„Най-евтиният 5G iPhone досега“ се очаква през първата половина на 2022 г.

Според доклад на DigiTimes през първата половина на следващата година Apple планира да актуализира своя базов модел iPhone SE с 5G фукционалности и с обновен процесор A14 Bionic, използван в серията iPhone 12.

iPhone SE 3

Докладът на DigiTimes следва стъпките на надеждния анализатор на Apple Минг-Чи Куо, който съобщи миналия месец, че 4.7-инчовият iPhone SE ще получи актуализиран процесор и 5G капацитет през първата половина на 2022 г. Куо казва, че новият iPhone SE, който се продава отлично за клиенти търсещи по-малки телефони, ще бъде “най-евтиният 5G iPhone досега” и се надява да засили позициите на Apple на все по-конкурентния 5G пазар.

Първоначално iPhone SE бе пуснат на пазара през март 2016 г. като малък базов iPhone с цел да замени iPhone 5S, пуснат три години по-рано. Apple актуализира iPhone-ите си за първи път през април миналата година с процесора A13 Bionic, по-голям екран, нов дизайн и подобрени камери. Според доклада предстоящият iPhone SE 3 ще има по-малко промени, като ще включва само подобрения процесор A14 Bionic и 5G.

Според DigiTimes и Минг-Чи Куо, iPhone SE е единственият iPhone в настоящата гама на Apple, който разполага със сензор за идентификация чрез докосване (Touch ID) и Home бутон, а този дизайн ще продължи и при iPhone SE 3 през следващата година. В по-далечна перспектива, Apple планира да промени дизайна на екрана на iPhone SE с “punch-hole” дизайна през 2023 г., който в момента използват новите Samsung телефони, като смени сегашния им “notch” дизайн . Разлика между двата дизайна може да видите в илюстрацията долу (вляво е “punch-hole“, вдясно е “notch“):