Точно време от Samsung: новите смарт часовници за здравословен начин на живот

Точното време е най-малкото, което ви предоставят новите Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic. Но дори и да ги ползвате само за точно време, което е малко вероятно — ще получите възможно най-стилните смарт часовници, подходящи за всеки вкус. Възможностите за здравословен начин на живот, които те дават, са неограничени и базирани на прецизни данни за различни показатели за моментното физическо състояние.

Но тъй като започнах с точното време, ще продължа с класически “часовникарски” характеристики. Galaxy Watch6 е ултимативният смарт часовник, защото разполага с всичко онова, което превръща аналоговите часовници в луксозни джаджи. Часовникът е изработен от изключителни материали, които го правят подготвен за всякакви атмосферни условия, за всякакви натоварвания — издръжливото стъкло от сапфирен кристал предпазва дисплея на часовника и го прави предпочитан за носене, а рейтингите за издръжливост гарантират, че този смарт часовник е достоен сподвижник за всяка ваша идея и приключение.

В допълнение към всичко това Galaxy Watch6, както и Galaxy Watch6 Classic, са истински първокласни инструменти за мониторинг на здравето. Това включва всичко, което ви хрумва, от съвети за сън до фитнес тренировки. Към това прибавяме и Gmail, Google Calendar и WhatsApp, които са вече налични на всеки един от часовниците от новата серият Watch6.

Когато например носите Galaxy Watch6 по време на сън, ще получите най-важното — информация как да подобрите съня си. Това става на база цялостно анализиране на всички процеси от съня ви, за качеството и непрекъснатостта му. Но всичко това е възможно и заради новия 18-процента по-бърз процесор и батерия, която издържа 40 часа.

Лесно е да настроите смарт часовника си така, че да отчита съня ви. Принципно това става като се проследяват паралелно три основни информационни стълба — личните ви модели на сън, навиците, както и средата. След обстоен анализ ще получите препоръки за изграждане на по-добри навици, както и за създаване на благоприятна за съня среда. Всичко става лесно и интуитивно. Първо включвате функцията “Разширени функции за измерване” преди да си легнете вечер. Когато на сутринта се събудите, просто отивате на екран “Сън” и виждате пълен отчет на съня си. Нещо повече, ще се сблъскате с феноменални данни като температура на кожата и последователността на фазите на съня.

Всичко това, разбира се, е интегрирано с мобилното приложение Samsung Health и там може да получите по-подробни данни само след едно докосване, както и задълбочен анализ на петте фактора, които допринасят за добър сън.

Не на последно място е любимата ми функция, това са мотивиращите съвети за по-добър сън, защото с тяхна помощ човек може да подобри навиците си. Аз често ползвам Sleep coaching (инструкции за по-добър сън), за да се ориентирам какво мога да подобря. Важно е, че тези инструкции не са просто еднотипни, а са персонализирани според уникалния сън на всеки. И освен това смарт часовникът дава възможност да следя напредъка и ключовите си навици директно от китката.

Съветите за благоприятна среда също са важни, тъй като благодарение на тях човек може да сведе до минимум разсейващите фактори. Какво означава това ли? Смарт часовникът е толкова умен, че може да контролира всички свързани устройства като създаде наистина благоприятна среда — от щори до климатици. И това става лесно, когато съвместимите SmartThings устройства се регистрират и управляват през смартчасовника.

Разбира се, този смарт часовник не проследява вашето тяло само като спите, а докато тренирате, бягате, възможностите наистина са неограничени. Добавете към това и опциите за измерване на кръвното налягане и сърдечния ритъм, които се активират съответно от екран “Кръвно налягане” и “Сърдечен ритъм”, за да проследите и тези показатели. Важно е да активирате и “Предупреждение за нарушен сърдечен ритъм” (функцията е налична от 2024 г.). Всичко това е съпътствано и с подобрена видимост на екрана (това е часовникът с най-големия екран досега), както и подобрени визуални ефекти. Възможностите за персонализиране са много и ще задоволят всеки вкус.

Като говорим за здраве, Galaxy Watch6 е на линия и ако се случи инцидент — при случай на падане, този часовник чрез функцията Fall Detection регистрира това и веднага пита дали имате нужда от помощ. Освен това, ако се наложи намеса на медицински екип, само с едно докосване на заключения екран, те ще получат достъп до вашата здравна информация и медицински данни, за да реагират незабавно.

Galaxy Watch6 Classic също предоставя по-голям дисплей, също впечатлява с възможности за персонализиране на тренировъчните програми и проследяване на съня. Самият часовник е вдъхновен от дизайна на часовниците за гмуркане и това го прави много атрактивен.

Знам, че когато говорим за толкова функции, винаги се питате за батерията. Тя е значително подобрена, но освен това предлага супер бързо зареждане. Давам ви пример — само за осем минути зареждане получавате допълнителни осем часа работа. Точно, колкото са ви необходими за проследяване на съня ви.

А когато се събудите на другата сутрин, докато изпиете кафето си и измиете зъбите си, часовникът ще е готов за цял ден работа.