Новият достъпен 5G смартфон Nokia X10 се предлага в търговската мрежа на Vivacom

Nokia X10 е най-новото 5G попълнение в портфолиото на Vivacom със съвместими устройства. Смартфонът е част от новата X серия на Nokia, която обединява висока производителност, забележителни характеристики и стилен дизайн. Клиентите, които искат да се сдобият с Nokia X10 могат да го закупят на цена от 17,98 лв. на месец в комбинация с план Unlimited 50, и ще получат достъп до 5G мрежата на Vivacom, за да се възползват от пълните възможности на смартфона и мрежата от пето поколение.

За да издържа на продължително използване в динамичното ежедневие батерията на модела е с капацитет 4470 mAh и работи до 2 дни с едно зареждане. Производителността на Nokia X10 е гарантирана от мощния процесор Qualcomm® Snapdragon™ 480 5G, в комбинация с 4 GB RAM памет и 128 GB вградена памет за съхранение на важните спомени, файлове и данни. Смартфонът позволява безпроблемното използване на няколко приложения едновременно и има усъвършенствана система за охлаждане, предпазваща го от прегряване.

Nokia X10 e част от социалната мисия на HMD Global #lovetrustkeep за съхранение на природните ресурси, чрез по-дългото използване на вещите, вкл. смартфони. Това е причината устройствата на марката да преминават доста по-сериозни тестове за устойчивост, преди да бъдат пуснати на пазара. В допълнение Nokia X10 е с 3 години гаранция, фабрично поставен протектор на дисплея и добавен калъф в кутията.

Nokia X10 има впечатляваща четворна основна камера с оптика ZEISS, която разполага с голям набор от инструменти за обработка на снимки и видеа. Камерата включва 48 МР основен обектив, 5 МР макро обектив, 2 МР широкоъгълен обектив и 2 МР дълбочинен сензор, а селфи камерата е 8 MP.

Моделът работи с последната версия на Android™ 11 и е подготвен с до 3 години актуализации на софтуера и месечни актуализации на сигурността, с което гарантира по-голяма сигурност и спокойствие на потребителите.

Дисплеят на Nokia X10 e 6,67-инчов Full HD+, със съотношение на страните 20:9, и предлага страхотно зрително изживяване на картината. Моделът има впечатляващ скандинавски дизайн и се предлага в зелен цвят.

От комплекта на смартфона е премахнато зарядното устройство, като в кутията има само USB кабел.