Какво е Samsung Galaxy? Интуитивна екосистема, лесна свързаност и много повече. Ето подробностите

Идеята на една екосистема от устройства е проста – да улеснява потребителя, да работят лесно и интуитивно заедно, да имат добавена стойност.

Обяснено първосигнално – ако имате смартфон и телевизор от една екосистема, те би трябвало лесно “да си говорят”, да имат комуникация, да се разбират. И те го правят – когато архитектурата им е създадена с тази цел.

Екосистемата Galaxy оправдава името си, тъй като това наистина е една гигантска система от приложения, иновации, технологии, които обаче са взаимосвързани. От една страна имате например флагмана – смартфона Galaxy S21 Ultra 5G, който е проектиран с единствена по рода си контурно изрязана камера, за да създаде революция във фотографията. Истината е, че вече може да се заснема 8K видео с кинематографично качество. И, когато веднъж го свържеш с телевизора, пуснеш това видео, усещането е епично. Епични са и фотографиите. В допълнение към това Galaxy S21 Ultra 5G е с най-бързия чип на Galaxy, най-здравото стъкло, 5G и батерия, която издържа цял един ден, а и повече.

Този смартфон е наречен Ultra неслучайно. Първият 5nm процесор на Galaxy побира свръхбърза мощност. Този изключителен ъпгрейд означава по-бързо обучение и повече интелигентност във всеки аспект на Galaxy S21 Ultra 5G.

Кое е най-интересното в екосистемата Galaxy?

Бихте казали, че, за да работят добре отделните устройства, те трябва да са свързани, защото нали това е идеята на една екосистема. Това е и така, но има още нещо – за да бъдат истински полезни за потребителите, да повишават ефективността ни, тези устройства трябва да работят отлично и самостоятелно. Такъв е случаят със Samsung Galaxy.

Но да се върнем към Samsung Galaxy S21 Ultra, защото в някакъв смисъл това е ядрото на екосистемата. Устройство от най-висок клас, което наистина променя ежедневно представите за това, което може да прави смартфонът. Когато имаш в ръцете си най-яркия и интелигентен дисплей, и свръхбърз смартфон, наистина можеш да правиш всичко. Гарантирано с този смартфон могат да се достигнат нови нива на продуктивност и креативност, и благодарение на S Pen – популярния стилус, който потребителите могат да ползват заедно със S21 Ultra. Създадени един за друг, те работят повече от интуитивно и ефективно заедно.

Различното при серията Galaxy S е надграждането. То е смислено и задълбочено. Galaxy S21 Ultra не само отваря нова глава в технологичното развитие на серията Galaxy S, но и започва нова епоха – предоставя модерни мобилни изживявания, свързаност, елегантност на работата и най-вече – простота. Работи се бързо и лесно. А това е тъй важно днес, когато времето е по-малко, животът е забързан, технологичните устройства около нас са все повече. Самият смартфон е създаден за потребители, които държат да имат най-новото в технологиите, за да поддържат връзка с любимите си хора и да се наслаждават пълноценно на най-важните за тях неща. Galaxy S21 Ultra се присъединява към серията устройства Galaxy S и извежда всеки елемент от изживяването до следващо ниво. “До следващо ниво”, защото серията устройства Galaxy S наистина ви позволява да поддържате връзка с любимите си хора, но и позволява да интегрирате и другите си Samsung устройства в една екосистема.

Иновацuите на Samsung в областта на свързаността

Смартфонът Galaxy S21 Ultra надгражда върху успехите на Samsung в сферата на Ultra-wideband (UWB) технологиите и въвежда интуитивни и супермощни възможности за свързване. Всичко това трансформира начина, по който потребителят взаимодейства с устройствата, а днес това е от съществено значение.

Целта на всеки от нас е да бъде по-ефективен и по-креативен в работата си. Притежателите на Galaxy S21 Ultra могат да се възползват от функционалностите на смартфона, които позволяват именно това. Вече стана дума за S Pen – за първи път Samsung добави към Galaxy S серията любимия на потребителите S Pen. Стилусът – допълнение към Galaxy S21 Ultra, се основава на технологията на Wacom – от рисуване през водене на бележки, до редактиране на снимки и подписване на документи. Потребителите могат да използват S Pen от Galaxy Note или Galaxy Tab, или да закупят S Pen отделно или със съвместим калъф. Както виждате, всичко е взаимосвързано и работи в една екосистема.

В допълнение към това Galaxy S21 Ultra е един от първите смартфони, които поддържат Wi-Fi 6E. Това позволява по-добра и по-бърза свързаност. Бързата връзка е важна, защото така можем по-лесно и ефективно да стриймваме и да споделяме съдържание. Когато прибавим към това и вече наличната на все повече места 5G хипер висока скорост и ултра ниско забавяне, установяваме, че S21 Ultra наистина е създаден, за да осигури бързо сваляне на видео, висококачествена  видео конферентна връзка и стрийминг. И да работи в унисон с другите Samsung Galaxy устройства.

