Мъжки времена с Galaxy Z Flip3 5G

Онзи ден стана дума за мъжките и дамски телефони, каквито днес по-скоро няма. Но все пак – цветовите характеристики на някои подсказват, че са предназначени повече за едната или повече за другата аудитория. Интересен пример е Samsung Galaxy Z Flip3 5G, който се предлага в четири основни цвята: ванилия, мистично черно, зелено, лавандула. И ако първият и последния цвят може да наречете подходящи за жени, то другите два са категорично и мъжки ориентирани.

Една от големите причини да не искам да се разделя със Samsung Galaxy Z Flip3 5G всеки път е това, че се побира във всеки джоб. Да имаш смартфон в пълен размер, който се побира навсякъде – независимо дали сте седнал, дали карате колело или мотор, дали сте в колата, този телефон стои в джоба ви без да пречи. Независимо дали сте с дънки, панталон от костюм или къси бермуди. Разбира се, предният екран позволява да работите с телефона дори без да го отваряте, имате бързо достъп до почти всяка важна нотификация, която ви интересува. Проверявате съобщенията си, пускате музика на слушалките си, виждате прогнозата за времето, контролирате важните известия от приложенията, които ползвате. Така просто поглеждате смартфона си без да го отваряте и имате пълната информация.

Трябва да призная и още нещо – това наистина е смартфон в пълен размер, на който обаче се наслаждавате всеки път, защото отваряте и изведнъж пред вас грейва 6.7-инчовият Инфинити Flex дисплей, който осигурява плавно превъртане, плъзгане, влачене и пускане. Атракцията всеки път е вълнуваща. Да, информирате се за всичко важно на малкия външен дисплей, но когато отворите смартфона, попадате в истинския свят на Samsung. Дисплеят оптимизира честотата на опресняване в зависимост от това, което гледате. В същото време, тъй като говорим за Dynamic AMOLED 2X дисплей, може да очаквате яркост и плавност, несравнима с нищо друго на пазара.

Едно от основните притеснения за сгъваемите телефони, извън броя на сгъванията, които наскоро бяха доказани в независимо проучване, че са толкова стотици хиляди, е водоустойчивостта на телефона. Това всъщност е първият в света водоустойчив сгъваем телефон с рейтинг IPX8.

Всъщност, след като вече трети път тествам този смартфон, изводите са ясни — професионалната изработка е ненадмината. Това, че рамката на този модел е изградена от материала Armor Aluminium е изключително важно, защото това е изключително здрави алуминий, който ви помага да се чувствате сигурни за вашия смартфон. Нещо повече — тъй като говорихме за всичко останало, предният и заден капак на корпуса са изработени от изключително здравото стъкло Corning Gorilla Glass Victus. Основният дисплей е направен от Samsung Ultra Thin Glass, който е най-големият скок в новата технология за сгъваеми дисплеи. Технологичните иноватори от Samsung са разработили панелен слой и протектор, който е с 80% по-издръжлив от преди.

Защо ви разказвам това ли?

Неведнъж сме говорили за приложенията и екосистемата на Samsung. И наистина, когато имате устройства Samsung, екипирани с Google-приложения, работата и забавлението не само, че се сливат в едно, но наистина са в прекрасен синхрон. Започнете от Google Maps, преминете през Google Duo, забавлявайте се с YouTube. Възможностите са още много. Но онова, което превръща Galaxy Z Flip3 5G в истински желан смартфон, е спокойствието, което дава. Спокойни сте, че работи винаги. Че батерията му издържа. Че е създаден от възможно най-добрите материали. Че има защита срещу драскотини и случайни падания на земята. Плюс — пълна сигурност на хардуера и софтуера.

А сега се качвам на мотора и макар там фигурата на тялото да е по-сгъната, този уникален сгъваем телефон не пречи. Поставям го в джоба, документите – в другия и съм готов да превзема града. Колко хубаво.