Разговори от ново поколение с Galaxy S22 Ultra

Мисля, че не сме говорили досега, ала видеоразговорите не са страстта ми. Съзнавам, че са изключително удобни, спестяват време на много хора, позволяват бърза връзка с партньори, приятели, колеги от всяка точка на света, но условията, при които живяхме през последните 2 години, и изискването за тях ги превърнаха в нещо по-скоро нежелано. Когато сега — за щастие — изискването за тези разговори е в миналото, а срещите вече са в по-голямата си част на живо, може да оцените кои видеоразговори работят и кои не.

Подобни онлайн-връзки позволяват да не бъдете в офиса, за да ги проведете, но изискването понякога да нося със себе си лаптоп е затормозяващо. Предстояха ми два дълги онлайн-разговора, свързани и с обучение, което значи поне 90 минути постоянна връзка. Тъй като не бях в офиса, реших да тествам Google Duo и Samsung Galaxy S22 Ultra. Принципно съм чел доста за партньорството между Google и Samsung, както и за приложението Google Duo, но досега не бях го използвал. Накратко – то осигурява full high definition (FHD) качество на видеоразговорите плюс функционалността за видеоконференция с до 32 участници. Приложението е изключително лесно за работа и регистрацията отнема секунди, тъй като вероятно така или иначе вече използвате Google мейл адрес на вашия смартфон. Предимствата да ползвате Google Duo точно на Samsung Galaxy S22 Ultra са видими мигновено — смартфонът е с първия 4nm процесор на смартфон Galaxy. Какво означава това? Google Duo е прекрасно оптимизиран и няма да изцеди производителността на този мощен смартфон, но въпреки това с Galaxy S22 Ultra може да се насладите на ненадмината производителност на всичките си най-използвани приложения, независимо дали в същото време ползвате Google Duo, стриймвате, гледате видео или работите нещо друго.

Като говорим за видео, тук е мястото да поговорим за YouTube Premium. Ще кажете — мога и без YouTube Premium, ще издържа рекламите, но това съвсем не е така. Когато изнасяте лекция например или имате конкретна презентация, която включва видео от YouTube, няма как на определени интервали видеото да се прекъсва от реклами. Освен това — ако искате да излъчвате определено съдържание в колата си през YouTube, без абонамент за YouTube Premium, смартфонът ви трябва да остане с включен екран, тъй като иначе приложението прекъсва. Несъмнено това е едно от най-използваните приложения на Google. Абонамент за Premium си струва, ще се убедите в това, благодарение на Samsung, тъй като в момента е актуално специалното предложение на Samsung, с което потребителите получават безплатен достъп до YouTube Premium за 2 или 4 месеца при покупката на избрани Galaxy устройства. В случая на Galaxy S22 Ultra получавате 4 месеца.

Когато стана дума за лекции или презентации, едно от съществените предимства на YouTube Premium е възможността  за теглене на видеа и офлайн достъп до тях. Така може по-лесно да ги вградите в презентацията си и дори да нямате качествен интернет достъп, където представяте работата си, да нямате никакъв проблем с възпроизвеждането. Разбира се, всичко това може да стане само от един смартфон Galaxy S22 Ultra.

Качеството на картината при видеоразговори е от съществено значение, но тук са важни не само възможностите на приложението, но и на самия смартфон. Galaxy S22 Ultra e оборудван с 6,8-инча Dynamic AMOLED 2X адаптивен 120Hz дисплей, проектиран така, че да осигури най-доброто гледане на видео съдържание. Веднъж ползвали го, ще се убедите — екранът е изграден с Vision booster. Не само като име тази технология звучи впечатляващо, става дума за оптимизиране, което автоматично настройва дисплея към осветлението наоколо и подобрява цветовия контраст. Накратко — това позволява да се насладите на възможно най-добро визуализиране на съдържание без усилия от ваша страна. Значителните подобрения в хардуерната производителност подобряват яркостта на дисплея и сега той предлага пикова яркост от 1750 нита.

Ако се притеснявате, че видеоразговорите ще изцедят батерията на смартфона ви, няма такава опасност. Въпросната производителност, за която говорим, се дължи и на мощната батерия на Galaxy S22 Ultra, която гарантира повече от цял ​​ден използване с всяко зареждане. В един от предишните ни материали стана дума и за бързото зареждане, но си струва да се припомни. S22 Ultra поддържа 45W супер бързо зареждане. Ако по някаква причина се притеснявате, че батерията няма да издържи, това супер бързо зареждане осигурява ненадмината производителност само след 10-минутно зареждане. Така по време на кафе-паузата получавате всичко, от което имате необходимост, за да продължите ефективната работа.

Разбира се, разговорите през Google Duo са криптирани и заедно със сигурността, която всеки смартфон Galaxy S22 Ultra притежава, може да се чувствате абсолютно защитени. А това съвсем не е малко. Добавете към това и свързаността през екосистемата на Samsung, за да се убедите, че само с един смартфон в ръка, може да управлявате и извършвате всички предизвикателства на ежедневната ви работа.