Искате ново поколение смартфон? Имате го – Galaxy Z Fold3 5G


Samsung отвори нова страница в мобилния свят

Еволюция се случва често в света на технологиите и макар Galaxy Z Fold3 5G да е трето поколение сгъваем мобилен телефон, мисля че откровено може да говорим за революция. Причините са няколко. 

От една страна, новият сгъваем смартфон на Samsung е с ненадмината професионална изработка. Това е иновативен продукт, който налага нов стандарт. И тук не говорим само за прецизната изработка. Това е първият сгъваем смартфон, който се сдобива със сертификат за водоустойчивост IPX8. А материалите, от които са изработени корпуса и рамката – Corning Gorilla Glass и Armor Aluminum,  санай-здравите, изпозвани някога визработката на Galaxy мобилен телефон. Добавете към всичко това и иновациите, свързани с издръжливостта на екрана иновия защитен филм от PET материал. Тук говорим за нещо друго — това просто е най-добрият мобилен телефон на пазара днес, който отговаря на две ключови изисквания на потребителите — работа и забавление.

Досега, трябва да признаем, смартфоните не винаги изпълняваха добре работните ни изисквания. Да, с тях можеше да гледаме филми или да играем на игри, но когато стане дума за работа, често трябваше да носим и таблет със себе си, а още по-често лаптоп. Новият Galaxy Z Fold3 5G, създаден с мултитаскинг възможности, с мощност и производителност от следващо поколение, всъщност решава тези въпроси. Телефонът поддържа S Pen Fold Edition, който е разработен специално за него. А за тези, които искат да ползват стилуса си и на други устройства, които поддържат тази функция, Samsung представи и S Pen Pro. Нека се върнем обаче на Galaxy Z Fold3 5G, чийто Dynamic AMOLED 2x Инфинити Flex екран може да бъде определен като безкраен, тъй като е с размер 7,6-инча и е напълно достатъчен за работа.

Един сгъваем смартфон би трябвало да отговаря на всички изисквания, свързани с по-добра работа в любимите ви приложения. И да, новият Samsung Galaxy Z Fold3 5G прави това. Нещо повече — батерията е фантастична и нямате никаква причина за притеснение.

Първото, което ви интересува в един сгъваем мобилен телефон, е дисплеят. Всеки разглежда и тества това. Разбира се, така направих и аз. Изводите са налице — постигнати са минимални загуби на пиксели, а дисплеят — веднъж разтворен — е като красиво платно пред очите ви. Веднага може да направите своята селекция от приложения. Тъй като по-горе стана дума за батерията, да, важно е да се отбележи, че яркостта на дисплея не страда. С новата Eco технология екранът е 29% по-ярък като в същото време — изненада — консумира значително по-малко енергия. Дори само тази технология е изключително технологично преимущество.

По-горе стана дума и за S Pen. Когато сте в режим мултитаскинг, S Pen е във вихъра си. Представете си например, че водите видеоразговор и успоредно с това трябва да си водите бележки – често търсите къде да подпрете телефона си, от друга страна търсите и разтваряте лист хартия, после пък химикалка, но по закона на Мърфи откривате ненаострен молив, започвате да пишете, но това отмества главата ви от телефона и другите не ви виждат добре. Когато имате S Pen на разположение, всичко това се решава бързо — защото имате възможност да водите бележки директно на мобилния си телефон. Така хем сте участници във видеоконферентния разговор, хем проверявате и актуализирате записките си.

На практика, този смартфон на Samsung няма конкуренция на пазара. Възможно е едно от основните ви притеснения, когато избирате голям смартфон, да е размерът или теглото. Със сигурност той ще ви помогне да вършите повече работа и да се насладите на любимите си забавления. Но може би имате съмнения, че е твърде голям в разгънато положение или пък с прекалено тежък корпус. Изненадата тук, когато държите Galaxy Z Fold3 5G, е че въпреки по-големия размер на екрана, неговият корпус е олекотен. Нещо повече – това е възможно най-здравият сгъваем телефон, но е с 10 грама по-лек от предишното поколение.. Това е най-тънкият и най-компактен Galaxy Z Fold досега, с големи екрани отвътре и отвън. Когато е сгънат, това е един премиум 6,2 инчов смартфон. Нищо необичайно — държите в ръцете си отличен мобилен телефон. Веднъж разгънат, той открива нови светове за вас.

Другото, което ми хареса — но и всъщност затрудни — е изборът на цветове. Предлаган в загадъчно черно, загадъчно зелено и загадъчно сребърно, този смартфон стои елегантно и ултимативно и в трите варианта. Ако сте решили да използвате мобилния телефон за гледане на видео,зрителното изживяване ще ви завладее с Dolby Atmos и стерео високоговорители. А ако изберете новите Galaxy Buds2, ще надградите извияването си още повече. Защо ли? Защото Galaxy Buds2 конкретно се вписват изключително добре към този смартфон, предоставяйки още повече възможности на потребителите. Това са последното поколение безжични слушалки на Samsung с динамични двупосочни високоговорители, които произвеждат кристално ясни високи тонове и силен дълбок бас. Тествайте с любимите си песни и ще се убедите. Освен това — функцията им за активно шумопотискане спомага за блокиране на нежелан страничен шум. Прилягат по-удобно към ушите и са по-леки.

Когато веднъж сте тествали забавленията, връщате се към работа, това е сигурно. Потребителският интерфейс предлага достатъчно на брой интуитивни взаимодействия и работата при отворен телефон е пей сърце, както се казва. Допълнителното пространство е значително и то спомага за това. Всяко от вашите любими приложения вече е оптимизирано и разликата е значителна.

И все пак, голямото откритие за мен остава колко интуитивна е работата с S Pen. Освен че пресъздава усещането за писане, тази писалка наистина е отличен помощник — позволява не само да пишеш, но да вършиш и други неща. Като добавим към цялостната картинка, че този смартфон работи без никакъв проблем с приложенията на Microsoft, които ежедневно ползвам, то може да си представите какво беше удоволствието да свърша работата си, да отговаря на мейлите си и после да изгледам трейлъри на нови филми, за да се подготвя за вечерта у дома с приятели.

Макар, трябва да призная, че бях подготвил наистина страхотни филми за гледане, но когато гостите у дома видяха това сгъваемо чудо, цялата вечер беше посветена на Galaxy Z Fold3 5G. Има защо.