Samsung Neo QLED е първата гама телевизори със сертификат за „Пространствена оптимизация на звука“ от VDE

Samsung Electronics Co., Ltd. обяви днес, че най-новата серия телевизори Neo QLED е първата в индустрията, която получава сертификат за “Пространствена оптимизация на звука/ Spatial Sound Optimization” от Съюза на електротехниците в Германия (VDE), авторитетен институт за сертифициране на електротехника в Германия. Това призвание затвърждава за пореден път лидерската позиция на Samsung на пазара за телевизорите.

Потребителите отдавна не гледат телевизия само от комфорта на дивана. Вече има съвсем различни пространствени измерения, в които да поставим телевизора си – всекидневната, спалнята, кухнята или пък терасата. Всички тези помещения създават различно звуково изживяване. Сертификатът на VDE за „Пространствена оптимизация на звука“ се дава на продукти, които предлагат качествен и пълноценен звук, независимо от заобикалящата среда и страничните шумове.

За да ограничи нежеланите вариации в звука, Samsung добави иновативната технология SpaceFit Sound към своите Neo QLED телевизори. Тази технология осигурява звуково изживяване, което пасва най-добре на заобикалящата среда и се адаптира към фактори в пространството.

Вградените микрофони анализират и разпознават всички предмети и особености в стаята (например завеси, килими и разположение на стени), тъй като те по един или друг начин оказват влияние върху звука. Например, когато телевизорът засече, че килимът в хола поглъща средните и високите звуци, той калибрира звука, напасвайки го спрямо конкретната ситуация. В случай че телевизорът е позициониран в близост до стената, басовият звук може да бъде пречупен заради малкото пространство между стената и телевизора. Фунцкията “SpaceFit Sound” може да разпознае проблема и да подсили басите, за да осигури по-чист звук.

В много случаи звуците, отразени от околните стени, тавани и подови настилки, са много по-силни от звука, който чуваме директно. Това означава, че потребителите могат да възприемат едно и също съдържание по различен начин в зависимост от уникалния размер и форма на мястото, както и интериора в него. Докато преди това от потребителите се изискваше да конфигурират аудио настройките на телевизора си ръчно, днес вече „SpaceFit Sound“ автоматично разпознава средата на потребителите, така че се изискват минимум усилия от собствениците на Neo QLED.

„Технологията SpaceFit Sound оптимизра звука, анализирайки заобикалящата среда. Стремим се потребителите да получат най-доброто изживяване пред своя телевизор“, коментира Yonghoon Choi, вицепрезидент и ръководител на R&D екипа, дивизия „Визуални дисплеи“ в Samsung Electronics.

За Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, дигиталните уреди, мрежовите системи и хард памет, системите LSI, леярните и LED решения. За последните новини посетете официалния информационен сайт http://news.samsung.com.