Точното време днес определя Samsung

Новите смартчасовници Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic, обяснени

Да признаем — колкото и да са важни функциите на смарт часовниците и техните сензорни възможности, особено свързаните със здравето, ако един смарт часовник е бавен, то той остава на заден план. Поради тази причина започваме с това. Един „умен“ часовник трябва да бъде интуитивен и бърз, иначе постепенно ще ни откаже от: а) да го ползваме; и б) да адаптираме функциите му към ежедневието ни.

При новите предложения в портфолиото на Samsung от смарт часовници Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic говорим не само за бързина, но и за изключително висока производителност. Това се дължи на хардуерни подобрения, разширена вътрешна памет и процесор, който е с 20% по-бърз от моделите досега. Това е чувствителна разлика, повярвайте.

Добавете към това и графичния процесор, 10 пъти по-бърз от предишното поколение, както и RAM – паметта, която е два пъти по-голяма.

Навярно пак ще ви изненадам, но каквито и сензорни възможности да има един часовник, освен бързината, има още нещо ключово, което влияе за отношението ни към този продукт. И това е разделителната способност на дисплея. Съгласете се — един брилянтен дисплей някак неусетно и несъзнателно ще ви привлече. Работиш повече с него – наслада за очите. 

Какво предлагат новите смарт часовници на Samsung:  разделителната способност на дисплея е увеличена до 450х450 при Galaxy Watch4 Classic и до 396х396 пиксела при Galaxy Watch4 за още по-ясни и отличителни визуални ефекти.

Сега вече, когато сме убедени в тези изключително важни базисни изисквания, които Samsung издига до висота и всъщност са премиум характеристики в класа си, може да се съсредоточим върху основната идея на всеки смарт часовник — неограничените му възможности за ползване в ежедневието. Едно е категорично — новото поколение часовници на Samsung предлага цялостен набор от функции за здравето, нова операционна система и впечатляващо интуитивен интерфейс.

Да започнем все пак с операционната система Wear OS, която е създадена в сътрудничество между Samsung и Google. Добавете към нея и потребителския интерфейл One UI Watch, за да получите пълно потребителско изживяване. Лекота и бързина.

Да преминем към същността..

Имате този модел часовник на китката си. Знаете, че най-малкото, което тази премиум джаджа прави, е да показва точното време. Всъщност същината на Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic е интегрираният уникален сензор — BioActive. 

Да поясня: Когато се запитаме какво е важно за един сензор, разбира се, отговорът е максимално прецизно отчитане на резултатите. При новото поколение смартчасовници на Samsung mолучаваме точно това. Сега вече говорим за нов 3 в 1“ сензор, който използва единичен чип, за да измерва акуратно три стойности, релевантни за здравословното състояние. Това означава, че се следят данните за сърдечния ритъм (чрез оптично измерване), електрическата активност на сърцето и биоелектрически импедансов анализ. Тези данни, с които разполагате на китката си, имат възможност да следят кръвното ви налягане, да открият нередности в артериалните фибрилации на сърдечния ритъм, да измерят нивото на кислород в кръвта ви. И нещо, което се случва за първи път, да изчислят телесния ви състав. Тази функцията наистина впечатлява. Това на практика е инструмент за измерване на телесния състав, който дава по-задълбочен поглед върху общото ви здравословно състояние. Това се случва чрез лесно четими и много добре визуализирани ключови стойности като скелетна мускулна маса, активност на метаболизма, нивото на вода в организма и процента телесни мазнини.

Важно пояснение е, че получаването на акуратна информация е бърз и лесен процес.
За около 15 секунди сензорът на часовника обхваща 2400 точки, от които да набави необходимата информация.

Малко по-горе стана дума за фитнес и уелнес, а това е нещо, което вълнува физически активните потребители. За всеки от нас е важно проследяването на ежедневната активност. Но често, за да получим пълна картина, трябва да ползваме няколко приложения, объркаме се в море от неразбираеми данни и стойности, което определено ни затруднява. При новото поколение смарт часовници на Samsung, това се случва лесно и интуитивно. Разбира се, като основа е изборът между различни видове тренировки, които отговарят най-точно на физическите ви активности. Може да надградите с групови предизвикателства, което е изключително забавно, тъй като включвате и приятелите си, задавате си цели, постигате ги, а най-хубаво е обсъждането на резултатите след това. Тъй като неведнъж сме говорили за екосистемата на Samsung, която обхваща всички смарт продукти на марката, представете си съботно гости с приятели, на което представяте пред всички, директно на вашия телевизор, резултатите от седмичната фитнес/уелнес активност, както и предизвикателствата, които сте имали с приятелите си. На големия екран се визуализира отлично броят на калориите и медицинските показатели в реално време. Добавете към това и данните за състоянието на съня ви и ще получите 24-часова картина на вашето здравословно състояние. Има и забавни елементи, тъй като смарт часовникът регистрира нивата на хъркане. Съвсем спокойно може да направите състезание и за най-хъркащ приятел.

Всъщност новото поколение смарт часовници ви позволява да имате качествена почивка. Те следят вашите здравословни показатели, помагат ви да гледате телефона си по-рядко, защото всички нотификации се появяват на китката ви, а също така анализират и съня ви, за да спите по-добре. Това и останалите безброй функции, така необходими в ежедневието като календари, бележки, речници, снимки, допълнителни приложения превръщат смартчасовниците в неотменна част от деня. И нощта. 

Не съм забравил и за външния вид! Сложете един смарт часовник на китката си и ще се убедите сами — по-тънък корпус, емблематичен силует, елегантен дизайн. Всичко е така, както трябва. 

А сега може да се сдобиете с часовник Galaxy Watch4 или Galaxy Watch4 Classic на половин цена, ако си закупите избрано устройство от партньорите на Samsung до 28.11. Повече научете на Samsung.com/bg