Устройство за повече креативност? Запознайте се със Samsung Galaxy Tab S9


Да започнем така — по средата на лятото бяха представени новите модели от серията Samsung Galaxy TabS9. Това са GalaxyTabS9, GalaxyTabS9Plus, GalaxyTabS9Ultra.

Да продължим така — всички таблети от серията Galaxy Tab S9 гарантират креативност. Какво повече може да искате? Зад креативността се крият всички успешни резултати, които мечтаете да постигнете. А най-важното е, че самите таблети от серията са сами по себе си креативни. Например, таблетите се различават по размери и цветове: GalaxyTabS9 – 11”; GalaxyTabS9Plus – 12,4”; GalaxyTabS9Ultra – 14,6”. Като стана дума за цветове, ето и цветовете: тази година те са бежово и графитено. 

Признавам, че когато става дума за креативност и таблети, първото, което ми хрумва, е новият S Pen. Добрата новина тук е, че той е включен в комплекта и също така прилепва магнитно на гърба на всички модели. Прилепването помага да бъде винаги с вас, но и това е начинът да се зареди. Важното тук са изключително ниските нива на латентност, с които S Pen впечатлява всеки път. Нивото на контрол е толкова удивително прецизно, че няма как да не се влюбите в него.

Това обаче е най-малкото, което получавате със Samsung Galaxy Tab S9. Устройствата от серията са високопроизводителни и мултифункционални. Това позволява да ги използвате еднакво добре за работа и развлечение. Добавете калъф-клавиатура и те се превръщат в още по-пълноценни устройства.

За този тест избрах основно най-големия таблет от серията, който е с Dynamic AMOLED 2X. Факт е, че той наистина гарантира зашеметяващо изживяване, където и да се намирам, както и по което и да е време на денонощието — дори при ярка слънчева светлина или пълна тъмнина. Това е постижимо, защото устройствата от серията Galaxy Tab S9 поддържат оптимизация на цветовете за всяка сцена и всеки нюанс с изключително богата палитра и подходяща яркост.

Важно е също, че всичко това е свързано с постоянна оптимизация на батерията, да не говорим, че динамичната честота на опресняване на серията се настройва автоматично от 60 до 120Hz, за да балансира плавна реактивност.

Във всички случаи, напрежението на очите е намалено благодарение на над 70% по-ниски нива на синя светлина. Тъй като не бива да се говори само за работа, а така или иначе стана дума за забавление, тук е мястото да добавя за удоволствието от AKG системата говорители и Dolby Atmos обгръщащ пространствен звук. В новата серия говорителите са 20% по-големи. Пуснете си някой филм, чийто звук обичате, за да усетите как с персонализираните настройки ще се чувствате като на кино.

Искате да видите как наистина оживяват всички изображения? Искате да се впечатлите от неподозирано качество на графиките? Образът да е кристално ясен? Да може да сте част от едно мобилно киноизживяване, където и да сте? И в същото време, когато се наложи, веднага да превключите на режим работа, да усетите неподозираната мощ на светкавично бързия мобилен процесор. Колкото и работата да вършите едновременно, таблетите на Samsung са снабдени с подобрена система за охлаждане, която позволява ефективно отделяне на генерираната топлина. А такава се генерира, защото — предвид мултифункционалните възможности на таблета, ще бъдете изкушени да правите много неща едновременно.

Не искам да ви изтощавам с детайли, защото те са много, но има още нещо важно. Изключителният дизайн. Част от цялата екосистема Samsung, таблетът се превръща в неотменима част от ежедневието ви. Създаден е така, че да устоява на всякакъв натиск — външен (лошо време, дъжд), вътрешен (вече стана дума, че е свръхпроизводителен). Какво повече може да искате?