United Group приключи задължителното търгово предлагане за акциите на гръцкия Forthnet

United Group, водещ доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа, обяви днес, че е приключено задължителното търгово предлагане за акциите на гръцкия доставчик на телекомуникации и платена телевизия Forthnet S.A. Понастоящем United Group притежава 96,83% от обикновените акции от капитала на компанията. 

United Group, чийто мажоритарен собственик е международната инвестиционен фонд BC Partners, обяви през юни 2020 г., че е сключено споразумение за придобиването на първоначален дял от около 36% във Forthnet. United Group инициира задължителното търгово предлагане за акциите на Forthnet след като покриха минималните изисквания за търгово предлагане съгласно гръцкото законодателство. 

В съответствие с действащите разпоредби, United Group възнамерява да започне изкупуването на останалите акции във Forthnet, което се очаква да приключи през май 2021 г. 

Навлизането на United Group на гръцкия пазар беше важна стъпка в стратегията ѝ за растеж в Европа, като затвърди на позицията ѝ на лидер в индустрията, действащ в осем държави от региона.

Forthnet е доставчик на услуги за домашни развлечения и комуникации в Гърция, с приблизително 1000 служители и близо 1,4 милиона уникални услуги (RGUs). Forthnet предлага на своите клиенти повече от 60 канала пряко в дома (DTH) през бранда „Nova”.

United Group има приблизително 11 милиона клиенти и повече от 12 500 служители. Медийното й подразделение United Media управлява 45 канала и произвежда десетки хиляди часове оригинално съдържание всяка година, което я прави и една от най-големите и важни продуцентски къщи в Югоизточна Европа.

На българския пазар United Group притежава телеком-оперaтора VIVACOM и мултиплатформената медийна компания „Нова Броудкастинг Груп“.