Huawei Тайланд получи престижна награда за международна дигитална корпорация на годината

Huawei Technologies Тайланд е отличен със специалната награда на министър-председателя на Тайланд за „Международна дигитална корпорация на годината“. Наградата е признание за ценната подкрепа на Huawei за Тайланд и изключителния принос на компанията към тайландското общество още от създаването ѝ в страната преди 21 години, както и усилията ѝ да подкрепи дигиталната трансформация. Huawei е единствената международна компания, получила тази награда.

Г-н Абел Денг, главен изпълнителен директор на Huawei Technologies в Тайланд, прие наградата от Негово превъзходителство генерал Прают Чан-оча, министър-председател на Тайланд, в присъствието на г-н Нутапон Ниманфачарин, президент и главен изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на цифровата икономика – depa (Digital Economy Promotion Agency) по време на церемонията, проведена в Правителствения дом.

Премиерът поздрави тазгодишните наградени и похвали младото поколение за възможността да прилага креативност в дигиталните технологии и за стимулирането на иновациите в създаването на нов бизнес и взаимен напредък. Той добави, че правителството смята, че напредъкът на 5G и AI системите е важен за развитието на Тайланд и изрази надежда, че днешният успех ще вдъхнови студентите да използват цифровите технологии, за да създават бизнес възможности за страната в бъдеще. В допълнение министър-председателят поздрави ръководителите на Huawei и ги помоли да продължат мисията на компанията за напредък в Тайланд.

„Наградите на министър-председателя в сферата на дигитализацията признават организации, чиито продукти и решения спомагат за стимулирането на цифровите технологии и развитието на иновациите. Критериите за специалната награда на премиера включват отлични постижения в развитието на цифрови технологии, които подкрепят предприятията, услугите и обществото; прилагане на цифрова технология, която насърчава по-добрата и по-сигурна икономика, общество и култура на тайландците; инвестиция, която създава работни места в Тайланд; и социални и екологични развития, които подпомагат местните и международни икономики. Huawei получи най-високите оценки от нашия уважаван комитет“, каза г-н Нутапон Ниманфачарин, президент на Агенцията за насърчаване на цифровата икономика.

„Сътрудничеството ни с Huawei е от основно значение за развитието на страната и е от решаващо значение по отношение на технологията, използвана за реагиране при извънредни ситуации и непредвидени събития, като природни бедствия, заплахи за сигурността, здравни кризи и други. По време на пандемията COVID-19 компанията незабавно прилага водещите технологии в света – решения, подпомогнати от изкуствен интелект и 5G технология, за да подкрепи медицинските работни екипи на страната в държавните болници. Наскоро в офиса на depa – Агенцията за насърчаване на цифровата икономика – стартира първият 5G екосистемен иновационен център в Тайланд (5G EIC), благодарение на сътрудничеството между Министерството на цифровата икономика и обществото, Агенцията за насърчаване на цифровата икономика (depa) и Huawei. Партньорството ни с Huawei и възможността да използваме 5G технологията ни дава предимство в повишаването на бизнес конкурентоспособността ни. Бих искал да поздравя компанията за това постижение. Благодарни сме за добрата воля на Huawei и непрекъснатите усилия за подпомагане на дигиталната икономика в страната“, добави той.

„За мен е чест да приема наградата на премиера от името на Huawei Technologies“, каза г-н Абел Денг, главен изпълнителен директор на Huawei Тайланд, по време на церемонията. „В Huawei ценим дългосрочното партньорство. Ние се ангажираме да работим в тясно сътрудничество с клиенти и партньори, за да подпомогнем Тайланд да остане начело на дигиталната ера. С мисията „Растете в Тайланд, допринесете за Тайланд“, Huawei засилва своя ангажимент да помогне на страната да премине към Тайланд 4.0, да се превърне в дигитален хъб в азиатско-тихоокеанския регион и да гарантира, че никой няма да бъде подминат. Ще предоставим дигиталния свят на всеки човек, дом и организация за един напълно свързан и интелигентен Тайланд.”

Наградата тази година е поредното признание за лидерството на Huawei в дигиталната сцена на Тайланд. Успешните инициативи на компанията в цялата страна включват:

За цифрова икономика:

• Open Lab Bangkok: „Обслужване на едно гише“ за предоставяне на индустриални решения за IoT, Big Data и изчисления в облак, както и платформа за проверка и услуги за обучение по ИКТ за клиенти и предприемачи в ИКТ в Тайланд и Югоизточна Азия.
• 5G EEC Testbed: Създаване на първия 5G Test Bed в настройка на реалния свят в Югоизточна Азия, разположен в университета Касетсарт (Kasetsart University), кампус Шри Рача (Източен икономически коридор).
• Тайландски иновационнен център за 5G екосистема: Съвместно създаден от Агенцията за насърчаване на цифровата икономика и Министерството на цифровата икономика и общество, центърът служи като пясъчна кутия за малки и средни предприятия, стартъпи, разработчици и образователни институции за разработване на цифрови иновации за 5G приложения и услуги, развиване на местни дигитални таланти и надграждане на цифровите умения.

За социален напредък:

• Решения, подпомагани от AI за държавни болници: Софтуер, задвижван от изкуствен интелект, предоставен на болниците Ramathibodi и Siriraj, за да помогне за това диагностиката и лечението на COVID-19 да бъдат по-бързи и по-ефективни с помощта на 5G технология.
• Huawei решение за видеоконференции в телемедицината за Министерството на общественото здраве: Напълно функционална система за телеконференции в реално време, която може да улесни тайландските медици да изпълняват задълженията си без риск от инфекция; лекарите могат да провеждат дистанционни онлайн консултации; пациентите могат да бъдат диагностицирани, лекувани и наблюдавани чрез собствените си интелигентни устройства.
• Безпилотни превозни средства, използващи 5G: Безконтактна доставка на медицински стоки в рамките на болницата за намаляване на риска от инфекции на работещите на първа линия.

За развиване на човешкия капитал:

• Huawei академия ASEAN: Партньорство с местния бизнес и техническите и инженерни училища за „развиването на 100 000 служители в сферата на дигиталните технологии в рамките на 5 години“
• 5G курсове от световни експерти и главни учени в Huawei: Теми като 5G тенденции, търговски планове, 5G стандарти, сценарии на употреба, идеи за бизнес модели и други за насърчаване на многоизмерното мислене

Huawei обяви, че по-късно тази година ще бъдат осъществени още проекти, които да помогнат на Тайланд да укрепи своята 5G екосистема. В партньорство с depa, Huawei ще бъде домакин на 5G Среща на върха, 5G Индустриален алианс и 5G Хакатон с цел да събере на едно място местните технологични таланти. Huawei и depa ще издадат и 5G Бяла книга, която ще помогне на индустрията да се насочи към икономиката от следващо поколение.