caddie, Strava и Swim.com. За онези, които търсят спокойствието, които искат да водят по-балансиран начин на живот с приложения като Calm или Sleep Cycle, за любители на музиката, които се наслаждават на откриването на нови изпълнители в Spotify и YouTube Music, или за безстрашни изследователи, готови да се разхождат с Google Maps. Има по нещо за всеки, благодарение на различните партньори, с които Samsung работи.

„Samsung и Google имат дълга история на сътрудничество. Винаги, когато работим заедно,  резултатът е още по-оптимизирано потребителско изживяване за всички“, коментира Самеер Самат, вицепрезидент „Продуктов мениджмънт“ в Google. „Това със сигурност важи за новата унифицирана платформа, която ще бъде пусната за първи път на новия Galaxy Watch на Samsung. В колаборация със Samsung ще допринесем за по-висока ефективност, за повече издръжливост на батерията и за по-голямо разнообразие от приложения, включително и такива от Google, изцяло ново изживяване със смарт часовник”, допълва той.

В допълнение на всичко това, Samsung ще представи подобрен дизайн на циферблата, а това ще улесни дизайнерите да създават нови визии за часовниците. По-късно тази година, дизайнерите на Android ще могат да разгърнат своята креативност и да разработят забавни нови дизайни, които ще бъдат добавени към непрекъснато нарастващата колекция от дигитални циферблати на Samsung. Те ще да дадат на потребителите още повече възможности за персонализиране на смарт часовниците според тяхното настроение, начин на живот и индивидуални предпочитания.

Новият Galaxy Watch ще бъде първото по рода си устройство с One UI Watch и новата унифицирана платформа. Те ще бъдат представени на Unpacked събитието на Samsung по-късно това лято.

За повече информация, моля, посетете Samsung Mobile Press или Samsung.com/bg