Galaxy S23 за супер бърза и креативна 2023 година


Новата серия Galaxy S23 преобръща представите и дава импулс за тотално ново мобилно изживяване

Да започнем със сензора Adaptive Pixel 200MP. Да, правилно прочетохте, новият Galaxy S23 Ultra е първият Galaxy телефон, който се откроява със значително оптимизиран Adaptive Pixel 200MP сензор за улавяне на върховни/изключителни моменти. Както се досещате, това става с невероятна и непозната досега за мобилно устройство прецизност. Естествено, възможността за съхранение тук е голяма, сега в размер до 1ТВ. Излишно е да споменавам, че подобно на предшественика си, Galaxy S23 Ultra разполага с вграден стилус.

Galaxy S23 Ultra е част от цялата нова серия премиум смартфони Galaxy S23. Важното в серията, освен изключителните технологични иновации, за които също ще ви разкажа, e че сега Samsung затвърждава лидерската си позиция като създател на устройства, които насърчават креативността. В днешния забързан технологичен свят, това е изключително важно. Защото онези, които разбират силата на технологиите, отдавна не считат устройството в ръцете си за част от само свободното време или възможност за разсейване.

Технологичният ъпгрейд в новия Galaxy S23 Ultra е чудовищен. Нов процесор, новата 200-мегапикселова основна камера, цената е адекватна на предишния модел, при това за далеч повече възможности. Скокът от 108 мегапиксела на 200 е съществен, няма как да не усетите разликата, затова го повтарям трети път. Добавете към това и усъвършенстваната Nightography камера, която чрез комбинирането на най-големия сензор на Galaxy, светлопоглъщащите пиксели и технология за стабилизиране на видео, създава най-професионалната възможна мобилна камера. Светлината е слаба? Никакъв проблем — този Samsung e не само готов за действие, но действа безотказно. Това гарантира 24/7 възможност за запаметяване на важни моменти с безкомпромисно качество.

И ето — тук се крие ключът към уникалността и към морето от възможности, които Galaxy S23 Ultra предлага. Мобилните устройства от серията S23 дават възможност да бъдете креативни, не просто да запечатвате моменти. Да създавате съдържание, да измисляте, да преоткривате, да изненадвате — себе си и околните. В ситуация на контражур сте? Или при ярко слънце? Или може би искате да заснемете нощно видео, което да монтирате с допълнителни ефекти? Всичко това е възможно. Galaxy S23 Ultra предлага превъзходна оптична стабилизация на изображението (OIS) и технология за намаляване на шума.

Когато говорим буквално за намаляване на шума, няма как да не споменем значителните усилия, които Samsung прави за намаляване не само на “шума”, но и на вредните компоненти в съвременния ни живот. “Екосъобразност” не е просто модерна дума за Samsung, това е част от целия процес на проектиране, създаване и производство на смарт устройства. Серията Galaxy S23 пристига с все повече рециклирани материали. Да спомена основното – от 6 вътрешни компонента в Galaxy S22 Ultra до 12 вътрешни и външни компонента в Galaxy S23 Ultra, включително рециклиран алуминий, рециклирано стъкло и рециклирана пластмаса.

Вероятно звучи просто като съобщение, но споменаването на “рециклирана” не е случайно — въпросната рециклирана пластмаса е произведена от изхвърлени риболовни мрежи, варели за вода и бутилки от полиетилен терефталат (PET). Всичко това съвсем не значи, че са направени каквито и да било компромиси с издръжливостта. Новата серия Galaxy S е първата, която предлага Corning Gorilla Glass Victus 2 — това е нова концепция за повишена издръжливост. Отново е важно да поясним — фокусът тук е върху дългосрочната употреба, защото ние ползваме все повече смарт устройствата си и винаги разбираме кога са издръжливи и кога може да се разчита на тях.

Извън екосъобразността и новите видими неща, има и невидим изключителен чип, най-мощният на смартфон Galaxy. Става дума за чисто новата Snapdragon 8 Gen 2 мобилна платформа и най-бързия Snapdragon до момента на представянето на новата S23 серия. В допълнение към това получавате и 5000 mAh батерия, която захранва успешно всичко, изброено дотук. При това — без да увеличава дебелината на смартфона. Така ситуацията се прояснява — играете на изключително динамична видеоигра на смартфона, изтощаваща вашите сили, но не и заряда на дълготрайната батерия на Samsung. Така имате точно толкова сили, колкото са необходими за решаващата победа. 

Не бива да забравяме и още един решаващ фактор при покупка на смартфон, който вероятно може да изглежда донякъде не толкова важен на фона на всичко изброено досега, ала моделите от серията Galaxy S23 надграждат още повече и външния си вид. От къде да започна? Добре, нека да е от естествените багрила. Цветовете са създадени на такава база и съответно са земни и натурални, уютна пастелна гама от мистично черно, естествен памук, горско зелено и нежна лавандула. Признавам, затруднявам се да избера между мистично черно и горско зелено. Цветовете са само подтик да ви кажа и за разширените възможности за персонализиране, които One UI използва, а аз ги харесвам наистина много — не става дума само за началните екрани, нито пък само за темите, но говоря и за уиджети, и за известия и за цялостно персонализиране. Всеки път отделям специално внимание и в резултат получавам един смартфон такъв, какъвто ми харесва. А това е важно за производителността, уверявам ви.

Креативността обаче е онова, което ме привлича осезаемо. Да се върна накрая към фотографията. С Galaxy S23 Ultra правя по-малко (защото така предпочитам), но по-качествени фотографии. В почти всички случаи ползвам приложението Expert RAW, достъпно изключително за Galaxy, позволяващо заснемане и редактиране на изображения във формат DSLR в RAW и JPEG — и така вече не нося със себе си голям фотоапарат. А специалното AI сегментиране прави кадъра по-ясен. В резултат, въображението ми работи на пълни обороти и правя каквото си поискам. Каквато е и идеята на новите смартфони от тази серия. Да правите повече, както и когато го пожелаете.