Рен Женгфей: В ерата на 5G свързването на бизнеса е основната цел

По време на церемонията по откриването на лаборатория за интелигентни иновации в минната промишленоет в Тайюан, китайска провинция Шанси, Рен Женгфей, основател и главен изпълнителен директор на Huawei, сподели своята визия за глобално търговско сътрудничество, подкрепено от отворени политики. Подчертавайки присъщата си вяра в отворената търговия, като благоприятна за взаимен растеж, той потвърди готовността на Huawei да прехвърли своята 5G технология изцяло за развитието на глобалната ИКТ екосистема.

Рен Женгфей заяви: „Както САЩ, така и Китай трябва да развият своите икономики, тъй като това е добре за нашето общество и финансовия баланс. Всеки има нужда от това. Тъй като човечеството продължава да върви напред, никоя компания не може сама да развие глобализирана индустрия. Това изисква съгласувани усилия по целия свят.

Huawei създава съвместни лаборатории за иновации, за да научи повече за нуждите на редица индустрии, включително летища, пристанища, добив на въглища, производство на желязо и стомана, производство на автомобили и самолети.

Рен обръща внимание на индустриалното приложение на технологията от пето поколение: „Предишни поколения комуникационни мрежи имаха за цел да свържат множество домове и няколко милиарда души. Но в ерата на 5G свързването на бизнеса е основната цел.“

Във връзка с новоотркитата лаборатория за интелигентни иновации в минната промишленост, Рен Женгфей сподели: “Що се отнася до 5G приложенията, повечето ИКТ компании не мислят за мините като за област, в която могат да направят пазарен пробив, но ние го направихме.“ Той добави, че Huawei се надява да комбинира ИКТ с технологии за добив на въглища, за да подкрепи цифровата и интелигентна трансформация във въгледобивната промишленост и да реализира производствен модел, който включва „по-малко работници, по-голяма безопасност и по-висока ефективност“. Това ще позволи на работниците във въглищните мини да „носят костюми и вратовръзки“ по време на работа.

Лабораторията е резултат от „дълбоко партньорство“ между Huawei и народното правителство на провинция Шанси, което има за цел да създаде цифрова екосистема „на всички, от всички и за всички“. Шанси е една от най-големите провинции за производство на енергия в Китай и има богат опит и разнообразни сценарии за приложение в производството на въглища.

Съвременната глобализирана индустрия е взаимозависима, като се нуждае от отворени вериги за доставки и сътрудничество между компании в различни географски райони. Huawei, като водещ глобален доставчик на ИКТ решения, ще продължи да се фокусира върху предоставянето на платформи за диверсифицирани индустрии  с цел прилагане на ИКТ решения с все по-голямо въвеждане на електронни, софтуерни и изчислителни системи.

Продължавайки ангажимента си да предлага най-добрите в класа си продукти и решения на своите клиенти, Huawei задейства иновативен двигател отвъд телекомуникационния сектор, с над 100 изследователски центъра и съвместни лаборатории по целия свят, специализирани в области като математика, физика, химия и биология.