Защото има бум на продажбите на iPhone? Заради 5G

Буквално часове преди да бъде обявен нов iPhone, Apple за пореден път изненадва с нови данни за бум ва продажбите. Освен безусловно добрите качества на продукта, една от причините за растящите продажби се оказва използването на 5G от потребителите.

Разбира се, мобилните оператори се надпреварват да представят атрактивни оферти за 5G, обвързани с новия iPhone, но също така е вярно, че използването на 5G през iPhone наистина променя изцяло потребителското преживяване.

Продажбите на iPhone на Apple процъфтяват, откакто миналата година вече са налични моделите с ултрабързи 5G клетъчни възможности – подпомогнати до голяма степен от атрактивните оферти на безжичните компании, за да накарат клиентите да използват новата технология.

Verizon, AT&T и T-Mobile пуснаха сериозни субсидии през последната година, за да задържат клиентите и да намалят разходите за закупуване на нови iPhone, така че потребителите да надградят своите абонаментни планове с 5G. И сега, когато Apple се подготвя да представи нови модели 5G, голям въпрос е докога тази борба за клиенти ще продължи да стимулира продажбите на iPhone.