Важно е да се отбележи, че в смартфона са вградени свръхшироколентовите възможности (UWB), благодарение на които потребителите могат да използват устройствата от серията Galaxy S21 за автоматично отключване на вратите на съвместим автомобил, без да изваждат ключовете си – технология, която предстои да се внедрява постепенно според региона.

Какво още позволява екосистемата?

С поддържаната от серията Galaxy S21 UWB технология, можете да използвате AR finder, за да изпращате виртуални съобщения, които дават на други потребители на смартфони Galaxy знак, че имате нужда от помощ при търсене на изгубен предмет.

Благодарение на SmartThings и Android Auto™ можете да управлявате през устройствата от серията Galaxy S21 интелигентните устройства в дома си директно от колата. Чрез свързването на Galaxy S21 с автомобила, съвместим с Android Auto, потребителите могат да включат осветлението на верандата или дори да повишат температурата на термостата, преди да се върнaт у дома.

Като стана дума за Android Auto, предимствата са несравними. Когато свържете смартфона си по този начин с колата, на дисплея на автомобила изникват нови възможности. GPS навигацията е по-пълна и предлага възможности, които са много ефективни в града. Аудио-свързаността е по-добра и качеството на възпроизвеждания звук надминава това от стандартна Bluetooth-свързаност. И още, и още.

Samsung знае, че за потребителите свързаността в екосистемата на Galaxy е ключова.

Ето защо Galaxy S21 Ultra използва технологията Dual Bluetooth®, която позволява безпроблемно множество устройства да се свързват и да се разпределя консумацията на енергия с цел по-дълъг живот на батерията. Това наистина е важно и спасява в особени ситуации.

При получаване на телефонни обаждания и съобщения, устройствата работят свързани заедно – получавате обаждане на мобилния телефон, а то вече се отбелязва и на таблета ви. Така можете да оперирате отвсякъде. Ако телефонът е далеч от вас, когато доставчикът на пица звъни, но вие правите нещо с таблета си, то може да отговорите от самия таблет. С функцията “Link to Windows” може да преглеждате на екрана на лаптопа си всички снимки, които са в паметта на смартфона ви.

И още - свързаност с Galaxy Buds Pro

Всъщност в съчетание с Galaxy Buds Pro този смартфон става още по-привлекателен.

Независимо дали ги ползвате за слушане на музика по време на тренировка или пък слушаш подкаст на път за работа, качеството на аудиото е най-важно. Аз имам няколко плейлисти в Spotify, с които тествам качеството на звука, и винаги подхождам с известно недоверие предварително. Как така толкова малки слушалки ще бъдат толкова добри? Оказа се, че има как.

Galaxy Buds Pro предлагат пълноценен звук чрез 11-милиметров говорител за по-дълбок бас и 6,5-милиметров говорител за по-богати високи честоти. Това осигурява най-доброто звуково изживяване, предлагано от Samsung досега – динамичен, но и балансиран звук. Независимо дали слушате ритмичен хип-хоп или сложна класическа мелодия, можете да се насладите на любимата си музиката и да я съпреживеете, точно както е била замислена от автора, по всяко време и навсякъде.

В заключение

Мисията на Samsung е да ти помага да поддържате връзка с околния свят и да гарантира сигурността на данните – по начин, който е удобен за вас. Galaxy S21 осигурява производителност от следващо поколение и безпроблемна свързаност в рамките на екосистемата на Galaxy. Получавате по-голяма гъвкавост, независимо от навиците си, а това ви прави още по-уверен в способностите си.

Потребителите очакват от Galaxy  мощност на най-високи нива. Galaxy S21 разполага с най-новия усъвършенстван смартфон процесор, интегриран някога в Galaxy устройство. Резултатът е по-висока скорост, енергийна ефективност и усъвършенствани изчислителни възможности, които поддържат 5G свързаност и Изкуствения интелект в устройството. Galaxy S21 разполага с цялата необходима мощност, за да се обработват снимки, да се записват 8K видеоклипове, да се наслаждавате на гейминг маратон в облак и да правите перфектните видеоклипове.

Galaxy S21 е създаден, така че да може да се използва с други устройства в екосистемата на Galaxy. Със SmartThings Find можете бързо и лесно намерите съвместимите устройства Galaxy, дори когато са офлайн. Независимо дали потребителят е оставил устройството си в друга стая, под седалката на колата си или в друг град, SmartThings Find ще му изпрати информация за местонахождението му. Вече можете да намирате и несвързани устройства с новия Galaxy SmartTag на Samsung. Просто трябва да прикрепите SmartTag към ключове, чанта или дори каишка на домашен любимец, и можете да се използвате SmartThings Find за бързо локализиране.