Huawei на MWC 2023: Интелигентният свят се нуждае от по-силна ИКТ индустрия и дигитална икономика

В периода 28.02 – 02.03 Барселона отново бе домакин на световния мобилен конгрес MWC 2023 , където Huawei представи най-новите си продукти и решения на изложбената зала 1 на MWC. Темата тази година бе „ Интелигентно бъдеще, изпълнено с надежда“. На щанда технологичния гигант нарисува картината на една ера, подхранвана от цифровата икономика и дефинирана от сътрудничество, което е по-жизнено и пълно с неограничени възможности.

На събитието Huawei също така демонстрира своите най-нови продукти и решения, които предоставят върховно 5G изживяване, първокласна и интелигентна ултрашироколентова свързаност, цифрова и интелигентна трансформация и тяхното Green решение. Предложенията на Huawei показват ясен ангажимент за иновации за ерата на 5.5G, създаване на стойност за клиентите и стимулиране на цифровата икономика.

До края на 2022 г. 5G вече се доказа като глобален търговски успех с над един милиард мобилни потребители, свързващи се с 5G мрежи. Водещите оператори в Китай, Южна Корея, Швейцария, Финландия и Кувейт вече са постигнали нива на навлизане на 5G потребителите от над 30%, а повече от 30% от трафика им идва от 5G. Според последния 5G City Benchmark Report на Ookla, Huawei е изиграла важна роля в изграждането на 5G мрежа във всичките топ 10 града сред 40-те представителни града с 5G в света. Важно е да се отбележи, че резултатите от производителността на 5G в тези 10 града показват, че 5G мрежите, изградени от Huawei, предлагат най-доброто изживяване.

Следвайки концепцията на Huawei за „Крачка към ерата на 5.5G“, която беше предложена през юли 2022 г., Huawei подчертава петте основни характеристики на ерата на 5.5G: 10 Gbps изживявания, пълен сценарий на взаимно свързване, интегрирано отчитане и комуникация, автономни движещи мрежи и зелени ИКТ. Водещи глобални оператори, организации по стандартизация и партньори от индустриалната екосистема се обединяват, за да насърчат иновациите и изследванията за тази 5.5G ера, тъй като тя ще създаде повече нови приложения и бизнес възможности.

Продължаващите и стабилни инвестиции в ИКТ инфраструктура директно стимулират растежа в цифровата икономика. Доклад на трета страна показва, че тъй като новите мрежи се развиват от едно поколение на друго, този ефект ще бъде допълнително усилен с 15%. Гледайки към бъдещето, ние вярваме, че бизнес проектът GUIDE, който съчетава както 5G, така и 5.5G, ясно показва как развитието на ИКТ ще напредва и ще донесе по-голяма стойност. Заедно с нашите клиенти и партньори, ние ще продължим да правим иновации, изграждайки интелигентна свързаност и предефинирайки компютрите. Това сътрудничество в областта на иновациите ще създаде още по-голяма стойност за ИКТ индустрията и ще направи индустрията като цяло по-устойчива и просперираща.

Подразделението Enterprise на Huawei също бе домакин на свое собствено събитие на MWC 2023 на тема „Водеща дигитална инфраструктура за нова стойност заедно“, където те  показаха повече от 50 иновативни продукта и решения за глобални клиенти. Акцентите тук включиха тяхното интелигентно опростено мрежово решение за кампус, серия от иновативни решения за центрове за данни и бизнес стратегии за малки и средни предприятия (МСП).

В сферата на устройствата Huawei демонстрира своята нова серия HUAWEI Mate 50, HUAWEI WATCH Buds, HUAWEI WATCH GT Cyber, които са пълни с нови иновации в области като мобилни изображения, фитнес и здраве и интелигентен офис.

Related Posts