Samsung и Google с иновативна платформа за Galaxy Smart часовниците

Samsung Electronics Co., Ltd. и Google представиха платформа за всички нови Galaxy смарт часовници, която е продукт на партньорството между двете технологични компании. Новата операционна система обединява всички търсени и предпочитани функции от смарт часовниците Galaxy, но в още по-тясна интеграция с Android OS. Новото технологично решение осигурява още по-ефективна връзка между смартфона и часовника на потребителите и ще допринесе за изживяване на още по-високо ниво.

Samsung и Google имат дълга история на сътрудничество, основано на колективни усилия за създаване на иновативни мобилни изживявания, които обогатяват живота на потребителите през призмата на смартфони, таблети или компютри. От днес, съвместната им работа обхваща и смарт часовниците. Samsung е популярен с факта, че предоставя на милиони потребители по целия свят пълноценно изживяване чрез „умните“ часовници. С времето технологиите преминават през естествено развитие, базирано на обратната връзка на аудиторията. Ето защо, партнирайки си с Google, Samsung създава единна, отворена и обширна платформа с потенциал за обогатяване на потребителското изживяване.

Комбинирайки най-доброто от двете операционни системи, Tizen и Wear OS, в една единна платформа, която си взаимодейства още по-добре с Android, двете компании постигнаха впечатляващ краен резултат: иновативна технология в категорията за смарт часовници.

За нас е от съществено значение да не спираме развитието си и да продължаваме да разширяваме нашата екосистема, за да позволим на разработчиците и партньорите да използват умения си и да надграждат изживяването чрез смарт часовниците. С единната платформа целим да отключим свят на невиждани възможности. Като водещ иноватор в мобилните изживявания, Samsung неспирно търси нови начини да отговори на динамично променящите се нужди на потребителите. Ето защо решихме да направим колаборация с Google, наш дългогодишен партньор: обединяваме най-доброто от нашите софтуери в унифицирано изживяване. Като ръководител на екипа за софтуерна разработка, съм изключително развълнуван, че успяхме да интегрираме в сферата на иновациите в технологията на смарт часовниците дългогодишния професионален опит на Samsung.“ – споделя Janghyun Yoon, EVP and Head, S/W Platform Team.

Смарт часовниците Galaxy Watch са любим продукт на потребителите от цял свят: благодарение на модерния си дизайн, уникалната възможност за свързване с други устройства от екосистематa и иновативните функции за измерване на различни физически показатели. От днес всичко това, което потребителите търсят и харесват в различните серии на Galaxy Watch, е обединено в една платформа, плод на общите усилия на Samsung и Google. Двете компании представят новaта операционна система, внедрявайки най-добрата технология, за да осигурят оптимизирани характеристики и по-висока и мощност.

В Samsung отдавна е на фокус симбиозата между отделните устройства в екосистемата и създаването на възможно най-доброто свързано изживяване между смарт часовниците и смартфоните Galaxy. Новата платформа в колаборация с Google е следващата стъпка в тази мисия. Екипите на двете компании са горди, че имат възможността да предоставят на потребителите най-доброто мобилно изживяване.  

В Samsung винаги поставяме хората в сърцето на всичко, което създаваме. Ангажираме се да отговорим на изискванията на потребителите. За онези, които вече притежават Tizen OS базирани смарт часовници Galaxy, ние ще продължим да предоставяме поне три години софтуерна поддръжка след пускането на продукта.”- уверява Janghyun Yoon.