Като на кино, но по-хубаво: новият проектор на Samsung


В моите представи “лятното кино” трябва да се случва целогодишно. Разбира се, голямото предимство на топлите месеци е, че това може да става и на открито. Но немалкото предимство на другите месеци е възможността за истински уют около големия екран. Домашното кино е забавление, което абсолютно никога няма да излезе от мода, но проекторите и екраните винаги създават някои неудобства. Малки и големи. Кой би предположил, че ще се намери проектор, който да премахва всички тях, едно по едно.

На първо място, формата. Помните колко сте пренасяли проектори, едни тухли с неясна форма, които нито се побират в чанта, нито в нещо друго. Все хващат прах и все са големи. Новият The Freestyle 2nd Gen. Full HD преносим проектор на Samsung е с удивително елегантен дизайн. Компактен и объл корпус със стойка, който наистина се вписва във всяка среда. Подчертавам “стойка”, защото с помощта точно на тази стойка тип люлка може да прожектирате съдържание върху стената отсреща, но и върху тавана на стаята. Велико е, повярвайте.

Втората драма със старите проектори е настройката. Винаги има толкова много копчета, които все не работят. Тук се “сблъсквате” с автоматична настройка и оптимизиране на екрана. А от това по-хубаво няма, защото ефектът е бърз и пълен. Включвате и проекторът просто работи. И още нещо — нали помните как местим напред-назад старите проектори, за да обхване максимално голяма площ от стената? При този проектор оптимизирането и корекцията на изкривяването на екрана стават автоматично. Тук говорим за автоматично нивелиране, мащабиране и преместване — все неща, които създаваха толкова много затруднения преди време.

Продължаваме напред с третото неудобство, което винаги е съпътствало архаичните проектори. Звукът. Ако нямате под ръка Bluetooth колонка или нещо друго, твърде е вероятно да не получите добър звук при гледане чрез проектор. Не и при Samsung. Тук звукът е първокласен, при това във всички посоки. Говорим за 360-градусов звук с аудио изживяване, което е сравнимо с домашно кино. Гласовите асистенти пък позволяват да усилите или намалите звука (както и други неща) само с една гласова команда. Което е просто феноменално.

Проекторът на Samsung се интегрира лесно със Smart функциите на твоя телевизор и на практика може да гледате всичко, което сте свикнали, но този път на голям екран. Освен това, проекторът е съвместим и с външна батерия, която се свързва посредством USB-C кабел, за да увеличите още насладата от изживяването, когато го използвате навън.

Качеството на проектора е впечатляващо, получавате екран до 100 инча, като по този начин превръщате всяко пространство в уникален киносалон. Разбира се, няма никакви компромиси с картината и резултатът е Full HD / PurColor / HDR — резолюция като никоя друга, живи и експресивни цветове.

При проекторите винаги става дума за живот на лампата. Да го кажа просто и ясно — с този проектор може да изгледате 15 хиляди филма. Да, точно така. 15 хиляди.