Сър Дейвид Атънбъро подкрепя развитието на 5G. Вижте как

Популярният британски естественик и популяризатор на естествознанието сър Дейвид Атънбъро застава начело на нова инициатива на британското правителство, целяща популяризацията на 5G.

Приложение за обогатена реалност (AR), което позволява на крайния потребител да се потопи и вижда екзотични растения и животни в собствената им обкръжаваща среда, се създава като един от 9 проекта на британското правителство за популяризация на 5G.


Приложението “The Green Planet AR” е финансирано с The £2.3 милиона от правителството на Великобритания като то е само част от по-мащабен проект, който ще финансира 9 броя тестови 5G проекта за промотиране на услугата. Общият размер на финансиране е £28 милиона.

Когато отделяш на 60 милиона лева за интеграция на нова услуга, всеки проект е подкрепен от правителството, няма как да не очакваш страната ти да бъде водеща не само в този, но и други високотехнологични сектори.

Интересното в случая е, че приложението е част от мултиплатформен проект – то ще излеле заедно с телевизионните серии на BBC със същото име, водени от сър Дейвъд Атънбъро, които също ще показват близки детайли на растения и животни, заснети по невиждан досега начин. Документалната серия е от пет част и се очаква да стартира след година.