Ултра удоволствие от всеки миг с Galaxy S22 Ultra


Да започнем със S Pen, тъй като несъмнено това е първото, което забелязвате. Това е първият смартфон в Galaxy S серията, който е с вграден S Pen. И ако за първи път използвате S Pen, със сигурност няма да го замените с друг. Поне докато не излезе нов флагман на Samsung с вграден S Pen. Причините не са една или две, много са.

Не по важност, започвам с онези, които ми правят впечатление. Карат ме да се влюбя в точно този смартфон. Този S Pen е бърз, светкавично бърз. Опитах се да го изпитам, той реагира бързо. Проверих характеристиките и наистина — данните показват, че е 3 пъти по-бърз от този на предшественика си Note20 Ultra. Защо това е важно? По този начин може да се пише и рисува по-естествено, всичко идва някак отръки. Рисувате, водите бележки, чертаете скици, забавлявате се — всичко, каквото ви хрумне. Истината е, че Samsung има голям опит в създаването на S Pen, тъй като серията Note беше изключително успешна и популярна. Номерът тук е, че преживяването е различно. От една страна, това е напълно естествено, както стана дума. От друга — толкова вдъхновяващо и ново, сякаш мигновено съжалявате, че не сте го правили преди.

Като говорим за S Pen, второто, което на момента прави впечатление, е впечатляващата яркост на дисплея. Накратко — това е 6.8—инчов Dynamic AMOLED 2X адаптивен 120Hz дисплей, проектиран за възможно най-доброто на пазара изживяване при гейминг и гледане на видеосъдържание. Не мога да твърдя нищо за първото, тъй като не съм геймър, но що се касае до второто, положението е извънземно. Изключително, ултимативно, ултра видеозабавление. Интелигентното оптимизиране на екрана, което се постига чрез технологията Vision booster, работи така — дисплеят автоматично се настройва към околнотоосветление. Видима е разликата, защото цветовите контрасти се подобряват значително, очите не се изморяват, а съдържанието е представено такова, каквото е. В допълнение към това яркостта е до 1750 нита.

При наличието на такъв дисплей, не е достатъчно само човек да консумира видеосъдържание. Понякога, а всъщност доста често, е хубаво и да се създава такова. Тук обаче се сблъскваме с няколко проблема — съвременните технологии може и да са напреднали, но за да създадете кратък филм, такъв какъвто е в главата ви, трябва да имате специфична професионална техника, да преминете няколко урока за видеозаснемане, после за редактиране, мога да обобщя, че работата е сложна. После идват и допълнителните проблеми, осветление, техника на заснемането, операторско майсторство, какво ли още не. С Galaxy S22 Ultra възможностите за заснемане на видеосъдържание са неограничени — камерите са от следващо поколение, а революционните Nightography възможности за нощна фотография позволяват на обективите на камерата да улавят повече светлина и данни като по този начин оптимизират светлината и детайлите на видеоклиповете.

Сега обаче стигаме до най-важното. Нали стана дума за професионални видеоклипове?

Които после да гледате на вълнуващия екран на точно този смартфон. Да изпращате на приятели. Да споделяте в социалните мрежи.

Точно този Samsung Galaxy S22 Ultra е снабден с нови AI функции и автоматично кадриране, което е феноменално, повярвайте. С две думи — имате възможност да заснемете точно това, което искате. Независимо дали става дума за един човек, за движещи се хора, за хора сред природата, за много хора, за тичащи, стоящи, говорещи, каквото ви хрумне, автоматичното кадриране е възможно най-страхотното нещо, което може да има един смартфон днес. Представете си видео от детски рожден ден например – всички родители снимат и резултатът е объркан, поредица от накъсани кадри, вероятно нефокусирани. Какво ще е учудването, когато споделите вашия видеозапис — АI функциите на Samsung Galaxy S22 Ultra са превърнали видеото ви в ултра професионално, така както бихте искали да изглежда. Разбира се, за всичко това ви е необходимо пространство за съхранение на файловете и точно в момента всеки, който закупи флагмана на Samsung може да се възползва от допълнителните 100GB за съхранение в облака в OneDrive. Нещо повече — всички закупили модел от серията Galaxy S22 получават 6-месечен безплатен пробен период. Гарантирам ви — това е изключително полезно, тъй като хем имате къде да съхранявате видеоклиповете си (и фотографиите, разбира се, тъй като този телефон записва и в RAW формат), хем имате и бърз достъп до тях.

Дори и на свръхмощен лаптоп, батерията грохва по-бързо от очакваното, когато говорим за видеоклипове и фотографии. Тук е важното да подчертаем още един факт, който — особено при случая с рождените дни — беше тестван и доказан. С новия флагман на Samsung сме свидетели на несрещана досега издръжливост на батерията. Като добавим към това и мощната производителност, нещата придобиват смисъл. Все пак друго си е да се сдобиеш със смартфон, който разполага с най-бързия 4-нанометров процесор в Galaxy до момента..

А въпросните “подточки”, които описах тук, записах на самия смартфон с помощта на S Pen. За първи път не ми се налага да се протягам за лист и химикал, докато пътувам. Защото бележките са онези малки и големи неща, които помагат да съберем мислите си. А в този случай — да напиша статия.