Слушай, за да чуеш: Galaxy Buds2 Pro създават завладяващо аудио изживяване. И много повече

Нека ви кажа какво ме привлече в тези безжични слушалки. Още преди да съм чул как звучат. Става дума за две неща. Външният вид е изключително добър. Свързването е изключително лесно.

Когато, поради естеството на работата, си използвал много слушалки, знаеш какво да търсиш. В повечето случаи, преди да се стигне да аудио качествата, наистина става дума и за външен вид, и за лесно свързване. Разбира се, “старите” слушалки се свързваха лесно, пъхаш кабела и готово. Разбира се, не всички от “старите” слушалки изглеждаха добре.

Сега е различно.

Под премиум дизайн разбираме не само добър външен вид, който грабва сетивата на много нива, но и удобство, преносимост, издръжливост. Samsung Galaxy Buds2 Pro са създадени така, че да подхождат на всеки аспект от модерния начин на живот на съвременния човек. Прилягат истински удобно и стабилно в ухото, формата не позволява да се разместват, а това е изключително важно, не ако ходите в офиса и говорите, а ако спортувате и говорите или слушате музика. Ултимативният тест е един километър бягане в парка и разхождане на кучето едновременно. То тегли към едната страна, аз тегля към другата, а пътеката към трета. Ако в такъв случай слушалките издържат, значи са перфектни. Точно това се случи с Galaxy Buds2 Pro. Формата им не позволява да се разместват, което ги прави най-добрия аудио приятел на човека (казвам така, защото кучето е с мен, да не ми се сърди).

Освен това, докато тичам, мога да приемам обаждания в движение с едно докосване, а ако кучетo започне да лае много или има прекалено силни други шумове в парка, мощното активно шумопотискане помага да заглушите околния шум и да чувате по-добре. Когато говорим за “изолиране” по този начин, то е изключително удобно в офисна среда. Работейки в отворени пространства или у дома, ние имаме необходимост именно от такава активно изолирана среда, а това се случва най-добре с шумопотискането. Това става чрез три високочувствителни SNR микрофона, които елиминират повече външен звук. Тези три микрофона улавят всичко и го шумопотискат, ще се учудите, но дори и падащите есенни листа издават шум и това се потиска от Galaxy Buds2 Pro.

Една интересна особеност, която тествах е, е Voice Detect. Не съм подозирал, че можеш да се включиш в разговора, който тече около теб, без да сваляш слушалките си. Това наистина е революционно. Как работи? Въпросният Voice Detect автоматично преминава от ANC към Ambient звук, когато засече глас. Така, ако слушате музика, а около вас говорят или ви питат нещо, в момента, в който тръгнете да казвате нещо, системата засича гласа ви и потиска нивото на слушаното на слушалките. Струва ми се гениално.

Така стигаме до същината, която изненадва повече от приятно. Този модел на Samsung гарантира качествено изживяване при безжично слушане с 24-битов Hi-Fi звук. Добавете към това и 360 Audio възможност, която позволява звука буквално да ви обгърне. Поддръжката на 24-битово аудио е много важно, а ефектът е покъртителен, когато решите да чуете някои от любимите си песни. Звукът е напълно чист и ясен, при това слушалките гарантират изключителна мощност. Този модел се представя като аудио слушалки от най-висок клас, който притежава абсолютно всичко необходимо. Понякога не е за вярване, че съвършеният Hi-Fi звук е вече без кабел. Когато решите да тествате точно този модел на любимите си музикални произведения, ще установите, че имате възможност да чуете звука така, както е замислен, при това безжично. Това се случва благодарение на 2-посочни високоговорители, които осигуряват широк честотен обхват. Нискочестотният високоговорител осигурява дълбок бас, а – внимание, за мен това беше повече от приятна изненада – туитърът възпроизвежда чисти и ясни високите честоти. Разликата между 24-битов и 16-битов звук е осезателна. Подобреният съществено кодек Samsung Seamless Codec компресира пълноценно 24-битов звук, който после се декодира през Galaxy Buds2 Pro. Това се случва без загуби на качеството, което е много важно.

Продължаваме със звука. Тези слушалки разполагат с Intelligent 360 Audio, за което стана дума по-горе. Алгоритмите за постигане на този страхотен обгръщащ ефект са 360 Audio, Direct Multi-channel (5.1- и 7.1-канален), Dolby Atmos ® и Enhanced Head Tracking, а те осигуряват едно наистина завладяващо изживяване. Това се постига чрез интелигентен сензор за следене на движение, което фиксира посоката на звука, а това позволява да усетите качествено и реалистично пространствено усещане за слушане.

Накратко – изваждате от кутията, свързвате с едно докосване, наслаждавате се на премиум дизайн и изключителен звук. Аз не мисля, че от безжични слушалки може да се иска нещо повече.