Официално: изключителният нов таблет на Samsung е наистина изключителен. Представяме Galaxy S7 FE 5G

Невероятно е колко мултифункционален може да бъде един таблет. Сега с по-голям екран (12.4 инча), наличие на S Pen (в комплекта) и възможност за отваряне на три активни прозореца едновременно (чрез Multi View) таблетът Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G е не само пълноценен член на семейството на Galaxy, но и пълноценен член на всяко домакинство. Ако сте работещ родител, вие може да свършите буквално всяка задача където и да сте. Не се шегувам – устройството е тествано и на море, и в града. Ако трябва бързо да помогнете не детето си или то да напише домашните си, S Pen e на разположение. Пак не се шегувам – тествано е на вила в провинцията, където има слабо покритие. Докато шофирате, по-малкото дете може да поиграе на игра на задната седалка или да гледа някой филм. Когато пристигнете, може бързо да проверите какво ново има в пощата ви и да отговорите на мейлите си. Също тествано. Работи безотказно.

Да ви представя новата си любима джаджа — таблет, който елиминира необходимостта от лаптоп. И връща удоволствието от работата по време на почивка.

Устройството е мултифункционално на много нива. Толкова удобно за лятото, но и не само. Но сега, в горещините, когато носите малко неща със себе си и балансирате между работа и почивка, едно подобно устройство, което е леко, комфортно и практично, наистина върши изключителна работа.

Ще кажете — за да свърши толкова много работа, едно устройство, освен леко, трябва да бъде и с голяма батерия. Да, то е с голяма батерия, която позволява на път за морето децата ви да изгледат един филм. Да поработите на бензиностанцията, докато пиете кафе. След това те да догледат филма си. А когато вие пристигнете, пак да имате достатъчно батерия, за да довършите работните си задачи. Но за батерията – след малко.

Galaxy Tab S7 FE 5G е стилен таблет, мощен и функционален, който на всичкото отгоре е и достъпен. Така — да обобщим и преведем какво значи това на потребителски език.

Когато пътувате, със сигурност искате да оставите лаптопа си у дома. Спомням си, когато интервюирах един швейцарски предприемач, той ми разказваше как е наел за три седмици къща на плажа в Гърция, всяка сутрин е отивал с лаптопа си на пясъка, намирал е добра сянка и в края на трите седмици се е уловил, че нито веднъж не се е изкъпал в морето. По цял ден е бил на плажа — да, но какво от това. Работил е на лаптопа си, успокоявайки се, че е на плажа. И всъщност нито си е починал, нито е работил ефективно. Лаптопът приковава всеки към работните занимания и това е стресиращо. Когато пък тръгнете само с мобилен телефон, се притеснявате също толкова много — ами какво ще се случи, ако се наложи спешно да свършите нещо, а нямате под ръка функционален компютър.

Има решение, спокойно.

Таблетът е идеалният вариант, който съчетава по нещо от всички светове, без функциите да са осакатени. Така в края на деня може да гледате филм след вечеря на открито, а сутрин можете не само да отговорите на имейлите си, но и да свършите куп други задачи. На първо място, за да може това да се случи, е важна големината на дисплея. Със своя 12,4-инчов екран, Samsung Galaxy Tab S7 FE наистина е хем идеален за развлечения, хем повече от достатъчен за изпълняване на работните ангажименти, както и всякакви креативни нужди, които се появяват изневиделица. Нали знаете — по време на почивка може да започнете да рисувате, да скицирате, да композирате или просто да си водите записки.

Един таблет трябва да бъде с голям дисплей, но и компактен дизайн. Иначе защо да оставяте лаптопа си у дома, ако таблетът заема същото място и тежи точно толкова. Тестваният от екипа ни нов модел на Samsung покрива тези изисквания — голям екран, и в същото време – тънък и компактен дизайн. Впрочем ръкописните бележки винаги са били ключов креативен източник, защото писането на ръка действа по различен начин на мозъка. Благодарение на Samsung Notes, всеки притежател на таблета може да се възползва от удобното конвертиране на ръкописни бележки, които е направил на екрана. От една страна, това е много удобно за запазване и сортиране, а също така и за търсене – след като сте водили бележките си и когато те са конвертирани, вече може лесно да търсите сред тях. Тъй като в комплекта е включен S Pen, както стана дума, ще бъдете удивени колко точни и прецизни са рисунките и дизайните ви. За редактиране може да използвате приложенията Clip Studio Paint и Canva.

Личното ми изискване при работа е мултитаскинг възможностите.

Когато работя по дадена презентация или проект, абсолютно винаги съм отворил няколко прозореца — било то имейл, където е заданието, или браузър с помощни бележки и възможност за търсене. Добавете към това и текстови редактор. Номерът при този таблет на Samsung е, че той се справя с изумителна лекота, когато става дума за мултитаскинг. Използвате Multi-Active Window, за да отворите до три приложения едновременно, което винаги покрива сериозните работни изисквания. Ако използвате често приложението за писане, както аз, най-лесно е да добавите Book Cover Keyboard — напълно функционална клавиатура за писане (тя се предлага отделно).

Паметта на таблета е впечатляваща — той разполага с 64 гигабайта вътрешно дисково пространство, а благодарение на microSD карта, може да разширите с още до 1 терабайт. С тегло от 608 грама и възможност за бързо зареждане, често си мисля, че дори в офиса нямам необходимост от лаптоп. 

Онзи ден тествах възможностите за забавление, сведени само до звук. Бях забравил зарядното на преносимата си Bluetooth-колонка и на практика нямаше възможност градината на морската къща, където си почивах няколко дни, да бъде изпълнена с хубав звук. Номерът на този таблет е, че има двойни стерео високоговорители с AKG звук, разбира се и Dolby Atmos — възможности, които ползвам за кинопрожекции на открито. Но когато говорим само за звук, изненадата е пълна — отличен плътен звук.

В духа на типичната за линията Tab S7 оптика – семплост и стилен метален завършек, Galaxy Tab S7 FE се предлага в четири великолепни цвята, отговарящи на всеки стил: мистично черно, мистично сребърно,  мистично зелено и мистично розово. Цветовете са само крайната визуализация на един изключителен продукт, но когато разположите и другите си Samsung — устройства до таблета, виждате, че екосистемата на Samsung не е само в взаимнодопълващите се цветове, а и в безпроблемната работа между тях. Когато имате Samsung акаунт, може да ползвате таблета си да приемате обаждания, а не да търсите телефона в чантата си. Бързо и лесно може да обменяте текстове и изображения между своите устройства. И да ползвате Интернет от мобилния си телефон.

Когато нося таблета със себе си, има нещо толкова секси в еднокомпонентния му корпус — поставяш го пред себе си и изведнъж се потапяш в ярките и жизнени цветове на екрана, дори и да го използваш само за да слушаш музика. Батерията (10 090 mAh) издържа до 13 часа, а бързото зареждане (45W Super Fast Charging) те връща за нула време в играта. За малко да забравя – приложената в комплекта писалка S Pen няма нужда от зареждане. Сега вече сте в играта, нали разбирате? Хубаво лято от нас. И не забравяйте, че идеите се раждат по всяко време на деня, носете таблета със себе си винаги.